‘Bescherming’

‘Bescherming’

Je ‘beschermt’ een vogel door het in een kooi op te sluiten. Je ‘beschermt’ een konijn door het in een hok te stoppen. Je ‘beschermt’ de hond door het de hele dag aan een ketting te leggen en je ‘beschermt’ de kat door het gedwongen binnen te houden.

In deze vormen van ‘bescherming’ zit de menselijke arrogantie verpakt. De waarheid wordt omgedraaid en positief uitgelegd waardoor het een mindfuck wordt.

De vogel vliegt het liefst gewoon lekker buiten door de lucht. Het konijn rent het liefst gewoon door het weiland. De hond loopt het liefst gewoon vrij rond en de kat wil gewoon graag naar buiten. Daar zijn dieren voor gemaakt, en wij ontnemen hen die mogelijkheid door het als bezit te zien en ons te troosten met valse idee dat wij er goed voor zorgen. Ook al geef je het eten en drinken en af en toe een aai.

Nu kun je 100 argumenten geven waarom jij denkt dat jouw huisdier het bij jou beter heeft dan in zijn natuurlijke omgeving. Maar dat betekent dus niet dat het daardoor ook daadwerkelijk beter is. Je doet hiermee hetzelfde als wat de regering en z’n ‘experts’ op dit moment bij ons doen: vrijheid afnemen en onze beweging beperken, omdat zij vinden dat zij beter weten wat goed voor ons is dan wijzelf.

Ik hoef de bescherming van de overheid niet. Het is geen bescherming maar ALTIJD een belemmering. Op alle fronten is die ‘bescherming’ die de overheid je lijkt te geven altijd vals. Het gaat altijd ten koste van een stukje van je vrijheid. George Orwell noemt dit dubbeldenk (doublethink) ‘Oorlog is vrede’, ‘vrijheid is slavernij’ en ‘onwetenheid is kracht’.

Buitensluiten is bescherming. En mensen geloven dat daadwerkelijk. Blijkbaar zijn gevaccineerden dus een gevaar, dus sluiten ze de ongevaccineerden buiten om hen te ‘beschermen’.

Onder Stalin waren de rascommunisten er ook van overtuigt dat tegenstanders beter af waren in de Goelags, wat zij dachten verkeerd en konden daar ‘geholpen’ worden weer te gaan denken zoals een communist. Voor de communistische samenleving was het beter dat vrijdenkers geen kans kregen. Natuurlijk overleefden weinig mensen die kampen.

Als het moraal wordt omgedraaid gebeuren er hele gekke dingen. Mensen geven zelfs eigen familie aan bij autoriteiten, omdat het geloof zo hoog is dat dit voor de goede zaak is. Dat is ook het probleem met autoriteit, het is een gevaarlijk geloof.

Ik wens geen bescherming van wie dan ook. Als ik het nodig vind dan bescherm ik mijzelf, en als ik dat niet nodig vind dan gewoon lekker niet. Daar heeft niemand wat mee te maken dus waag het niet om te doen alsof dat wel zo is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *