Een grotere kooi is geen vrijheid

Een grotere kooi is geen vrijheid

Weet je nog, anderhalf jaar geleden? Dat je over het algemeen genomen kon gaan en staan waar je wou zonder dat je hoefde te bewijzen dat je niets mankeerde, en zonder dat je medemens je als een potentieel gevaar behandelde. En weet je nog dat je niet overal waar je kwam allerlei tegennatuurlijke handelingen hoefde te verrichten, voordat je een publieke ruimte betrad? Kun je je dat nog herinneren?

Mensen die kritisch zijn op het corona beleid weten het allang, we komen er niet vanaf. Zij beseffen al een tijdje dat dit niet om een virus gaat. De massa daarentegen heeft al die tijd volgzaam meegewerkt met elke maatregel die genomen werd, omdat hen de schijn van een uitweg geboden werd: het vaccin. Toch laten de machthebbers via het OMT al een tijdje doorschemeren dat dit zeker niet het einde is. Er is weer ‘een variant’ opgedoken, en men zoekt alweer schuldigen. Ook wordt er nu ineens wel gesproken van een ‘seizoenseffect’. In deze 112 pagina’s lange brief van Hugo de Jonge staat alles nog eens mooi een rijtje. De brief is zeer slim opgesteld en laat exact zien wat we kunnen verwachten. Een nieuwe periode van gehypte paniek en lockdowns deze winter. 

Natuurlijk “hangt alles af van hoe het virus zich gedraagt”. Dat is al anderhalf jaar het excuus voor al die waanzinnige idiote en schadelijke maatregelen die ons zijn opgelegd in al die tijd. Dat moeten we ook vooral blijven denken. Maar in werkelijkheid hangt natuurlijk alles af van de hoeveelheid blijvende controle die ze burger nog door de strot willen duwen en hoeveel er geaccepteerd blijft worden. Als de acceptatie daalt zal de angst omhoog moeten. Om de vaccinatiebereidheid nog even groot te houden is het verhaal nu dat het fantastisch gaat met de cijfers, alhoewel dat vorig jaar exact zo was zonder vaccin. Het enige verschil tussen toen en nu is de marketing strategie. Vorig jaar bleef er continue angst gezaaid worden terwijl dat nergens meer voor nodig was, en de cijfers (voor zover ze betrouwbaar zijn) dat ook lieten zien. Dit jaar gebeurt exact hetzelfde met de cijfers, echter is het vaccin daar nu dan de oorzaak van, als we tenminste politici en media moeten geloven. 

Niet voor niets zijn er al balletjes opgegooid over ‘deltavarianten’ , waar dat vorig jaar nog ‘de Britse variant’  was om de angst er in te houden, om zo een fundering te bouwen om het verhaal straks te kunnen brengen dat vaccins niet goed genoeg werken tegen deze varianten en we dus opnieuw in lockdown moeten. Uiteraard zal een volgend vaccin dan de redding zijn, en nog meer controle.  Ongevaccineerden zullen deels de schuld gaan krijgen. Met het vaccin verhaal kun je namelijk alle kanten op. Wat je er ook over zegt, aan alle kanten van de discussie zit waarheid. Je hebt dus vooral de publieke opinie nodig om jouw kant te promoten en als enige waarheid te brengen. Dat lukt ze nog steeds fantastisch. De kant met de meeste emotie wint namelijk steeds de discussie. Dat is precies hoe het niet zou moeten zijn. 

Zolang je nog denkt dat dit om een virus gaat kan ik me voorstellen dat je in je angst steeds maar weer achter ‘de leiders’ blijft staan. Of het nou angst voor het virus is, angst voor de consequenties van niet luisteren of angst voor wat anderen van je vinden als je niet meedoet, angst is angst. Alle drie de vormen zorgen ervoor dat je mee blijft doen. Nu er een hele infrastructuur is opgetuigd van controle, wat ook enorm veel geld heeft gekost, zou het naïef zijn om te denken dat dat zomaar zal verdwijnen. Natuurlijk gaan gevaccineerden op een gegeven moment ook balen als ze weer in een lockdown met strenge maatregelen terecht komen. Je kunt dus rekenen op een enorme angst campagne straks, en er zal zoveel mogelijk getest gaan moeten worden. Als ze weer met hoge cijfers kunnen strooien kunnen ze lockdowns weer legitimeren, en dan kun je pseudovrijheid van nu weer vergeten. Tenminste als je mee blijft doen. 

Het is allemaal psychologie. Grote groepen mensen kun je fantastisch sturen als je de juiste strategieën gebruikt. Na een lange periode van een zogenaamd ‘samen doen we het’ idee krijg je nu een beetje adem, omdat ze je anders verliezen. Je mag een beetje vrijheid nu. Je mag even deze zomermaanden je gang weer gaan. “Dat hebben we natuurlijk allemaal te danken aan het vaccin en het goede luisteren”. Dat is wat ze je graag laten geloven. Natuurlijk is dat niet zo, want als we helemaal niks gedaan hadden en gewoon alles opengegooid hadden dan was exact hetzelfde gebeurt. Het is dus ook niet te bewijzen dat maatregelen of vaccins daadwerkelijk werken, dat idee geven ze je vooral. Op deze manier kunnen ze je namelijk ook weer makkelijker laten geloven dat niet luisteren voor gevaar gaat zorgen. 

Dat mensen zo ontzettend blij met ‘versoepelingen’ zijn, laat hen tegelijkertijd vergeten dat ze nog steeds gewoon hun oude leven niet terughebben. Je moet je nog steeds aan onzin houden. Je kinderen worden nog steeds aan angst blootgesteld op school. Ze moeten nog steeds een niet werkend en ziekmakend mondkapje op. Ze worden nog steeds aan alle kanten getraumatiseerd voor het leven. Door wat ze moeten, door wat ze niet mogen, en door wat ze missen. Je kunt nog steeds de bus niet instappen zonder mondkapje. Je mag nog steeds niet dicht in de buurt van een vreemde komen. Overal blijft er gewaarschuwd worden voor iets waar 99,98% van de mensen niet dood aan gaat. Ik benadruk het nog maar eens. Het hele leven bestaat uit ‘het toestemming moeten hebben van’, voor de simpelste dingen. Het is nog steeds te idioot voor woorden dat dit zo massaal geaccepteerd blijft worden. 

Natuurlijk wil je geen slecht nieuws horen in de euforie van ‘het weer mogen’ van dingen.  Je zal het vast pessimistisch of negatief noemen. Dat is het echter niet. Het is realistisch. Het is realistisch als je vanuit een veel breder perspectief kijkt naar alles wat er gebeurt in de wereld op dit moment. Qua technologische infrastructuur, klimaat gekkigheid, monetair stelsel, uitbreiding van macht, bevoegdheden van overheden en bijkomende bemoeienis, en dat allemaal even los van corona. De kant die we op gingen is een kant die te veel mensen helemaal niet willen. Alleen met corona, die als “gezamenlijke vijand” fungeert, zullen al die dingen veel sneller geaccepteerd worden. Alleen beseffen veruit de meeste mensen niet dat het een wetmatigheid is, dat waar vrijheid ingeleverd wordt voor veiligheid, uiteindelijk dictatuur ontstaat.

Ik zou zeggen geniet van deze maanden in de grotere kooi. Van vrijheid kun je niet spreken. Ik blijf het maar herhalen steeds. Mijn website staat inmiddels vol met steeds weer hetzelfde verhaal. De afgelopen weken heb ik dan ook wat minder geschreven omdat ik steeds weer in herhaling blijf vallen. Alles is al gezegd, alles is al besproken, alles is al ver vooruit te zien, en nog willen de meeste mensen het gewoon echt niet zien. Ze hobbelen maar gewoon mee, blij met dode mussen en kruimeltjes. Toch besef ik mij dat er maar één manier is om hersenspoeling ongedaan te maken, en dat is steeds weer de realiteit herhalen. En dat is wat ik dus ook blijf doen. 

Je zit nog steeds gevangen, en hebt de sleutel in je handen. Al die tijd al.  Aan jou de keus wat je ermee doet. Als genoeg mensen die deur open doen is het afgelopen. 

3 gedachten over “Een grotere kooi is geen vrijheid

  1. Ik zou willen dat mensen eens de ogen opende ik weet het het is zinloos om het nog iemand aan zn verstand te willen brengen daarom ben ik er ook mee opgehouden op een dag komt de waarheid naar boven en dan zullen ze komen janken en zeggen ja je had gelijk maar dan is het al te laat dan zijn ze al aan de leeuwen over geleverd

  2. Hoe dan? Hoe kun je iets veranderen bij de mensen die blindelings opvolgen wat ze wordt opgedragen? Ook ik twijfel regelmatig of ik de juiste keuze maak door niet mee te doen. Het is zo moeilijk om gelijkgestemden te vinden die niet in het extreme zijn doorgeslagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *