2019/2020

2019/2020

2019… het jaar waarin de degenen die hebben opgelet een glimpje van een duistere toekomst hebben kunnen opvangen. 

Natuurlijk zitten de meeste mensen niet te wachten nu op een verhaal wat “feeststemming” drukt en de realiteit te veel naar voren haalt. 31 december is voor de meeste mensen de dag dat ze iets ‘ouds’ achter denken te laten om iets ‘nieuws’ te beginnen. Men leeft daar naartoe en voor velen is het zelfs het hoogtepunt van het jaar en wordt dat groots gevierd, dat is natuurlijk allemaal helemaal niet erg het is alleen jammer dat het hele feest eigenlijk een grote ‘massa staat van ontkenning’ is waarin iedereen zichzelf voor de gek houdt. 

Daarom zei ik dus ook: “degenen die hebben opgelet”… en helaas zijn dat er maar weinig. Misschien heb ik wel veel te veel opgelet, dat kan natuurlijk ook… het is best vervelend als je steeds ergens in de verte zo’n soort alarm belletje hoort rinkelen als er weer een bepaald onderwerp zorgvuldig onder de aandacht gebracht wordt door de social-engineers in de massamedia en er vervolgens een 1-2tje gespeelt wordt met de politieke kleur die daarbij past waaruit je direct kan opmaken dat het een vooropgezet plan is wat van A tot Z geregisseerd wordt. Het meest vervelende daaraan is dan ook vooral dat je het gewoon echt kan zien dat het zo is, maar daar nogal behoorlijk alleen in staat. 

Met ‘alleen’ bedoel ik natuurlijk niet daadwerkelijk ‘alleen’… in 2019 zijn er naar mijn mening bij meer mensen de ogen open gegaan dan ooit. Alleen tegelijkertijd zie je men ook weer gevangen worden door andere geloofsystemen die mensen net zo passief maken zoals bijvoorbeeld een ‘new age’ beweging waarin alles ‘liefde’ is en mensen nog passiever en egoïstischer worden dan dat ze voorheen waren. Je kunt beter niets weten dan wel iets weten en vluchten in een ‘alles is liefde’ houding, want alles is nou eenmaal geen liefde, nou ja je kunt het wel zo zien maar dat verandert niets aan de realiteit. Terwijl jij bezig bent met alles lief te vinden (wat overigens niet per definitie verkeerd is) krijgt het kwaad steeds meer voeten aan de grond, openlijk. 

Passiviteit is laf. Ik wil niet generaliseren want er zitten heel veel positieve aspecten aan élke ‘beweging’ die je kan gebruiken in je leven om

sterker en wijzer te worden. Je moet alleen met beide benen op de grond blijven staan, omdat jouw spirituele zelf verbonden zit aan een aards lichaam en het maakt wel degelijk uit wat je hier doet. Als je steeds verder de slavernij in gedrukt wordt kun je dat ‘liefdevol’ aanschouwen en denken dat door aan iets anders te denken het wel weg gaat, maar dat is natuurlijk de grootste onzin die je kan bedenken. Alles draait om balans en helaas is die balans bij velen volledig zoek. 

Zo zie je ook veel mensen compleet doorslaan in theorieën die te gek voor woorden zijn en daarmee de betrouwbaarheid van het alternatieve circuit naar beneden halen. Mensen gaan elkaar napraten in plaats van werkelijk te beseffen en te snappen wat ze eigenlijk zeggen, maar het vooral zeggen omdat het interessant klinkt. Veel mensen zijn er ook achter gekomen dat je op internet ‘iets voor kan stellen’ en als  je denkt dat je dat real life misschien wat minder doet dan lokt zo’n online status het verkeerde deel van ego uit om te gaan overheersen. Dan worden principes helaas vaak wat kneedbaarder en doe je dat wat je doet niet voor een betere wereld maar vooral voor de aandacht, en dat is jammer. 

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het helemaal prima wat mensen doen om zich goed te voelen. Of ze nou drinken; drugs gebruiken; vlees eten; ideologieën aanhangen; autorijden; veganistisch zijn; new age leven; rijk willen worden; hout kachels stoken; vuurwerk willen afsteken; met het vliegtuig reizen; zich als zwarte Piet verkleden; transgender zijn; feminist voelen; een selfie fetish hebben en ga zo nog maar een tijdje door… ik vind het allemaal gezegend. Doe vooral waar je je goed bij voelt. Het enige verschil wat ik maak ik mijn oordeel over deze zaken en al die andere ontelbare zaken die mensen in groepen verdelen is het woord: vrijheid. Respecteer een ander z’n vrijheid en daarmee ook je eigen. 

Dit jaar zijn we Het meest gevaarlijke bijgeloof gestart. Het uitgangspunt van Hmgb is vrijheid. Larken Rose schreef het boek met de gelijknamige titel ‘the most dangerous superstition’ en daarin staat vooral centraal hoe het geloof in de Staat, de Overheid een heus geloof is en dat we daarmee alles wat we officieel onder vrijheid horen te scharen van ons hebben laten afpakken zonder het zelf echt door te hebben. 

2019 was het jaar van polarisatie en activisme, zelfs het bewust voeden van activisme van bovenaf door een collectieve hysterische angst te creëren voor dat waar we op leven, die “gevaarlijke aarde”. Activisme wat  extreme ideologieën in de hand werkt die omarmd wordt door bange individuen die niet zelfstandig willen of kunnen nadenken en zich alleen wat voelen als ze zich kunnen conformeren aan een groep. Op zich zou dit allemaal nog niet zo erg zijn als deze mensen hun ideeën dan ook binnen die groep zouden houden, maar dat is dus niet het geval want tegenovergestelde is wat er gebeurt, bewust zo opgezet: deze groep vaart onder ‘sociale vlag’ en ze denken serieus dat het afdwingen van hun wil via een enorm sterke grote overheid sociaal en rechtvaardig is.  

Ongehoord stom naïef en ronduit dom, en daarnaast extreem gevaarlijk. Alleen mensen zien het niet, en zien niet waar ze aan meewerken. 2019 was namelijk ook het jaar van de uitbreiding van het neo-nsb gedachtengoed. Er wordt steeds vaker een beroep op de burger gedaan een medemens te verraden of verdacht te maken bij de autoriteiten. Mensen denken serieus dat dit een nobele daad is maar ondertussen geen idee van wat ze een ander aandoen en hoeveel extra leed ze eigenlijk in het leven van een medemens brengen. Niet alles is wat het lijkt, dat blijkt nogal eens, en de meeste mensen die op dit moment ‘iets doen wat niet mag’ doen dat met een hele goede reden, omdat ze geen keus hebben, omdat ze aan het overleven zijn. 

Als ik van het hele jaar zou moeten opsommen wat je verloren hebt aan vrijheid of wat er voor waslijst aan ideeën van het ontnemen van nog meer vrijheden klaarligt dan kun je beter een kijken nemen op de website (www.hetmeestgevaarlijkebijgeloof.nl) nemen in de ‘blog-sectie’, want dat is onnoemelijk veel en daarom verbaast het mij ook dat veel mensen het niet eens meer erg vinden. Zo diep zijn we geïndoctrineerd met lafheid, passiviteit, schijndeugdelijkheid en gehoorzaamheid aan autoriteit. 

Als een politieagent een mens neerknuppelt of arresteert welke simpelweg op staat voor z’n recht om een zo vrij mogelijk en fijn leven te kunnen leiden omdat dat mens alleen nog maar aan het overleven is en het water aan de lippen staat, staan mensen te juichen… als dat gebroken mens de agent tegenwerkt of een rechtvaardige knal voor z’n ordervolgerkop geeft krijgt dat mens een publieke deugtrap na van het volk… agenten zijn tot goden verheven en hoe zieliger ze doen hoe meer medelijden de massa ermee heeft…

 “ze doen gewoon hun werk” is het argument, een argument wat ik zie als kots in ondergescheten openbaar toilet… nazi’s deden ‘ook gewoon hun werk’, de Chinese agenten die de oeigoeren in China martelen en mishandelen doen ook ‘gewoon hun werk’, Israëlische soldaten die palestijnse kinderen neerknallen met een glimlach doen ‘ook gewoon hun werk’ , hou toch alsjeblieft eens op met het relativeren van zulk onrecht en het verdedigen van degenen die zorgen dat alle problemen in stand gehouden kunnen worden. 

Juist omdat bepaalde mensen ‘gewoon hun werk doen’ zal er weinig gaan veranderen in het voordeel van vrijheid de komende jaren, omdat deze mensen de mensen beschermen die willen bepalen hoe een ander z’n leven moet leiden. En zolang mensen blijven verdedigen dat ‘speciale mensen in uniform’ een ander mens wél terecht en ongestraft mogen toetakelen, zal het onrecht én het geweld alleen maar toenemen. Mensen die in het nauw gedreven worden maken gekke sprongen, wat logisch is omdat we geen robots zijn… nog niet tenminste. 

Nu zullen veel mensen inmiddels afgehaakt zijn met lezen, want je wil dit allemaal niet lezen omdat je wat wil vieren. Het is immers 31 december wat eigenlijk oorspronkelijk de 10e maand van het jaar is maar ook dat hebben we allemaal anders afgesproken, omdat in balans leven niet meer van deze tijd is… want het zinnetje ‘niet meer van deze tijd’ is het op  twee na meest uitgekotste zinnetje wat eigenlijk helemaal niets zegt, behalve dat je vindt dat bepaalde dingen aan tijd gebonden zijn terwijl ze dat niet zijn. Iedereen bepaald helemaal voor zichzelf wat ‘van deze tijd is’ en wat niet, behalve natuurlijk als je een extreme (verkapt communistische) ideologie aanhangt… dan is niets meer van deze tijd maar alleen dat wat ‘de groep’ vindt wat van ‘deze tijd’ is, en gaan we dus eigenlijk ver terug in de tijd. 

Ik wil dan ook positief afsluiten, want mensen die niet verder denken dan het woord ‘azijnzeiker’ of ‘negatieveling’ wat ze nu waarschijnlijk in hun hoofd hebben nadat ze toch het hele verhaal uitgelezen hebben die snappen niet dat de werkelijkheid zoals we hem waarnemen anders is dan de werkelijke werkelijkheid en dat dat niet negatief of positief is maar volledig neutraal. 

Het is zoals het is… je kunt je hooguit afsluiten voor de werkelijkheid en iedereen die hem steeds terug onder je bewustzijn brengt zien als ‘negatief’ of ‘zeikerd’ of ‘complot theorist’ maar dat verandert natuurlijk niets aan de werkelijkheid zoals die is… het verandert alleen je eigen perceptie van de werkelijkheid. 

Waarom is dit dan positief? Nou, mensen zullen tegen hun eigen verwachting in steeds meer de werkelijkheid onder ogen gaan zien omdat iedereen aan de beurt komt. Waar voorheen alleen de mensen die het minste hadden het hardst geraakt werden wordt dat nu veel breder getrokken en krijgt langzaamaan iedereen vanzelf de realiteit onder de neus gewreven… en mensen gaan helaas pas nadenken als zij zelf geraakt worden… 

Vandaag 31 december 2019 herdenk ik dan ook de vrijheden die ons het afgelopen jaar zijn ontnomen, en vier ik dat steeds meer mensen in ieder geval ‘iets’ gaan inzien… al komen er een hele hoop eerst op een dwaalspoor terecht, maar dat geeft niet, 2020 gaat ons een hele hoop duidelijkheid geven… we wachten het rustig af. 

Ik wens iedereen elke dag van het jaar de beste wensen, en morgen 1 januari is er niets veranderd hoor, dan daalt de realiteit alweer een beetje in en is de euforie van vandaag waarschijnlijk veranderd in lichamelijk ongemak. Veel geluk gewenst en vooral kracht in het komende jaar. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *