Bureau Back-Up #2 |kerstpakketten actie|

Bureau Back-Up #2 |kerstpakketten actie|

We hebben twee mooie dankbare dagen achter rug waarin we dankzij Truus Blijleven, die een tiental riante kerstpakketten doneerde aan Bureau Back-Up, een aantal gezinnen blij hebben kunnen maken. Gezinnen  die het dik verdient hebben om eens verwend te worden,en elk hun eigen verhaal en strijd hebben. Er is niets mooiers dan iets geven aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Eerst het ongeloof en daarna de dankbaarheid wat van de mensen afstraalt, het is hartverwarmend. 

Er zijn ontzettend veel mensen in ons land die in stille armoede leven en waarvan het dagelijks leven vooral bestaat uit problemen oplossen en de dag zien te overleven. Veel van deze mensen laten het niet merken, omdat deze maatschappij je het gevoel geeft dat het je eigen schuld is als je in de problemen zit. Dat dit in de meeste gevallen helemaal niet zo is daar kom je pas achter als je de moeite neemt om onbevooroordeeld naar iemand te luisteren. Helaas zijn er maar weinig mensen die hier de tijd voor nemen, en daardoor spreidt het probleem zich uit als een olievlek, met alle maatschappelijke gevolgen van dien. 

De wet van oorzaak en gevolg is een natuurwet. Je kunt dingen ontkennen of niet willen zien, dat betekent alleen niet dat het er niet is. Als je de oorzaken van armoede of gerelateerde problemen niet willen zien of zelfs ontkennen, dan zorgen je ervoor dat er een sneeuwbaleffect aan problemen ontstaan in de samenleving die jou ook gaan raken. Mensen die niets te verliezen hebben en wel moeten overleven, die zullen logischerwijs alle middelen aangrijpen die nodig zijn om in leven te blijven. De meeste mensen realiseren zich dit niet. 

Met Bureau Back-Up gaan we hier wat aan doen. Niet alleen mensen met financiële problemen kunnen back-up gebruiken, iedereen die vastloopt in het systeem of tegengewerkt wordt door bijvoorbeeld overheidsinstanties die kan straks contact opnemen, en gaan we eerst eens een onbevooroordeeld luisterend oor bieden, omdat dat de eerste hulp bij problemen is. Vervolgens gaan we er alles aan doen je back-up te bieden waar dat kan. Niemand hoeft alleen te staan!

De formaliteiten zijn in gang gezet, dankzij de mensen die ons al een steuntje in de rug hebben gegeven met een donatie. Er is nog veel meer geld en materiaal nodig om ons doel uiteindelijk te kunnen bereiken. Wil jij steunen dan kan dat door via deze link een donatie te doen https://www.doneerdoel.nl/actie/2927/een-stichting-oprichten-om-hulp-te-bieden-aan-hulpbehoevenden-die-de-financiele-middelen-niet-hebben  , dat kan tegenwoordig ook in bitcoins. Vraag via de whatsapp knop op de Facebookpagina om meer informatie daarover.  We houden iedereen op de hoogte van de vorderingen. Dank je wel voor jullie back-up. 

Ps: vanwege de privacy hebben we de mensen op de foto’s onherkenbaar gemaakt. In een paar gevallen waren de reacties dusdanig emotioneel dat we niet gevraagd hebben om een foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *