De poging tot Karaktermoord op Tilasmi Frigge (de ommekeer)

De poging tot Karaktermoord op Tilasmi Frigge (de ommekeer)


(onder aan de pagina een samenvattende video)

Tilasmi Frigge van de alternatieve omroep ‘‘De Ommekeer’ werd op 31 december 2019 geïnterviewd door Eric van den Berg (NRC journalist) met als insteek vooral te praten over de “NOS is FAKE NEWS” actie die Frigge al een tijdje voert.

Tilasmi Frigge

Omdat Tilasmi niet op zijn achterhoofd gevallen is nam hij het gehele interview live op, zodat alles wat er gevraagd en gezegd zou worden op beeld vastgelegd zou worden. Dit uiteraard om te voorkomen dat woorden uit hun verband getrokken zouden worden. Hieronder is dat hele interview te bekijken via het YouTube kanaal van Frigge.

Volledige Interview

In lijn der verwachting gebeurde alsnog waar Frigge al bang voor was: het artikel wat Eric van den Berg vervolgens schreef en publiceerde in het NRC was alles behalve een eerlijk verhaal over Frigge’s werk als onafhankelijk verslaggever en ontmaskeraar van NOS leugens, maar het werd een regelrechte poging tot karaktermoord op Frigge. Interessante Tijden schreef hier een mooi stuk over.

Eric van den Berg NRC hoernalist
Eric van den Berg
Hoernalist voor het NRC

Tilasmi reageerde op de publicatie met de volgende video

reactie op publicatie

Alsof dit allemaal niet oneerlijk genoeg was kwam ineens Jan Dijkgraaf om de hoek met een ontzettend smerig en laag ‘briefje van Jan’ om over de rug van Frigge met volledig uit het verband getrokken foutieve informatie uit het bewuste interview te kunnen scoren voor eigen gewin en het hele valse verhaal te koppelen aan een tikkeltje vreemde Facebook conversatie tussen wat mensen om de zaak nog even extra te framen.

Als antwoord op deze laster van Jan Dijkgraaf deed Frigge een poging om Dijkgraaf op te bellen om hem de kans te geven op wederhoor, zoals een fatsoenlijk journalist hoort te doen. De video waarin dit live gebeurde vind je hieronder.

Poging tot het spreken van Jan Dijkgraaf


Jan Dijkgraaf weigert dus te spreken met de man die hij valselijk beschuldigde van ernstige zaken. Dijkgraaf kwam al eerder in opspraak toen hij zichzelf vorig jaar in het begin van de ‘gele hesjes periode’ totaal ongevraagd naar voren schoof als een soort ‘leider van de gele hesjes beweging in Nederland’ en dezelfde methode hanteerde die hij in deze zaak ook gebruik: zichzelf superieur verklaren alles en iedereen die het niet met zijn zienswijze eens was.

Afgelopen maandag 13 januari ging Frigge naar Eesterga naar het adres van Jan Dijkgraaf (wat hij zelf online heeft gezet) om daar netjes van man tot man te vragen waarom Dijkgraaf zomaar NRC artikelen kopieert zonder eerst aan waarheidsvinding te doen, en waarom Frigge de kans niet krijgt om zijn kant, de ware kant van het verhaal te vertellen. In de volgende video zie je hoe dat afliep.

op bezoek bij Jan Dijkgraaf in Eesterga


Dit is dus een misselijkmakend voorbeeld van hoe de journalistiek in Nederland tegenwoordig werkt. Eenlingen die verbazingwekkend ver komen met het blootleggen van de leugens die de mainstreammedia ons allemaal dagelijks inprenten worden vroeg of laat door de ‘hoernalisten’ van de grote mediagiganten onder valse voorwendselen benaderd om vervolgens keihard onderuit geschopt te worden. Omdat journalisten zelf niet meer aan waarheidsvinding kunnen doen omdat ze teveel te verliezen hebben werken ze maar wat graag mee om de waarheid de nek om te draaien, sterker nog ze worden er rijkelijk voor beloond.

Jan Dijkgraaf

Jan Dijkgraaf heeft zich op Facebook op zijn eigen pagina in ieder geval van zijn slechtste kant laten zien. Iedereen die verhaal kwam halen om Tilasmi Frigge te verdedigen zet hij weg als ‘complot gekkie’ of ‘koekwaus’ of soortgelijke denigrerende opmerkingen.

Mensen als mentaal ziek wegzetten

wegzetten als Holocaust-ontkenner

en zelfs op basis van ‘een lach’ iemand uitmaken voor pedofiel.


Dat is dus Jan Dijkgraaf. Dijkgraaf verraadde zichzelf echter door de volgende opmerking te plaatsen:

Deze reactie toont aan dat Dijkgraaf nooit de moeite heeft genomen de live opname van het 3,5 uur durende interview te bekijken, en dat toont weer aan dat Dijkgraaf dus zonder pardon informatie kopieert zonder te checken of die informatie wel klopt. Als hij het interview zou hebben bekeken zou hij Frigge nooit zo’n trap na hebben gegeven. Pure riooljournalistiek dus, om te scoren voor eigen gewin.

Deze zaak wordt vast vervolgd… we updaten wanneer nodig. Als laatste een samenvattende video.

Samenvatting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *