De Fake Word Award

De Fake Word Award

Als je het mij vraagt gaat dit jaar de Fake Word Award naar het woord ‘solidair’. In dit bericht schreef ik al uitvoerig over de pseudo solidariteit waar veel mensen in hangen, om te doen alsof het zulke deugdelijke sociale mensen zijn. Dat zijn het niet. Mensen zijn alleen solidair op het moment dat ze zelf geen centje pijn beleven van de schade die de maatregelen tegen COVID-19 veroorzaken. Je weet wel, dat virus formerly known as the flu.

Solidair ben je pas als je exact datgene meemaakt wat een ander ook meemaakt. Anders ben je niet solidair, maar gewoon een kloothommel die doet alsof. Solidair komt van het Latijnse solidum, wat ‘voor het geheel’ betekent. Als we het voor het geheel zouden doen, dan zou niet de één kapot gemaakt worden terwijl de ander nog even natrapt door te zeggen: wees niet zo egoïstisch, terwijl de ander de centjes gewoon lekker gestort krijg.

En degenen die een overheidsbaantje genieten, moeten al helemaal hun bek niet opentrekken, want als je nou echt zo solidair was geweest dan had je je salaris geweigerd, omdat je je rekeningen betaald van geld wat je van een criminele organisatie hebt gekregen. Je overheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *