De symbolische 5 jarige Angstmaatschappij

De symbolische 5 jarige Angstmaatschappij

Je weet nu dus waar je rekening mee kan houden. Ze laten het niet voor niets overal al doorschemeren. 

Men is scenario’s aan het schetsen van ‘wat er allemaal kan gebeuren of mogelijk is’ en dat zal betekenen dat je de komende 5 jaar sowieso in angst gehouden wordt. 

????In angst omdat je niet meer zeker weet of je de volgende dag nog wel vrij bent om naar buiten te gaan. 

????In angst omdat je bedrijfje van de een op andere dag verplicht gesloten kan worden. 

????In angst voor andere mensen omdat ‘ze wel eens wat zouden kunnen hebben’. 

????In angst voor straf omdat je streng onder toezicht komt te staan van wetsdienaars en vrijwillige NSB’ers. 

????In angst omdat je niets meer kan plannen. 

????In angst omdat overheden volledig en willekeurig de controle over jouw leven kunnen nemen. 

Het heet ook helemaal geen anderhalvemetersamenleving. Dit heet een angstmaatschappij. Het heeft niets met samenleven te maken. 

In China doen ze het tenminste niet zo achterbaks. In China zegt de overheid gewoon: wij willen volledige controle over jouw leven en je hebt verder geen keus. Vrijheid bestaat niet. 

Hier is het anders. Hier pompen ze de angst zo diep mogelijk in de mensen net zolang tot de mensen alles vrijwillig accepteren. Je kunt de tv niet aanzetten of je wordt overspoeld met angst via talkshows, reclames, subliminale teksten en allerlei nieuws. Het gaat maar door en gaat maar door. 

Als de angst groot genoeg is dan groeit het vertrouwen in autoriteiten. Dat vertrouwen stop je dan alleen wel in de autoriteiten die jou de voorgaande jaren op alle fronten besodemieterden. Leugens en integriteitskwesties die de orde van de dag waren. Ineens is dat vergeten, want ineens is daar angst. 

Nu is alles natuurlijk ineens voor onze eigen bestwil. Want ineens zijn die autoriteiten eerlijke mensen geworden. De situatie is immers anders toch? Tenminste, dat is wat jij moet geloven, en je gelooft het. 

Onnadenkend respect voor autoriteiten is de grootste vijand van de waarheid. Dat is wat Einstein ooit gezegd heeft. Als we de komende 5 jaar gewend gemaakt worden aan een voortdurende golf van extreme maatregelen, extreme controle en angst voor de ander, dan zal de verbinding tussen mensen steeds verder vervagen. 

Van een sociaal wezen wat in je natuur zit, wordt er een asociaal wezen van je gemaakt. Een wezen wat vertrouwen stopt in beroepsleugenaars en daardoor de medemens niet meer als medemens ziet maar als potentieel dader en dus een gevaar. 

Die nieuwspraak die over ons uitgestort wordt draait alles 180 graden andersom. George Orwell schreef het 71 jaar geleden al op in zijn boek 1984: 

“Oorlog is vrede”

“Vrijheid is Slavernij”

“Onwetendheid is Macht.”

Je hebt het waarschijnlijk niet eens door wat je eigenlijk zegt als je hun woorden herhaald. Sociale afstand… Anderhalvemetersamenleving…

Als je over 5 jaar eenmaal gewend bent aan technocratische dictatuur en onmenselijkheid, het asocialisme, dan ben je nog verder vergeten wat vrijheid nu eigenlijk echt is. Dat is ook precies de bedoeling, want je krijgt echt niet meer terug wat er dan al allemaal van je afgepakt is. Vrijheid wordt niet geven, maar gewonnen. 

Je gedrag gaat de toekomst bepalen. Alsof je in huis leeft met een gewelddadige dronken stiefvader. De angstige sfeer waarin de tiran het ene moment doet alsof die om je geeft, en het andere moment de puinpoeier uit je slaat. 

“If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face forever”

1984

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *