De wanhoop van Mainstreamnieuws bedrijven

De wanhoop van Mainstreamnieuws bedrijven

Afgelopen week stonden ze voor de zoveelste keer  ‘De Stentor’ gratis weg te geven in het winkelcentrum, precies op de plek waar eerder al de Telegraaf, de Volkskrant en het Algemeen Dagblad ook gratis weggegeven werden. Ik zie het ook regelmatig bij supermarkten. Jonge mensen die als bijbaantje het mainstream nieuws gratis aan je opdringen. Vandaag (zaterdag) kwam De Stentor warempel gewoon ongevraagd door de brievenbus als ‘proefexemplaar’,  wat voor mij een teken is dat ze meer dan wanhopig beginnen te worden. 

De Stentor is onderdeel van DPG media, waarvan bekend is dat de eigenaar daarvan een vennootschap is die ‘epifin’ heet en slechts een postbus groot is. Dat kun je hier lezen. Objectief nieuws staat hier niet in. Ik lees online vaak de berichten wel van mainstream nieuwsmedia maar dan puur om de misleiding en eenzijdigheid eruit te halen. Alles is geschreven door journalisten die aan zelfcensuur doen omdat ze anders hun carrière wel kunnen vergeten.

De eerste 8 pagina’s van deze zaterdageditie die je door je strot gedrukt krijgt via de brievenbus staan geheel in het teken van ‘Corona’ en nergens wordt er getwijfeld aan de deskundigheid van de deskundigen of de legitimiteit van de maatregelen. Het is één grote brainwash waar vooral veel geschreven wordt over de regels en het niet nakomen daarvan,  wat voor effect dat kan hebben, waarom de regels er zijn, het gevaar van het niet naleven, en de enige kritische noot zit alleen in de moeilijkheden die ondernemers ondervinden van de maatregelen. Dat wordt wel benoemd, maar daar blijft het bij. Geen woord over of we niet gewoon even helemaal normaal moeten gaan doen weer.  Alleen een viroloog die enorm veel aandacht krijgt en erop hamert dat “de mensen hun verantwoordelijkheid moeten nemen in de anderhalvemeter maatregel” die door andere virologen en deskundigen net zo hard verworpen wordt als doeltreffend maar natuurlijk lezen we daar helemaal niets over.

Kortom, zoals we inmiddels allemaal wel weten: de enige reden om een abonnement op een mainstream krant te nemen is omdat het handig wanneer het wc papier op is, dan heb je in ieder geval nog iets om je derrière mee af te vegen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *