Een oorlog reeds verloren; De pyramide van Austerlitz

Een oorlog reeds verloren; De pyramide van Austerlitz

Via een oorlog reeds verloren

Diep in het hart van Nederland ligt een klein stukje Egypte, aangelegd door de Fransen. Sven neemt u mee door de geschiedenis in de voetsporen van Napoleon, om te laten zien dat er meer verbanden bestaan dan het oog kan zien.

Eén gedachte over “ Een oorlog reeds verloren; De pyramide van Austerlitz

  1. Provocatie schept de ontwikkeling van ervaringen en eventuele inzichten, die het individuele en collectieve bewustzijn op persoonlijk, maatschappelijk gebied te doen verontrustten. Het is twijfel zaaien door interpretatie en manipulatie dat op den duur als chaos op ons persoonlijke en/of collectieve leven neerdaalt.

    Eén van de meest flagrante manipulaties van de tegenstander en een brutale provocatie in deze tijd aan de Allerhoogste, is het gebouw van het Europese Parlement in Straatsburg. Dit gebouw is ontworpen en gebouwd naar het voorbeeld van een schilderij van Pieter Bruegel de Oude, de “Toren van Babel”.

    De gedachte, die hieraan ten grondslag ligt is deze: “Dat waarin de mensheid in de tijd van Nimrod niet geslaagd is weer een tot een nieuwe realiteit verworden”. Namelijk; het is gestalte geven aan één Europa, één wereldregering, één munt, één leger, één gezamenlijke godsdienst onder het mom van gelijkheid en vooruitgang voor alle mensen en volkeren? Wederom weer een onhoudbaar experiment als je dit vanuit het allerkleinste kunt/ durft te benaderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *