Geweld is niet de oplossing?

Geweld is niet de oplossing?

Boetes uitdelen is ook geweld gebruiken. Waarom? Als jij een boete niet betaald krijg jij uiteindelijk met geweld te maken.

Eerst krijg je een 1e aanmaning (50 procent van het boetebedrag), vervolgens een 2e aanmaning (100 procent van het boetebedrag + de kosten van de 1e aanmaning) en dan is de boete dus helemaal onbetaalbaar. Aan het eind van het financiële bedreigingstraject volgt vrijheidsberoving.

Natuurlijk kun je zeggen ‘moet je maar luisteren’. Ja, dat kun je zeggen. Je kunt ook gewoon elke maatregel en wetswijziging accepteren als ‘het is nu eenmaal zo’.

In dat kader: Zo kun je je steeds verder in een nekklem laten leggen waar je nooit meer uitkomt. Zo kun je je eigen bewegingsvrijheid steeds verder in laten perken. Zo kun je rechten steeds verder af laten nemen. Zo kun je je vrijwillig steeds meer laten dwingen tot wat het dan ook maar is wat ze van je eisen.

Waar trek jij dan wél een grens? Of is “gewoon luisteren” gewoon datgene wat je altijd zal doen ongeacht wat er van je verlangt wordt of van je afgenomen wordt?

Is geweld een oplossing? Meestal niet. Toch is het de overheid zelf die deze methode wel altijd inzet als oplossing. Geweld terug gebruiken is dan eigenlijk gewoon zelfverdediging. De meeste mensen begrijpen dit niet omdat het geloof in autoriteit te diepgeworteld is.

Ze werken al een tijdje naar een manier om BOA’s te kunnen bewapenen. Je zult zien dat ook dit dankzij ‘Corona’ ineens mogelijk gemaakt zal worden. Dat gaat dan niet meer terug gedraaid worden. Je krijgt dus naast incapabele politieagenten (door gebrek aan degelijke training) ook nog eens incapabele gedreven macho’s in een blauw uniform. Als je eenmaal een wapen draagt verandert ook meteen je houding. Dat is een logisch (psychologisch) gevolg van het hebben van macht en een middel om die macht extra kracht bij te kunnen zetten. Dit zijn zaken waarbij je jezelf ernstig achter de oren zou moet krabben. 

‘Corona’ is “het virus van implementatie van extreme maatregelen” gebleken. Dat kader van “bescherming van burgers” wordt opgerekt tot ‘het in bedwang houden van burgers’. Die twee zaken zijn steeds meer met elkaar verweven. Wanneer zijn ze nog aan het beschermen en wanneer zijn ze aan het onderdrukken? Of doen we ‘het één’ en noemen we het ‘het ander’?

Door het virus steeds als legitimatie te gebruiken voor extreme maatregelen heeft de overheid een groot deel van het volk steeds mee. Daar wordt dan ook op ingezet. “Het is ECHT nodig” is het excuus. Maar is het wel ECHT nodig? Of is het gewoon heel handig om nu gas te geven met discutabele maatregelen?

De meeste mensen zullen zich geen moment afvragen of het allemaal wel zo “NODIG” is die vergaande maatregelen. Mensen lezen: 5 boa’s gewond, oh wat erg. “Die mensen moeten ze wapens geven want ze beschermen ons”. Tsja, dat denk je inderdaad. Omdat jij denkt nog steeds dat het allemaal om bescherming van jou draait, en dat mag je natuurlijk denken.

Die bescherming keert zich langzaam tegen je, maar daar kom je pas op die momenten achter dat je zelf in situaties terecht komt dat je ineens met dat uniformen geweld te maken krijgt, terwijl je eigenlijk niet zoveel fout deed.

Misschien deed je iets per ongeluk. Misschien bracht een omstandigheid je op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Misschien deed je wel helemaal niets verkeerd maar wordt je ergens in betrokken. Misschien tref jij wel een uniform die z’n dag niet heeft. Er zijn duizenden scenario’s te bedenken dat jij niet moedwillig iets verkeerds deed maar wel gestraft gaat worden. Dat krijg je in een maatschappij waar voor alles een regel is en voor “élke maatregel een goede reden” …

De tijd zal het ons gaan leren. Geweld is meestal niet de oplossing, en daarom is een monopolie op geweld dus iets heel geks want waarom zou dat dan wel ineens een oplossing zijn? Omdat een mens in een uniform ineens geen mens meer is?

Je wilt mensen beschermen tegen slechte mensen, maar gaat wel een deel van die potentieel slechte mensen een monopolie op geweld geven. Niet erg logisch… toch gelooft iedereen dat dat wel logisch is. Een samenleving krijgt altijd de overheid die het verdient. Ik weet niet meer wie dat zei, maar de waarheid is het wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *