#2.14: #Stopdemachine. |een oorlog reeds verloren|

#2.14: #Stopdemachine. |een oorlog reeds verloren|

Bron: Een oorlog reeds verloren; Sven Hulleman

Terwijl de intelligente lockdown waarin het land verkeert voortduurt neemt bij velen ook de onvrede toe. De combinatie van beperkte bewegingsvrijheid en toenemende economische onzekerheid zorgt ervoor dat de bereidwilligheid van sommigen om zich naar het gezag te schikken ernstig onder druk komt te staan; op Twitter is momenteel zelfs de hashtag #stopdelockdown trending.

De regering, met haar spreekbuizen Rutte, Koolmees en de Jonge voorop, staat ontegenzeggelijk voor duivelse dilemma’s. Waar de bevolking echter genoegen moet nemen met karige hulppakketten die voor velen slechts een druppel op een gloeiende plaat zijn in het licht van de economische schade die zij oplopen, vliegen elders de miljarden in het rond om de Europese Unie (haar lidstaten én haar banken) en nu ook de KLM overeind te houden.

Is het zo verwonderlijk dat de onderbuik dan opspeelt? Dat er mensen zijn die gaan tegenstribbelen wanneer het systeem zó duidelijk het eigen overleven boven dat van haar burgers stelt? Sven draagt in deze uitzending een aantal oplossingen aan waarmee de bevolking wél geholpen wordt, waaruit daadwerkelijke betrokkenheid met de mensen die in de problemen zitten spreekt. Het kan allemaal heus wel anders, wat ontbreekt is de politieke wil.

Er is een uitkomst, die veel simpeler is dan men beseft. De macht ligt namelijk wel degelijk bij het volk, motor én de brandstof van het systeem. Geen demonstraties, geen petities en al helemaal geen vandalisme of geweld, middelen die allemaal netjes ingekaderd zijn in het systeem dat daarmee slechts de schijnvrijheid in stand houdt.

Nee; uw macht, en de enige manier om hen op de knieën te krijgen, ligt in het feit dat u kunt zeggen: ik doe niet meer mee.

Sven Hulleman deelde eerder al een modelbrief waarmee ondernemers zich kunnen beroepen op het burgerlijk wetboek wanneer zij niet aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen: https://eenoorlogreedsverloren.nl/ondernemersbrief/

Een brief voor mensen met een lening (hypothecair, consumptief of zakelijk) vindt u hier: https://eenoorlogreedsverloren.nl/kredietbrief/

Een derde brief voor belastingen zal binnenkort gepubliceerd worden.

Links:
Simón Bolívar (Wikipedia)
De Andere Krant
A HIDDEN LIFE | Official Trailer [HD] | FOX Searchlight
Ministeries schorten Wob-verzoek op door coronavirus
Leven we in een onbeheersbare en acute noodsituatie? (column Pieter Klein)
Bartleby, the Scrivener
Alan Watts – Outwitting the Devil

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Eén gedachte over “ #2.14: #Stopdemachine. |een oorlog reeds verloren|

  1. Ik ben een voorstander van uw uitspraken.

    Wij zitten jarenlang vanaf 1997 in onderdrukking omdat wij niet meedoen met hun systeem. Nu zijn wij gevangen genomen door het leger des heils door de gemeente, GGD en het leger des heils. Zij spelen strategie tegen ons. Hebben overal hulp ingeschakeld maar telkens willen zij ons strikken in hun vangnet. Wij kunnen eruit komen vanuit een hotel naar een woning. Hier in deze units passen wij hier niet. Ik wil uw boodschap verspreiden door het aan mensen persoonlijk te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *