Help jij mee?

Help jij mee?

Bureau Back-Up gaat mensen helpen die om financiële redenen niet de juiste hulp kunnen vinden. Het juiste advies en inzicht krijgen in de meest uiteenlopende situaties is veel makkelijker bereikbaar als je de financiële middelen hebt om daar een professional voor in te huren, dat is vanzelfsprekend. Wat ik heb gemerkt de afgelopen jaren is dat er voor de minima wel hulp te krijgen is, maar met die hulp komt ook een hele berg aan mitsen en maren mee. Instanties volgen allemaal netjes de regels en juist daarom worden mensen niet écht geholpen maar worden ze in een ‘procedure spiraal’ gegooid en gehouden. De weg naar een oplossing ligt vaak buiten de regels om. 

Ik ben niet één organisatie tegen gekomen waar je in vertrouwen je verhaal kon doen en vervolgens advies op maat kon krijgen buiten de boekjes om. Ik heb het dan niet over illegale dingen, ik heb het over hulp bij directe nood waar je soms de regels even kan wat kan buigen. Concrete voorbeelden daarvan geef ik niet prijs omdat mensen hier veel aan kunnen hebben en we uiteraard geen slapende honden wakker willen maken. Inmiddels heb ik een behoorlijk netwerk van connecties die zogenaamde ‘fuck the system’ methodes uitgevonden hebben tot mijn beschikking waardoor ik op uiteenlopende vlakken mensen ondersteuning kan bieden. 

Daar blijft het echter niet bij. We gaan bepaalde verhalen in de spotlight zetten, van mensen die daar voor openstaan, om zo aandacht te vragen bij het grote publiek voor de misstanden in land wanneer we het hebben over conflicten tussen overheid en burger. De corruptie en machtsmisbruik stijgt alleen maar en keer op keer komen de mensen op die belangrijke posities ermee weg. Daar moet een eind aan komen. Met een beetje lef en creativiteit ga ik zorgen dat mensen die voor de overheid werken in hun broek gaan schijten voor onze organisatie, zodat ze uiteindelijk weer gaan doen wat ze moeten doen: de burger dienen, omdat ze anders met ons te maken krijgen. 

Hulp is niet alleen iets oplossen voor iemand. Sommige zaken zijn dermate ingewikkeld dat er niet direct oplossingen zijn. Wat hier het ALLERBELANGRIJKSTE is is dat iemand veilig en vertrouwd zijn of haar verhaal kan vertellen, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat er bepaalde overheids instanties ingeschakeld gaan worden. Omdat mensen die bemoeienis logischerwijs niet willen zoeken ze vaak al geen hulp meer. Het eindresultaat van dit soort gevallen vind je vaak terug in de krant tussen de overlijdensadvertenties. Ik ben zelf meerdere kennissen kwijt geraakt die of te lang moesten wachten op hulp, of geen hulp zochten omdat ze hun verhaal niet konden vertellen zonder ernstige gevolgen. Dat krijg je in een overgereguleerd land. Je wil geen bemoeienis op andere vlakken die niets met je problemen te maken hebben. 

Ook mensen die psychische hulp nodig hebben en op een wachtlijst terecht zijn gekomen ga ik hulp bieden. Je hoeft geen therapeut of afgestudeerd psycholoog te zijn om iemand z’n klankbord te zijn. Hoeveel mensen maken er wel geen eind aan omdat ze te lang moeten wachten op professionele hulp? Omdat ze rondlopen met een hoofd wat niet meewerkt en bij familie hun verhaal niet kwijt kunnen, of simpelweg geen familie hebben. Er is vaak geen enkele overbrugging tussen het intakegesprek en de start van een therapie. Daarnaast moet de therapie dan ook nog eens aanslaan. Aangezien ik mij al tientallen jaren in de psychologie verdiep op een holistische manier, heb ik een andere methode die op korte termijn effectief kan zijn voor mensen. Baat het niet dan schaadt het niet. Iemand aan z’n lot overlaten vanwege wachtlijsten kan gewoon echt niet. Iemand die met zelfmoordneigingen rondloopt heeft steun nodig, en een luisterend oor wat niet oordeelt. Alleen dat al kan levens redden. 

Zoals ik aangaf in mijn verhaal, er liggen al heel lang plannen. Ik wil fulltime gaan doen wat ik de afgelopen jaren in mijn vrije tijd deed: hulp bieden waar ik kan. Ik heb honderden mensen weer op weg geholpen of de juiste richting gewezen, en al hun individuele persoonlijke verhalen zijn veilig. Nooit zal een derde persoon of instantie dat te horen krijgen, en dat is het allerbelangrijkst voor mensen met problemen: vertrouwen. Dat vind je bijna niet bij de huidige instanties die er voor de minima en hulpbehoevenden zijn. Ik weet waarom mensen soms dingen doen die we afkeuren in de maatschappij. Echter de meeste mensen hadden op dat moment geen keus, en juist dankzij de maatschappij en de wegkijkerij kwamen ze in die situatie terecht. Daarom oordeel ik niet, wat geweest is is geweest, wat is nodig is is nodig, hulp zoeken is stap één naar een beter leven. Op mij kun je rekenen. 

Uiteraard is er om dit verhaal op te starten en succesvol te laten worden geld nodig. Inmiddels hebben al heel veel lieve mensen een donatie gedaan, en ik ben daar ontzettend dankbaar voor. Omdat Facebook mijn berichten maar aan een beperkt aantal mensen toont, ga ik regelmatig mijn donatie pagina delen, in de hoop dat mensen mij gaan steunen in dit plan. Niet alleen geld is nodig, ik heb op termijn op verschillende vlakken mensen nodig met verschillende expertises. Zo kunnen we elkaar ook helpen. De enige voorwaarde is: je moet wel een beetje wakker zijn, want mensen die dit systeem verdedigen, wat er juist voor zorgt dat er zoveel mensen hulp nodig hebben, daar heb ik niks aan. 

Wil je mij steunen in dit project? Financieel kan dat voorlopig via de donatie pagina (klik), en als je je op een andere manier kan helpen of je aan wil sluiten, stuur een privébericht en hou mijn pagina in de gaten. Deel mijn verhaal, en deel dit bericht. Ik ben je ontzettend dankbaar. Wordt vervolgd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *