Deugtubbies en papegaaimantra’s

Deugtubbies en papegaaimantra’s

“We doen het samen” zei de thuiswerker. 

“We doen het samen” zei de ambtenaar. 

“We doen het samen” zei de AOW’er. 

“We doen het samen” zei iedereen die z’n geld nog steeds netjes krijgt iedere maand. Ondertussen raken tienduizenden mensen, gezinnen,  alles kwijt. Zo samen doen jullie het. 

Makkelijk lullen joh, als je gewoon met tassen vol de supermarkt uit kan lopen, of het online kan bestellen, heerlijk is dat of niet? Als je uit verveling nog maar wat onzinnigs besteld om je huis mee te decoreren, of dat muurtje even in de verf zet nu je toch de tijd hebt. De rekeningen worden in ieder geval  gewoon betaald, eigenlijk is je grootste zorg op dit moment hoe je de dag moet doorkomen nu alles dicht zit. Ondertussen komt het ene horror bericht na het andere horror bericht voorbij op de televisie, even geen zin in, de radio maar aan dan. Ook daar wordt je elk half uur even duidelijk gemaakt ‘hoe erg het virus wel niet is’. Elk reclameblok weer hoor je een zoetsappige schoolmeesterstem op kinderlijke wijze je precies vertellen wat je moet doen, “want samen krijgen we Corona onder controle”. Tegelijkertijd voel je weer  hoe goed je eigenlijk denk bezig te zijn, want je luistert zo goed en je bent zo braaf. 

Wat zal je nu eens gaan doen. Even je Facebook checken. Onder een zoveelste nieuwsbericht met overdreven horror zie je weer mensen zeuren die het er helemaal niet mee eens zijn. Wat ze zeuren ze nou? Het is maar voor even, zo moeilijk is het toch niet? Waarom doen ze niet gewoon wat hun verteld wordt, waarom twijfelen ze aan die geweldige premier en de minister die het beste met ons voor hebben? Wat een egoïsten zijn dat, alleen omdat zij nu even niets verdienen gaan ze lopen klagen. Bah wat een nare mensen. Je kan hier niet tegen, je typt gelijk even je nutteloze mening die helemaal niets toevoegt omdat je eigenlijk gewoon je bek moet houden omdat je geen centje pijn heb van alles wat ons nu aangedaan wordt. Maar ja, zover denk je niet na. Je praat namelijk gewoon de voorgeschreven werkelijkheid na, je bent solidair met de mensen die ziek zijn, maar je staat geen één moment stil bij het stille leed wat breder en groter is dan die 0.02% van de mensen die helaas wat minder geluk hebben op dit moment. Zonder dat je het beseft ben jij zelf een grote naïeve egoïst. 

Als ik de verhalen om mij heen hoor van mensen die in de put zitten, kinderen die naar school willen, mensen die zonder inkomen zitten en ook geen reserves meer hebben, mensen die hun opgebouwde levenswerk kwijtraken, schulden die opstapelen, dan denk ik weer terug aan de tijd dat ik ook diep in de financiële shit zat. Het is hel…pure hel. Financiële problemen draag je elk moment van de dag met je mee. Niets in deze wereld kun je nog doen zonder geld. Zo fucked up is het systeem in elkaar gezet. Ik weet hoe het is en leef met deze mensen mee, ik voel me bezwaard dat ik gewoon door kan werken en mijn geld elke maand krijg. 

Ondertussen hoor ik steeds weer hetzelfde soort mensen hun verbale diarree uitspuien naar mensen die het moeilijk hebben, hulpeloos zijn, het brood afgenomen is, en kapot gaan. Dit soort mensen kijkt nooit verder dan de eigen bubbel, en ze hebben niet eens door dat ze in een bubbel zitten. Als de tv hun niet verteld dat er de afgelopen jaren meer dan 1,5 miljoen mensen onder de armoedegrens leefden, dan bestaat het voor hun niet. Dat maakte ik namelijk zelf mee, dat mensen je honend afserveren met een ‘is vast je eigen schuld allemaal’ antwoord. Nee, dat was het niet. Maar mensen die een rotsvast vertrouwen hebben in notoire leugenaars, politici, en hun perceptiemanagers binnen de grote media, die denken dat ze denken, maar ze denken helemaal niet. Ze praten na, en volgen. Ondertussen hebben keiharde schijt aan de realiteit, en de mensen die dagelijks in die realiteit moeten leven. 

Jullie zijn hypocriete hyveminds met je ‘samen’. Dat samen zeg je alleen maar om jezelf op de borst te kunnen kloppen dat je zo goed luistert, maar er is helemaal geen samen. Luisteren naar autoriteit staat NOOIT gelijk aan moraliteit. De wet is geen maatstaf voor moraliteit. Gaan er mensen dood? Ja er gaan mensen dood. Kunnen we een groep aanwijzen die de grootste kans op overlijden hebben? Ja dat kunnen we. Waarom in godsnaam draaien we sinds 2020 dan de rollen om een gaan we gezonde mensen en kinderen isoleren en alles alles afpakken, terwijl degenen die beschermd moeten worden het minst productief zijn. vaak al een lang VRIJ leven hebben gehad, en uit vrije wil thuis kunnen blijven. Wat een gestoorde mindset moet je hebben als je werkelijk gelooft dat we nu goed en “solidair” bezig zijn hypocriete fluitketels, ga je schamen!

Ik ben jullie deugtubbies spuugzat. Ik ben jullie ge-ren naar die teststraten om wissewasjes spuugzat. Ik ben jullie misselijkmakende pseudo solidariteit spuugzat. Ik ben jullie egoïsme ten opzichte van honderdduizenden medemensen spuugzat. Ik ben jullie hypocriete papegaaimantra’s spuugzat. Jullie aandachttrekkerij met “ik heb milde klachten dus zal wel besmet zijn” spuugzat. Jullie gedemoniseer van mensen die wel zelf nadenken en vooral VERDER en BREDER denken spuugzat. Ik hoop dan ook serieus dat na Corona, het Karma virus als een wervelstorm om zich heen gaat slaan, en al die hypocriete deugkeutels die op geen enkele manier last hebben van dit totalitaire regime, een bezoekje brengt. Geen maatregel ter wereld die dat tegen gaat houden. 

12 gedachten over “Deugtubbies en papegaaimantra’s

 1. Ik kan alleen maar zeggen super gesproken, zelf heb ik geen enkele euro verdient vanaf maart.en precies zoals in deze wordt ik boos als mensen zeggen we doen het samen. Maar er is nog niemand bij me langs gekomen om eten te brengen of me rekeningen te betalen ., dus bedank voor dit bericht????

 2. Beste Don,
  Een heel relaas vol emotie over de gevolgen van de Corona maatregelen. Ik ben het zeer zeker mee eens met de zeer ongelijke situaties waarin Nederland zich bevindt. De ene persoon komt inderdaad met tassen vol boodschappen de winkel uit terwijl de andere geen inkomen meer heeft, reserves heeft moeten aanspreken die nu ook op zijn. Boodschappen doen wordt voor hun steeds meer een dagelijkse uitdaging. Een schrijnende situatie.

  “We doen het samen” lijkt voor een groot deel van ons niet op te gaan.

  Velen krijgen gewoon maandelijks hun loon, terwijl ze minder dan de helft van hun werkzaamheden doen. Oneerlijk? Ja, zeker weten. Anderen hebben helemaal niets meer terwijl hun droom en levenswerk in rook opgaat. Ongelijkheid? Absoluut!

  U geeft zelf ook aan zich bezwaard te voelen omdat u gewoon door kan werken en elke maand uw geld krijgt.

  Bij mij komt dan de vraag op:
  WAT HEEFT U GEDAAN OM DEZE ONGELIJKHEID TE BESTRIJDEN?
  WAT IS UW BIJDRAGE AAN “WE DOEN HET SAMEN”?

  Gal spuwen en anderen beschimpen is heel erg makkelijk. Zeker als je je aan de “warme” kant van de ongelijkheid bevindt.

  1. Het delen van kennis en inzichten vanuit hoeken die gecensureerd worden is naast mijn inzet voor mensen die niks hebben (waar ik een stichting voor aan het opzetten ben) hetgeen wat ik doe in mijn vrije tijd naast mijn werk. Dat betekent dat al mijn tijd naar anderen gaat, en dat is mijn bijdrage. Ik zit overigens niet aan de warme kant. Ik vecht nog steeds tegen overheidsterreur in de zin van financiële sancties die mij opgelegd zijn waardoor ik mij al jaren in een schuldenfuik bevindt waar ik nu bijna uit ben. Ik heb mijn portie al ruimschoots gehad.

   Bedankt voor de reactie.

 3. Beste Don,
  Zojuist heb ik een stuk gepost als reactie op uw post “Deugtubbies en papegaaimantra’s”.
  Klaarblijkelijk is het niet op de site geplaatst want het is verdwenen. Misschien commentaar van mijn kant wat voor u te confronterend is?
  U maakt ook uw eigen policy niet waar.
  *geen filters – geen censuur* *Bewustwording stimuleren*.
  Blijkbaar is mijn post gecensureerd door het niet te plaatsen.
  Uw bewustwording over het samen doen is duidelijk niet gestimuleerd.
  Laten ik voorop stellen dat ook ik de maatregelen die de overheid neemt niet correct zijn en aanzet tot ongelijkheid en oneerlijke benadering van personen.

  Dus, wees eens een vent en antwoord op de vragen die ik in mijn eerste post heb gesteld

  1. Beste Marcel het duurt even voordat de reacties zichtbaar worden op de pagina. Mensen die voor het eerst plaatsen moeten goedkeuring krijgen, dat in verband met spam en reclame. Als het goed is is het inmiddels opgelost.

 4. Beste don,
  Alweer is mijn post “Verdwenen”.
  Voor mij geeft dit te kennen dat u veel te blaten heeft maar weinig wol geeft.
  Jammer, een discussie over het onderwerp “We doen het samen” kan veel losmaken bij de lezer.
  Wat weer resulteert in het verhogen van de bewustwording over de hypocriete en zeer bedenkelijke besluiten die de overheid heeft genomen en wellicht nog gaat nemen.
  Ik daag u uit om persoonlijk met mij in discussie te gaan over dit onderwerp.

 5. Beste Don,
  Ik zie het nu.
  Het is niet mijn bedoeling om u negatief neer te zetten, in tegendeel zelfs.
  Mijn uitdaging aan u blijft bestaan.
  Alleen samen kunnen we de hypocriete en oneerlijke maatregelen van de overheid ombuigen in maatregelen die voor iedereen leefbaar zijn.

  1. Ik zie het het nut van maatregelen niet in voor iets wat 99,8% overleeft. De enige maatregelen die men moet treffen is IC capaciteit verhogen, meer zorg personeel opleiden en ze meer betalen. Dan hoeft al dat geld niet naar verdienmodellen in vaccins, testen enz.

   1. IC capaciteit verhogen is inderdaad een maatregel die op korte termijn kan werken voor eenieder die IC opvang nodig heeft. Zorgpersoneel opleiden om deze verhoogde capaciteit te bemannen is een maatregel die niet direct toepasbaar is. Dit heeft maar tijd nodig.

    Dit was overigens niet de inzet van uw post “Deugtubbies en papegaaimantra’s”

    Het cruciale punt hier is “We doen het samen”.
    Dat bereik je niet door enkel de IC capaciteit te verhogen.

 6. Het is maar mijn interpretatie maar ik denk dat het Karmavirus al actief is. Het beweegt zich nog wat bedekt in de samenleving maar wordt zichtbaar als gerechtigheid. De nieuwe zaken die op korte termijn staan te gebeuren zijn o.a. qfs of wel quantum financial system, quantum voting is ook al gebruikt, de USA inc., de corporate vorm, is ongeldig verklaard, verdwenen, en als andere landen mee willen spelen moeten ze ook hun corporate status opgeven. Dus geen nederland B.V. meer. Er komen nieuwe therapeuticals en big pharma valt uit elkaar; in Drachten is het eerste Medbed aangekomen las ik gister in bitchute.
  Het rechtvaardige komt van de internationale militaire acties olv. de strategische leider in Amerika, het hele vaticaan is al in ca mei 2020 ontruimd (al kwam het pas in dec. naar buiten) en er zijn ook op grote schaal kopstukken indicted, opgepakt, afgerekend en wat er de komende tijd staat te gebeuren is een schaalvergroting er van. Vanaf afgelopen weekend is het openbaar maken van grote schandalen begonnen, zoals obamagate, nineeleven e.v.a. It is going to be biblical.
  Het QFS betekent een rechtvaardige herverdeling in de wereld van geld en waarden, daarom die grote schoonmaak, dat is een voorwaarde. Dit is allemaal allang gepland, zeker vanaf de zestiger jaren. Trump zegt niet voor niets vaak- the best is yet to come.
  Laten we niet meer hakketakken naar elkaar, maar een manier zien te vinden/maken om
  deze overblijvende regeer- en omt’poppetjes
  opzij te zetten en voor te bereiden voor een gerechtvaardigd tribunaal.
  Het is de hoogste tijd!
  En kan er snel over het hele land een Alarm uitgaan om het dna modificerend ‘vaxin’ te verbieden, stoppen, op straffe van een hoge boete tot onteigening. Aub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *