#2.16: Errare humanum est

#2.16: Errare humanum est

De coronacrisis is inmiddels ruim twee maanden aan de gang en hoe meer er sindsdien bekend is geworden over het virus, hoe minder overzichtelijk het is geworden. Waar velen aanvankelijk moord en brand schreeuwden om het zwakke ingrijpen van de Nederlandse overheid wordt er nu slechts nog geschreeuwd om versoepeling van de maatregelen.

Cijfers met of zonder context en analyses van al dan niet zelfverklaarde specialisten en autoriteiten vliegen om de oren terwijl de beleidsmakers onverstoord blijven aansturen op de anderhalvemetereconomie en het ‘nieuwe normaal’. Weten zij iets wat anderen niet weten? Zo ja, waarom is er niet meer transparantie? Zo nee, waarom worden tegengeluiden wereldwijd het zwijgen opgelegd? Welke belangen anders dan de volksgezondheid spelen er op de achtergrond mee?

Sven doet een poging alles nog eens op een rijtje te zetten. Antwoorden op de bovenstaande vragen heeft hij ook niet gevonden, maar dat de menselijkheid op het spel staat is hem wel duidelijk.

Dank aan de helden die hun foto’s van het bezorgen van de Andere Krant hebben ingestuurd!

Links:
Rens Raemakers dient wetsvoorstel vaccineren kinderopvang in
Parade’s End by Ford Madox Ford
Parade’s End | New TRAILER | Benedict Cumberbatch
Wet openbaarheid van bestuur
Kabinet schuift Wob-verzoeken over corona op lange baan
Leven we in een onbeheersbare en acute noodsituatie?
Rechtbank wil stikstof-uitspraken niet afstaan
Slimme lantaarnpaal laadt auto’s op en heeft wifi
Arts Coen Feron (28) vocht voor het leven van coronapatiënten. En toen belandde hij zelf op de ic
The Great Realisation

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *