Eigen keus

Eigen keus

Helaas, het geloof in “gezag” zorgt er zelfs voor dat mensen zich verplicht voelen te assisteren in hun eigen slavernij, onderdrukking en soms de dood.

In feite wordt slechts een klein percentage van de dwang van de “regering” uitgevoerd door de handhavers van “gezag”; het grootste deel wordt uitgevoerd door de slachtoffers zelf. De heersende klasse vertelt alleen maar dat mensen verplicht zijn om bepaalde dingen te doen, en de meeste mensen gehoorzamen zonder dat enige feitelijke handhaving plaatsvindt.

Een indrukwekkend voorbeeld is dat tientallen miljoenen mensen elk jaar lange, verwarrende formulieren invullen die bekend zijn als “belastingaangiften”, zichzelf in wezen afpersend. Als de slachtoffers van de belastingdienst zouden weigeren om te betalen, of de “regering” zelf stuk voor stuk de vermeende belastingverplichtingen zouden moeten uitzoeken, zou het systeem instorten.

Elke aangifte is in feite een getekende schuldbekentenis, waarbij het slachtoffer van de afpersing niet alleen alles over zijn financiën onthult – in wezen zichzelf ondervragend – maar ook zelfs uitzoekt wat het bedrag is waarvan hij zal worden beroofd, zodat de dieven dat niet hoeven doen.

Stel je eens voor dat je helemaal zelf vanuit je eigen goedheid zou kunnen bepalen waar jij een deel van de opbrengst van jouw arbeid aan zou willen besteden. Dan krijg je direct een hele andere situatie. Dat wat daadwerkelijk waardevol en nuttig is voor mensen zal voldoende geld ontvangen. Dat wat vooral tégen mensen wordt gebruikt in de vorm van controlemiddelen zal niet alleen niet meer betaald kunnen worden, het zal overbodig worden.

Mensen vergeten steeds weer dat zijzelf het grootste aandeel hebben in alle vrijheid die hen op wat voor manier dan ook afgenomen wordt, en alle verplichtingen en verboden die daarvoor in de plaats komen. Zonder jouw steun is het onmogelijk voor een klein groepje mensen om jou iets af te nemen of te verplichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *