De tiran kom altijd als “beschermer”

De tiran kom altijd als “beschermer”

de tiran komt altijd als beschermer

Het probleem is, dat wanneer mensen bang worden, óók als de reden van de angst een hele goede reden is als er daadwerkelijk enge of slechte dingen gebeuren, dat dát het moment is waarop psychopaten en andere pathologische persoonlijkheden toeslaan om zich als redder op te werpen met als wérkelijk doel de macht te grijpen.

Door vooral de nadruk op de angst te leggen en hetgeen waar de angst vandaan komt raken mensen in een constante staat van angst waardoor het brein niet meer in staat is rationeel na te denken omdat emoties de overhand nemen en het enige wat iemand dan nog wil is van die angst af en dus zal diegene alle “hulp” die aangereikt wordt met beide handen aangrijpen.

Als je in een samenleving een migrantencrisis creëert, of “terroristische aanslagen” uitlokt of zelfs in scene zet, en dan weer een “klimaatcrisis” of Drugsoorlog het nieuws laat domineren zal ongeacht of de gebeurtenissen écht zijn of niet een zeer grote groep mensen regelrecht in de armen van de “beschermer” lopen die zich op dat moment neerzet als redder in nood. De “beschermer” zal hen lokken met: ik zal je beschermen tegen al die enge en gevaarlijke dingen, als je mij de macht maar geeft.

Dit is altijd het excuus geweest om tirannie te legitimeren, het zogenaamde “beschermen” van mensen. Tirannen komen nooit openlijk vragen om over je te heersen “gewoon omdat ze daar zin in hebben”, ze zullen altijd zeggen: wij komen jullie beschermen, wij komen het land beschermen, wij komen jullie “Vrijheid” beschermen op momenten dat mensen het meest gevoelig zijn voor manipulatie, wanneer de angst regeert. Het is de oudste truc uit de boekjes van geesteszieke mensen die manieren zoeken om macht over andere mensen te kunnen krijgen.

Plato zei, als we de geschiedenis mogen geloven, meer dan 2000 jaar geleden al hoe dit spel gespeeld wordt: “Dit en niets anders is de wortel waaruit een tiran ontspringt; wanneer hij voor het eerst verschijnt, is hij een beschermer”.

Helaas is anno 2019 de kans groot dat wanneer je iemand de vraag stelt ‘of die Plato kent, je als reactie krijgt: wat is dat voor app? Dat is dus het collectief bewustzijn waar we het mee moeten doen, en dát is het grootste gevaar wat er op dit moment heerst, een land vol naïeve goedgelovige sukkels die langzaam maar zeker verdrinken in het totalitarisme zonder dat ze het door hebben..

Het verhaal van de kikker in de pan met water die langzaam aan de kook gebracht wordt en het pas door zal hebben als het te laat is, is een real-life soap geworden waarin we allemaal meespelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *