Als de oorlog verloren is, is de strijd nog persé niet gestreden.

Als de oorlog verloren is, is de strijd nog persé niet gestreden.


https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2438285/Bennie-Jolink-Klimaatontkenners-zullen-worden-vergeleken-met-holocaustontkenners

Jolink had het toch echt bij het bouwen van een boerenfeestje moeten houden, dit is weer typisch… bijzonder jammer…

Typisch omdat alle (uitgerangeerde) BN’ers op een gegeven moment zich hard gaan maken voor populaire onderwerpen, puur uit eigenbelang omdat de meesten altijd ergens wel iets goed te maken hebben, en als je dan kritische vragen gaat stellen dan weten ze gewoon echt het antwoord niet, of praten ze iets na wat bij dat populaire standpunt hoort. Meer is het niet, het stelt echt niets voor. Nu heb ik het niet perse over Jolink, maar vrijwel allé BN’ers die je tegenkomt in de media op een andere manier dan datgene waar ze mee bekend zijn geworden worden, worden gebruikt als magneet om iets aan te prijzen aan grote groepen.

Zo trekken BN’ers mensen richting een mening omdat fans nou eenmaal meer waarde hechten aan ‘het fan zijn van iemand’ dan aan waarheid en objectiviteit. Dat is ook waarom op alle fronten altijd BN’ers worden ingezet om zoveel mogelijk mensen op de gewenste lijn te krijgen. Als dank krijgen ze dan een zak geld, of ‘eerherstel’.

Het woord ‘klimaat ontkenners’ is sowieso een heel erg dom woord, een woord wat letterlijk op niemand van toepassing is, het klimaat valt namelijk niet te ontkennen. Want wat betekent ‘klimaat eigenlijk’?

“Klimaat komt uit het Grieks. Zij hadden het woord klíma. Klíma betekende: ‘glooiing, helling’. Het had te maken met het werkwoord klínein, dat ‘hellen’ betekende; ons woord leunen is ermee verwant. De Romeinen hebben klíma overgenomen als clima. De betekenis werd steeds specifieker, namelijk ‘helling ten opzichte van de aardas’ of ‘gebied op aarde met een zelfde stand van hemellichamen’. De Fransen namen dat over als climat, en zo kreeg het gaandeweg ook de betekenis ‘gemiddelde weersgesteldheid, klimaatgordel’.”

De figuurlijke betekenis ’sfeer’, zoals in ‘een verziekt klimaat tussen de mensen’, is pas heel veel later ontstaan, maar niet minder belangrijk omdat juist de discussie rondom het klimaat een bepaalde sfeer oproept en het daarmee eigenijk meerdere betekenissen krijgt.

Je kunt het klimaat niet ontkennen. Het klimaat is qua weer simpelweg een ‘geheel van omstandigheden over langere tijd bepaald’, dat valt helemaal niet te ontkennen. Dat is wat het is. De term is tekenend voor de idiocratie waarin we tegenwoordig leven. De term is simpelweg bedacht om mensen die zich geen schuldgevoel aan laten praten maar wel geheel rechtmatig kritisch willen blijven weg te zetten als asociale egoïsten.

Asociale egoïsten omdat zij de enorme overmacht van multinationale machtspartijen liever ver van hun vandaan houden omdat zij voelen en weten in het diepste van hun menselijkheid dat daar nooit en te nimmer een rechtvaardige oplossing vandaan kán komen. Alles draait in die kringen om macht verkregen door geld. Wie macht heeft heeft het geld en andersom. Wie dieper graaft vind dit ook overal terug: machtige partijen, geld, en een volkomen nieuwe sublieme manier om mensen gewillig in slavernij te laten leven omdat zij bang zijn en maar één oplossing aangereikt krijgen: die van de macht.

Er is teveel corruptie en teveel belangen van grootmachten om serieus in de ‘mens gemaakte klimaat verandering’ ideologie te geloven. Dat zie je ook alleen als je niet bang bent, en dat zie je ook alleen als je twee zijden van de discussie objectief benaderd.

De meeste mensen doen dat dus niet, en dat geldt ook voor wetenschappers want zij hebben naast alleen het financiële belang in de vorm van subsidies ook een naam en eer hoog te houden… en je ziet in wat voor frame ze je willen drukken als je niet meegaat in de ideologie… het frame van holocaust ontkenner… hoe diep kunnen we nog zinken met z’n allen? Dacht je dat dit diep was? Wacht het maar af… nog even en ze staan met heropvoedingskampen klaar en komen je thuis ophalen, jij vuile “klimaatontkenner”.

Het is oorlogstijd, het is oorlog tegen de andersdenkenden. Ik vind dan ook de podcastserie ‘Een Oorlog Reeds Verloren’ een fantastisch gekozen naam want, we hebben hebben ‘m inderdaad al verloren… maar hoe nu verder? Blijf jij staan voor je principes en wil jij koste wat kost de waarheid waardoor je toch echt kritisch zal moeten blijven ondanks alles? Of geef je op… als de oorlog verloren is betekent dat nog niet dat de strijd gestreden is, laat dat duidelijk zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *