Een recht wat je zelf niet hebt, kun je ook niet aan een ander geven

Een recht wat je zelf niet hebt, kun je ook niet aan een ander geven

Larken Rose heeft 5 serieuze vragen opgesteld opgesteld die mensen voor zichzelf kunnen beantwoorden om tot besef te komen dat het geloof in autoriteit (en dus het geloof in een overheid) daadwerkelijk een geloof is en dus niet gebaseerd is op rationeel nadenken.

Geef eerlijk antwoord op de volgende 5 vragen:

1) Is er een mogelijkheid dat één of een aantal individuen een moreel recht wat ze zelf niet hebben, kunnen delegeren aan een ander?

Bijvoorbeeld is er een mogelijkheid dat één of een aantal mensen die zelf niet het recht hebben om met dwang en dreiging van geweld geld af te nemen van mensen, dit recht kunnen geven aan een ander persoon?

2) Hebben mensen uit de heersende klasse (zoals politici en rechtshandhavers) het morele recht om dingen te doen waarvan andere mensen dat morele recht niet hebben? En als dat het geval is, op welke manier en van wie hebben ze dat recht verkregen?

3) Is er een proces (bijv. grondwetten, verkiezingen, wetgeving) hoe mensen een immorele daad kunnen veranderen in een morele daad (zonder de daad zelf te veranderen)?

4) Wanneer wetgevers en wetshandhavers dwang gebruiken en geweld initiëren onder het mom van het handhaven van de wet en het gehoorzamen van de overheid, dragen ze op dat moment dezelfde verantwoordelijkheid voor hun daden als iemand anders die dat soort acties zou begaan?

5) Wanneer er een conflict is tussen het morele geweten van een individu, en de bevelen van een politieke autoriteit, is het individu dan moreel verplicht om wat hij zelf als verkeerd ziet toch te doen om zodoende “de wet te gehoorzamen”?

In onderstaande video worden dit soort rationele vragen gesteld aan een politicus en ben je getuige van hoe iemand worstelt met de contradicties die dit geloof met zich meebrengt. Het interne conflict wat optreedt in de hersenen van deze man is overduidelijk en laat zien dat het toch eigenlijk best gestoord is wat wij collectief geloven.

Met dank aan: Achter de Samenleving
https://achterdesamenleving.nl/5-simpele-vragen-om-het-geloof-in-overheid-te-ontmantelen/#more-3597

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *