Bullshitisme; trap er niet in

Bullshitisme; trap er niet in

Bullshit is de populaire term voor nonsense, wat onzin betekent. Bullshit noemen we bull-shit omdat het net even wat meer ‘shit’ betekent dan ‘gewone shit’. Teveel mensen zijn nog steeds erg gevoelig voor bullshit en dat geldt niet alleen voor de mainstream media fans, ook de alternatieve media kan er wat van. 

Bullshitisme is de term die we bij #hmgb voortaan gaan gebruiken voor quatsch; onzin; apekool; geleuter. We zijn niet van de terminologie maar in dit geval maken we graag een uitzondering. 

Als jij bijvoorbeeld gelooft dat het instorten van de beurzen en de gevolgen straks voor de economie “aan het Corona virus ligt” dan ben je een bullshitist. Je gelooft mainstream bullshit zonder een moment na te denken of dit wel klopt. Het feit is namelijk dat het sowieso al stond te gebeuren en daar wordt al jaren voor gewaarschuwd door experts. Je had dit kunnen weten maar je hebt het verkeerde nieuws gevolgd. Je hebt de afgelopen jaren allerlei keuzes gemaakt die je misschien niet had gemaakt als je de juiste informatie had gehad. Realiseer je dat goed. Hoe lang blijf jij nog een bullshitist?

In het oerwoud van alternatieve media moet je zorgen dat dat stukje hervonden gezond verstand (wat je terug krijgt na de mainstream media vaarwel te hebben gezegd) niet omslaat in opnieuw blind geloof van alles wat je gepresenteerd krijgt. Hou het zoveel mogelijk bij de verifieerbare feiten en blijf aan alles te twijfelen. Er zitten veel massa hypnotiseurs tussen de alternatieve media die voor geld of roem of een combinatie daarvan mensen lokken met charme en kloppend-gemaakte verhalen waar heel veel stukjes waarheid gemixt worden met verzinsels en meningen. Zorg dus vooral dat je altijd scherp en kritisch blijft op wat je leest ook al ‘mag je degene die het schrijft zo graag’. 

Wij kunnen ons onderscheiden dieren omdat wij de mogelijkheid hebben te kunnen nadenken over ons eigen handelen en dus zelfbewustzijn hebben. Dat betekent dat je instinct en verstand in balans kan en moet houden. Alleen instinct red je het niet mee omdat de moderne manipulatietechnieken inbreken in je onderbewustzijn waardoor instinct minder goed werkt of zelfs misleidt, en alleen verstand doet hetzelfde omdat je ook veel verkeerde kennis kan opdoen waardoor je net zo goed misleid wordt. 

Conclusie: alles is een kwestie van balans. 

Niemand heeft de waarheid in pacht, de werkelijkheid is dat veel mensen overtuigd zijn van een mooi verpakte onwaarheid. Er zit een dun laagje waarheid over een groot pakket met leugens gesmolten. Alternatieve media betekent niet automatisch: waarheid. Zeker niet. Maar één ding weet je wel zeker, mainstream media bestaat vrijwel alleen maar uit onwaarheid. Alleen het nutteloze en onbelangrijke nieuws is daar waar, en zelfs dat wordt alleen maar geplaatst voor beeldvorming en stemmingmakerij. Niet meer naar luisteren dus óf je volledig bewust zijn van wat het is wat zij doen. 

Wordt geen stilzwijgend  lid van de vele bullshitisme bewegingen. En als laatste… dat geldt ook voor je geloof in politieke partijen. Er is geen enkele partij -ook die van Geert W. en Thiery B. niet- die er voor gaat zorgen dat jij het beter krijgt. Echt niet. Als jij dat nog steeds denkt terwijl je vrij makkelijk kan nagaan dat ons land, de EU en de rest van de wereld wordt geregeerd door ‘het recht van de rijkste’  en niet door politici, dan je helaas een bullshitist. Het spijt me. 

Er is maar één oplossing voor een betere samenleving: minder dwang meer vrijheid maar bovenal: elkaar helpen. De overheid hoeft niet voor ons te zorgen, wij moeten zélf voor elkaar zorgen. Dat “verzorgen” wat je denkt dat een overheid moet doen gaat namelijk door middel van dwang en controle, tot steeds extremere niveaus. Je maakt het op dit moment live mee. Het is ongekend in wat voor politiek correct strafkamp ons land is veranderd de laatste jaren. En het gaat steeds sneller. Als je dit normaal vindt en het niet door hebt ben je een bullshitist. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *