Een andere kleur, hetzelfde principe

Een andere kleur, hetzelfde principe

Omdat wij bij #Hmgb terminologie haten, even een kort lesje ‘woord-afbreken’ en ‘eufemismeren’ 

Weet jij het verschil tussen een ‘Sociaal -Democraat’ en een ‘Communist’..? Nee..? Wij ook niet, omdat dat er niet is. 

Het woord ‘sociaal’ in politieke termen heeft niets met de werkelijke definitie van sociaal te maken. Een ander jouw wil opleggen via een partij met een machtsmonopolie is het tegenovergestelde van sociaal omdat die wil altijd met geweld afgedwongen wordt. De enige manier die de Staat heeft om iedereen te laten gehoorzamen aan haar wil is: geweld. 

Als jij denkt dat je ‘het goede doet’ ‘voor iedereen’ omdat jij vindt dat dat het goede is ‘voor iedereen’ en je laat dat afdwingen met geweld is dat hetzelfde als een knokploeg inhuren om jouw wil bij de buurman af te dwingen omdat jij vindt dat jouw ideeën de “het beste is voor iedereen”. 

Niet bepaald sociaal te noemen, maar vooral ‘socialistisch’ wat dus net even wat anders betekent. 

Een ‘Demo-craat’ betekent van oorsprong ‘volk’ (demos) en ‘macht’ (kratos) wat dus ‘volksmacht’ of ‘volksbestuur’ betekent. Dat klinkt mooi maar dan gaan we kijken hoe dit zich manifesteert. 

In democratieën bepaalt de meerderheid, en wanneer een meerderheid over een minderheid beslist kun je zeggen “dat is eerlijk want de meeste mensen willen dat” maar dat is alleen eerlijk vanuit het perspectief van degene die dat willen, en dat maakt het dus oneerlijk voor degenen die het niet willen. 

Een democratie is feitelijk in de diepste betekenis van het woord dus ‘de wil van de meerderheid’ wat het niet per definitie eerlijk maakt en die wil wordt tevens weer afgedwongen met geweld. ‘Dwang’ gaat altijd samen met geweld omdat er geen vrije wil is. De vrije wil wordt met geweld ontnomen. 

Daarnaast zegt de uitdrukking  “democratisch besloten” ook niets over moraal. Als 9 mannen stemmen over het verkrachten van 1 vrouw, dan is er via ‘eerlijk stemmen’ een meerderheid tot stand gekomen. Toch is verkrachting het ergste wat je iemand aan kan doen, dus zegt het hele woord ‘democratie’ helemaal niets en is het vooral tirannie van de meerderheid. 

Een communist is iemand die vindt dat alles gelijk verdeeld moet worden en dat er 1 partij moet zijn die dat alles gaat verdelen. Het is een hele sociale gedachtegang maar werkt in de praktijk niet om meerdere redenen en één daarvan is dat het productiviteit remt. 

Als je niet beloond wordt voor hetgeen wat je doet maar het je eerst afgenomen wordt om daarna een beetje terug te krijgen motiveert dat logischerwijs niet, dus ga je steeds minder doen. Wanneer iedereen minder gaat doen krijg je vanzelf weer met geweld van de Staat te maken wat het dus ook nog immoreel en misdadig maakt. Daarnaast is er geen sprake van concurrentie meer waardoor je geen eerlijke prijs voor een eerlijk product krijgt. 

Elk communistisch regime in de geschiedenis is geëindigd in bloedvergieten en geweld. Wat ook logisch is als je niet vrij kan zijn in je doen en laten. Onderdrukking leidt altijd tot geweld omdat mensen van nature vrije wezens zijn met zelfbewustzijn. 

Ook binnen deze term (het communisme) is het 1 partij die alles voor iedereen bepaald en met geweld handhaaft. Niet luisteren betekent dat je gedwongen wordt tot luisteren wat altijd resulteert in een of andere vorm van geweld. 

Enorme groepen mensen dwingen tot steeds meer zaken waarin ze geen vrije keuze meer hebben zal altijd ten koste gaan van de sfeer in die groep. Zeker als kleine groepjes in die grote groep gevoed worden met haat en opgestookt worden tegen andere kleine groepjes vanuit de machtsposities, om zo tot meer wet- en regelgeving te kunnen komen voor de gehele groep. Opstootjes moeten namelijk de kop ingedrukt worden met nieuwe regels en zal altijd gehandhaafd worden met geweld. 

“What’s in a name”… nou, heel weinig… 

Het maakt niet veel uit ‘hoe je iets noemt’ het maakt vooral uit wat er in de praktijk gebeurt. Als je een kleine hond een kat noemt, omdat het er enigszins op lijkt en je niet zo’n fan  van honden bent, zal die hond nog steeds niet gaan miauwen omdat jij het een andere naam hebt gegeven. Ook zal die niet ineens z’n schijt gaan begraven… het enige wat telt is de praktijk. Theorie zegt NIETS. 

Meer over termen; lees hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *