Een lesje ‘hoe ontmasker ik de ware aard van een Politieagent’ |Erik Groenendijk|

Een lesje ‘hoe ontmasker ik de ware aard van een Politieagent’ |Erik Groenendijk|


Erik Groenendijk werd tijdens een wandeling in de stad aangehouden, onder het mom ‘filmen van een bewaakt object’.

Niet geheel toevallig hing er aan dat ‘bewaakt object’ een lantaarn met vrijmetselaarssymbool.

Al je wilt leren waar je politieagenten mee op hun plek zet en hoe je ze het beste te woord kan staan, moet je goed kijken en luisteren naar hoe Groenendijk die uniformen de les leest. Het gekke is dan altijd dat wanneer burgers goed geïnformeerd zijn over hoe de procedures werken en de burger de politie daar op wijst, dat agenten dan altijd agressief gaan worden.

Dit is nu precies de reden waarom we moeten stoppen met politieagenten op een onschendbaar voetstuk te zetten. Agenten verdienen niet per definitie respect. MENSEN verdienen pas respect als ze een ander mens respectvol benaderen en als zich houden aan de procedures die er zijn, omdat deze er niet voor niets zijn.

MENSEN in een bepaalde functie blijven MENSEN en kunnen nooit boven jou staan of de baas over jou zijn. Je kunt als burger die functie pas respecteren als het mens wat de functie uitvoert zelf ook respect heeft voor de grenzen van die functie. Bij de meeste politieagenten is dit niet het geval. De motivatie achter hun handelen is vooral het kunnen uitoefenen van macht. Dat zie je terug in allerlei variaties in interacties met agenten.

Kijk en leer.

Bron: de website van Erik Groendijk

3 gedachten over “Een lesje ‘hoe ontmasker ik de ware aard van een Politieagent’ |Erik Groenendijk|

  1. die eerste 2 agenten bleven redelijk en respectvol in eerste instantie. Ondanks dat het absurd is dat je zomaar gecontroleerd wordt.
    Die derde is echt zo’n misselijk ventje. die zorgde er ook voor dat de houding van die anderen veranderde aan het eind.
    Die rotte appels zouden ze er echt uit moeten plukken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *