De heilige gave van woede

De heilige gave van woede

~ video onderaan de tekst~

Mark Passio sprak op de Anarchadelphia conferentie in 2019 over de emotie woede in directe relatie tot menselijke vrijheid. 

Er zijn twee soorten woede,  positieve en negatieve woede. Ons wordt van alle kanten geleerd dat woede enkel negatief is. Vooral in de ‘new age’ en ‘positiviteits’ kringen wordt mensen wijs gemaakt dat de emotie woede enkel negatief is en dat het beter is om dat niet te voelen maar enkel “positief” te denken. Met dat “positief” bedoelen ze dan “vanuit liefde denken”.  Ze zetten liefde tegenover boosheid/woede alsof dat tegenovergestelde van elkaar zijn, echter dat zijn het niet.  Woede is namelijk ook liefde, woede komt juist vanuit liefde.

Door middel van social engineering (beïnvloeding van gedrag door misbruik te maken van de menselijke psychologie) wordt deze onjuiste leer steeds meer door de samenleving geweven. Het gevolg daarvan is dat mensen steeds passiever worden en niet meer zo snel opkomen voor zichzelf of een ander. Ze worden er mak en tam van. 

Als woede als ‘slecht’ bestempeld wordt ben je dus als je boos bent ‘slecht’ bezig. Dat is wat je jezelf onbewust wijs maakt doordat ze woede bewust aan woorden als fout, slecht en negatief hebben gekoppeld. Dat is een zeer vernuftige mind-fuck die als je logisch nadenkt nooit juist kan zijn.  Woede heeft namelijk een functie en is in veel gevallen te rechtvaardigen. Daar moet je wat mee doen. 

Wij mensen hebben emoties en emoties hebben we niet enkel gekregen omdat moeder natuur dacht ‘laten we die mensen het eens flink lastig maken’. De emotie woede is een reactie op informatie, en het ligt aan de informatie of die reactie te rechtvaardigen is of niet.  Hoe mensen reageren op iets verschilt natuurlijk nogal, de één wordt al boos als die wordt afgesneden op de snelweg en de ander zal een keer z’n schouders ophalen. 

In hoeverre je het de woede laat overnemen is natuurlijk wél van belang. Gerechtvaardigde woede (positieve woede) moet men zien als brandstof voor het ondernemen van actie. Actie om rechtvaardigheid te doen zegevieren. We hebben het hier dus over moraliteit. Woede gedreven van moraliteit is positieve woede, woede gedreven vanuit immoraliteit is negatieve woede. Natuurlijk moet je ook hierin weer het verschil leren herkennen en dat is soms best lastig in een wereld waarin het relativeren van moraal steeds meer de standaard wordt. Een echte definitie van moraliteit bestaat, ook dat legt Mark Passio uit in een 8 uur durend seminar over natuurrecht.  

Het punt is dat mensen niet meer zeker weten wat goed en fout is en daardoor de meest veilige weg kiezen: die van passiviteit. Wij leren dat autoriteit bepaald of iets goed of fout is, terwijl het natuurwetten zijn bepalen of iets goed of fout is. De term ‘do no harm but take no shit’ vat dat samen. Doe een ander geen kwaad maar laat ook niet over je heenlopen. Zelfverdediging is een fundamenteel natuurrecht die je in mag zetten als een ander jou kwaad aandoet, en in welke vorm je dat moet doen hangt af van de situatie. Door moraliteit alsmaar te relativeren en de realiteit daarmee te verdraaien tot iets kunstmatigs waarin we doen alsof politici de natuurwetten kunnen overnemen om er dan “iets beters van te kunnen maken” is het grootste probleem van deze tijd. 

Woede is een instrument om de hoogste vorm van bewustzijn die een mens kan hebben, besef van moraliteit, in lijn met moraliteit te kunnen houden. Rechtvaardige woede, de positieve vorm van woede, die hebben wij als mensheid nodig om rechtvaardig te kunnen handelen en zo te streven naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen z’n eigen verantwoordelijkheid neemt in plaats van die verantwoordelijkheid af te schuiven op een externe autoriteit. Die woede komt namelijk voort uit liefde, uit liefde voor het allesomvattende geheel, de natuur, de mensheid, moraliteit… de hoogste vorm van bewustzijn.

Als je iets liefhebt en dat wordt kwaad aangedaan, dan heb je er niets aan om passief aan de zijlijn te gaan staan en al schouderophalen je eigen gemoedstoestand te sussen met “ach ook de dader is liefde, alles is liefde” …of… “hij weet niet wat hij doet, dus uit liefde laten we het”… BULL-SHIT! De enige reden dat dit mensen aangeleerd wordt is zodat ze met een mindtrick leren om hun ware gevoelens te onderdrukken en dat te vervormen tot een soort kunstmatige vorm van liefde wat eigenlijk gewoon ontkenning van de realiteit is. Zodoende kweek je een mak en tam volk wat voortdurend wegloopt van de individuele verantwoordelijkheid die we hebben voor het geheel, de harmonie en balans in de samenleving. Zo kweken ze egoïsten onder de mantel van ‘alles is liefde’.  

Rechtvaardige woede omzetten in actie is wat we als mensheid moeten doen om ervoor te zorgen dat we niet nog verder onder de voet worden gelopen door machthebbers. Doen we dit niet, en blijven we in de illusie hangen dat machthebbers bepalen wat goed of fout is, blijven we in staat van slavernij, en zal dat alleen maar erger worden. 

Onze speciale dank gaat uit naar Nathan Netten die deze video ondertiteld heeft. Vergeet dus niet om de ondertiteling aan te zetten in youtube.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *