Een helpende hand

Een helpende hand

Een helpende hand of een duwtje in de juiste richting is eigenlijk waar iedereen op wat voor manier dan ook wel behoefte aan heeft.

Helaas zijn mensen toch vooral geïnteresseerd in de fouten, misstappen en andere negatieve zaken die een mens met zich meedraagt. Sommigen kunnen niet wachten een emmer met bagger over iemand bij anderen leeg te gooien om even hun eigen misère te vergeten. Hoe makkelijk is het om vanuit jouw perspectief over een ander te oordelen.

Een waarlijk bewust mens is zich er van bewust dat dat wat je geeft, je ook terug krijgt. Daarmee wordt niet bedoeld dat wanneer je iets geeft dat je dat in dezelfde vorm van dezelfde persoon weer terug krijgt. Je geeft iets goeds aan het universum waar wij allemaal in leven, dus het universum geeft dat weer terug aan ons allemaal.

Hoe meer leuke fijne en goede dingen mensen op hun pad krijgen, hoe leuker fijner en beter ze zich voelen. De kans is dan veel groter dat ook zij leuke fijne en goede dingen uit gaan dragen, waardoor de kans ook weer groter wordt dat jij leuke fijne en goede dingen gaat ontvangen.

De wet van oorzaak en gevolg zegt dat iedere oorzaak een gevolg heeft. Er zijn verschillende niveaus van oorzaken maar álles heeft een gevolg. Het kleinste narigheidje wat jij een ander aandoet, kan een stortvloed aan negatieve gevolgen geven bij diegene en bij alles waar diegene mee in aanraking komt.

Als je je dit gaat realiseren ga je ook snappen waarom je uiteindelijk jezelf helpt door een ander onvoorwaardelijk te helpen. Wanneer iedereen elkaar zou helpen zou er niemand meer zonder hulp zitten en zou het collectief bewustzijn als vanzelf naar een hoger niveau stijgen. Een niveau waar begrepen zal worden dat samenleven ook anders kan. Zonder heersers, zonder dwang.

Als je vuiligheid zoekt zal je het altijd vinden. Als je vuiligheid verspreid zul je het altijd weer op je eigen pad terug krijgen. De wet van oorzaak en gevolg zal niemand aan ontkomen. Jouw acties hebben invloed…zonder uitzondering…Altijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *