Dubbeldenk

Dubbeldenk

Het begint een beetje afgezaagd te worden om steeds weer te verwijzen naar het boek ‘1984’ van Orwell maar toch doen we het met de term dubbeldenk nog weer even, het was namelijk Orwell die de term voor het eerst gebruikte. 

Dubbeldenk is een innerlijk proces wat ervoor zorgt dat men eigen waarnemingen negeert en vervangt voor een voorgeschreven aangeleerde (staats)versie. Men gelooft dan in twee elkaar uitsluitende gedachten, zoals zwakte is kracht of koelheid is warmte. Onze hersenen ondersteunen tegenstrijdige ideeën, dat gebeurt vaker dan we denken. Het doel van dubbeldenk is om het automatische denken te bevorderen waardoor je steeds minder nadenkt en steeds gekkere dingen accepteert. 

Om dubbeldenk te kunnen begrijpen moet je het eerst toepassen. Het werkt het beste als er een beloning of een bestraffing tegenover staat. Het kunnen accepteren van tegenstrijdige gedachten moet getraind worden. Als je de gedachten accepteert wordt je beloond, als je de gedachten verwerpt wordt je bestraft. In eerste instantie zal je niet accepteren dat koelheid eigenlijk warmte is. Er is een trigger nodig om het gebied waarin je nadenkt uit te schakelen: angst. Daartegenover moet je een stimulus staan die ‘plezier’ brengt. Geen straf krijgen kan ook plezier zijn. Als deze ingrediënten er zijn is het alleen nog een kwestie van eindeloos herhalen. 

De gelovigen (mensen die het officiële verhaal volledig geloven) geven de ongelovigen (mensen die het verhaal in twijfel trekken) de schuld ervan dat we richting een nieuwe lockdown gaan. Reden: “zij houden zich niet aan de maatregelen dus zij zijn de schuld”. Dat hier niets van klopt heb ik hier in wat minder genuanceerde taal uitgelegd. Toch blijft die fabel hardnekkig rondgaan onder de gelovigen, en krijgen de ongelovigen nog steeds stelselmatig de schuld van iets waar zij niet de oorzaak van zijn. Hoe zit dat nou precies? 

In de zomermaanden hebben mensen weliswaar meer kunnen bewegen, maar het feit is dat er tijdens deze maanden minimale ziekenhuisopnames zijn geweest. Alle regels waren hetzelfde en werden ondanks het protest ertegen toch vanzelf al nageleefd omdat de mensen die zich wel uit angst overal aan hielden de mensen die dat minder deden sowieso uit de weg gingen. We zijn nooit helemaal terug naar normaal geweest, verre van dat zelfs, en toch zie je vanaf het moment dat het ‘normale griepseizoen’ weer begint pas weer een stijging in ‘positieve test’. Echter, de test werd aangeraden wanneer je symptomen voelt, logischerwijs krijgt iedereen wel wat van die symptomen zodra de spreekwoordelijke ‘r’ weer in de maand komt. Dus zodoende zijn steeds meer mensen zich gaan testen, en van daaruit is het beeld ontstaan dat er ondanks de onbetrouwbaarheid van de test steeds meer mensen met het Coronavirus besmet zijn. 

Een positieve PCR test is geen besmetting, dat kun je hier bekijken in 6 minuten, toch wordt dit zo gebracht. Om voorgaande even samen te vatten: 3 maanden lang hebben mensen meer bewogen, zich redelijk aan de regels gehouden (aangezien je in winkels en dergelijke voortdurend geconfronteerd werd met de regels), en toch kwamen daar geen extreme stijgingen in het aantal ziekenhuisopnames uit. De eerste maand had je al een enorme stijging moeten zien in het aantal ‘besmettingen’ als het niet strikt volgen van de regels en een wat losser regime de oorzaak zou moeten zijn. Dat gebeurde dus niet. De tweede maand ook niet en de derde maand ook niet. Vervolgens zijn toen de ‘r’ in de maand kwam steeds meer mensen met milde griepklachten zich gaan laten testen en toen kregen we ineens een stijging te zien in het aantal positieve gevallen. Tegelijkertijd met de inval van het ziekte seizoen zie je ineens dat veel meer mensen de vage algemene symptomen van griep beginnen te krijgen, (zoals elk jaar) het aantal testen schiet ineens omhoog en daarmee schiet ook het aantal positieve gevallen omhoog.  

Je kunt het niet naleven van de regels dus niet aanmerken als reden voor een vermeende stijging van het aantal besmettingen. Er zijn mensen die zeggen ‘de hele zomer heeft niemand zich eraan gehouden, dus daar komt het door’. Oke, maar denk daar eens over na… de incubatietijd van Corona ligt tussen de 2 en 14 dagen. We hadden  als dat argument zou kloppen de hele zomer gigantisch volle ziekenhuizen moeten hebben en vele doden. De waarheid is dat er slechts enkele ziekenhuisopnames waren. Is het virus in de zomer niet besmettelijk? Is het virus in de zomer milder voor mensen? Of geloof je werkelijk dat het virus even verdwenen was en vervolgens mee teruggevlogen is uit een ander land en dat dus vakantiegangers de oorzaak zijn? 

Nu de mondkapjes na zorgvuldige media programmering ineens helemaal in zijn in Nederland, geven sommige mensen ineens de mensen de schuld die geen mondkapje dragen. Maar even voor de goede orde, de mondkapjes zijn bewezen schijnveilig (en helpen dus op geen enkele manier) en in landen waar ze verplicht zijn stijgen het aantal ‘besmettingen’ weer net zo hard. Ook daar is het normale griepseizoen weer begonnen maar dat wil niemand horen. Als je gelooft dat die besmettingen echt zijn (het zijn namelijk positieve uitslagen) hoe kan je dan tegelijkertijd geloven dat mondkapjes werken? Dit noemen we dus dubbeldenk. 

Mensen hebben geen idee meer waar ze eigenlijk in geloven. De stortvloed aan angstpropaganda heeft zo’n grote impact dat het enige wat ze nog kunnen doen is een ander de schuld geven. Terwijl de maatregelen strenger en strenger worden, de normale seizoensgebonden griep symptomen toenemen,  en daarmee testen meer en meer afgenomen worden, is er toch nog een stijging in de positieve PCR uitslagen wat ze ‘besmettingen noemen. Conclusie: het helpt allemaal geen fuck. Gewoon niets. Als jij nog gelooft dat het isoleren en asocialiseren van mensen helpt om hetgeen we virussen noemen tegen te houden, dan denk je gewoon echt niet na. 

Buiten dit alles om is er eigenlijk maar één overkoepelende conclusie die mensen eigenlijk zouden moeten trekken, maar dat niet durven: hou er gewoon mee op. Er is statistisch gezien niets ergers aan de hand dan normaal. Er is geen schrikbarende oversterfte geweest, maar ondertussen zijn wel miljoenen huishoudens ontwricht, verliezen mensen hun zaak en hun werk, groeien kinderen op in angst en gedragen mensen zich als gestoorde panische zombies. Ze hebben niet alleen hun handen stuk gewassen maar vooral hun brein. De onderlinge haat groeit en dat wordt erger en erger. En zoals het er naar uit ziet houdt dit voorlopig niet op. 

Er is maar één schuldige partij bij een nieuwe lockdown en alle gevolgen van dien: de overheid. De overheid neemt de besluiten, de overheid handhaaft ze, maar een deel van het volk steunt het en moedigt het zelfs aan. Als jij tirannie aanmoedigt waardoor miljoenen mensen een normaal leven ontnomen wordt en zij de extreme gevolgen moeten dragen van de maatregelen en het compleet ontwrichten van de samenleving, ben JIJ schuldig. Dus hou op met de boel steeds omdraaien en ga leren hoe je hersenen je voor de gek houden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *