Anarchofobie

Anarchofobie

Stel, je je bent bang voor muizen, en je koopt daarom een kat de muizen te verjagen, maar de kat weet dat als alle muizen weg zijn hij niet meer nodig is… zal de kat z’n best nog doen om alle muizen te verjagen? 

Als we het bewustzijn en verstand van mensen eens in deze beestjes plaatsen. Wat is voor beide de beste oplossing? 

De muizen zullen veel voor de kat over hebben om te mogen blijven bestaan, de kat weet dat de muizen nodig zijn zodat hij kan bestaan. Aangezien de brokjes van de kat elke dag weer netjes klaar staan, hoeft de kat de muizen niet op te eten om te kunnen blijven bestaan, de kat hoeft alleen de illusie hoog te houden dat hij degene is die de muizen verjaagt en ze dus niet echt te verjagen hooguit af en toe eentje te offeren. 

Als jij het volk bent, en de kat de overheid, dan zijn de muizen alle problemen. Muizen fokken wel door, die zul je nooit uitroeien met één kat, hoe groot die kat ook is, en zeker niet als de kat juist kan blijven bestaan zolang de muizen blijven bestaan. De kat heeft de muizen nodig, en zolang jij niet door hebt dat de kat geen flikker doet en de muizen gewoon lekker hun gang laten gaan, onzichtbaar, leef jij dus in de illusie dat er geen muizen meer zijn omdat er wat aan gedaan wordt…terwijl je er op de achtergrond eigenlijk tot in je nek in zit. 

Omdat je ermee opgegroeid bent dat een kat het beste middel tegen muizen is, blijf je kiezen voor de kat. Dat wat iedereen kiest want dat is normaal. Dat jij weinig controle hebt over wat de kat wérkelijk doet sta je niet bij stil want je gaat ervan uit dat de kat doet wat je van hem verwacht dat hij doet, zelf als je de muizen gewoon af en toe kan zien lopen. 

Stel nu dat je de kat eens vergeet en zou gaan nadenken over de 1001 andere mogelijkheden om muizen te vangen… zou dat misschien een oplossing zijn? Of blijf je liever de kat af en toe vervangen, in de hoop dat die het beter doet. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *