Coroniaanse Nieuwspraak

Coroniaanse Nieuwspraak

Coroniaanse nieuwspraak

‘Sociale afstand’
wees bang voor je medemens

‘Geef elkaar de ruimte’
mijd elkaar als de pest

‘Anderhalvemetersamenleving’
asociale angstmaatschappij

‘Mondkapjesplicht’
gehoorzaamheidstraining

‘Nieuwe normaal’
idioten cultuur

‘Kliklijn’
verradershotline

‘Intelligente lockdown’
slimme vrijheidsberoving

‘anderhalvemetercoach’
zwakbegaafde verveeldebiel

Enzovoorts.

Nieuwspraak is een taal die wordt gecreëerd en gecontroleerd door een totalitaire overheid als een instrument om de vrijheid van gedachten en concepten die een bedreiging voor het regime vormen te beperken. Elke vorm van denken die afwijkt van de voorgeschreven opvattingen van overheid wordt beschouwd als gedachtemisdaad.

De ‘misdenkers’ worden ‘complotdenkers’ genoemd. Misdenkers zijn in het Orwelliaans mensen die niet volgens het overheidscredo denken, maar met een open geest deelnemen aan de zoektocht naar de waarheid. Meestal stiekem omdat misdenken een misdaad is, een gedachtemisdaad.

Dubbeldenkers zijn mensen die tegelijkertijd twee tegenstrijdige meningen of overtuigingen kunnen hebben en ze allebei voor waar aannemen. Wie het woord ‘sociale afstand’ bijvoorbeeld gebruikt, is zo’n Orwelliaanse dubbeldenker. In dezelfde lijn als
‘Oorlog is vrede’ ‘vrijheid is slavernij’ ‘onwetendheid is kracht’.

Wie nu nog niet uit de collectieve hypnose is moet zich ernstig zorgen gaan maken over z’n verstandelijke vermogens. Dat is geen poging die mensen onderuit te halen maar een serieuze uiting. Je bent té naïef, té goedgelovig en té goed van vertrouwen.

Rechtzinnigheid is geen deugd als dictatuur de norm is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *