Emo-Angela

Emo-Angela

tekst gaat over dit artikel

Daar hebben we Angela de Jong weer. De vrouw die zich journalist noemt maar eigenlijk  alleen maar goed is in het bedrijven en opstoken van emo-terreur. 

Vorig jaar oktober zat Angela de Jong aan tafel bij zo’n brainwash talkshow om daar vooral heel erg hard onzin verkondigen over het gevaar van Corona voor kinderen en studenten. Dit is hier te lezen: https://donmaarten.nl/onderbuikgevoel/. Omringd door mensen die wél ergens verstand van hebben durfde Angela het aan om alle feiten overboord te gooien om stoïcijns de emo-trein door te laten denderen, zoals tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar gebeurt. Blijf gewoon keihard roepen hoe fout anderen zijn als ze niet meegaan in jouw emo-trein vol collectieve verontwaardiging. Meestal werkt dat, toen gelukkig niet. 

In het geval van de aanslag op Peter R de Vries slaat Angela de plank niet alleen mis, ze ziet de hele plank niet. Kijk, hoe vervelend sommige dingen ook zijn, je kunt mensen niet verplichten daar hetzelfde op te reageren als dat jij dat doet. Je kunt wel vinden dat heel Nederland zou moeten rouwen bij zoiets, maar dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Je kunt niet voor anderen mensen gaan bepalen hoe zij omgaan met emoties, of überhaupt bepalen voor hen dat ze bepaalde emoties zouden moeten hebben. Iemand aanvallen op het feit dat zij anders omgaan met bepaalde gebeurtenissen dan jij, is hetzelfde als iemand verplichten hetzelfde eten lekker te vinden als jij. Het is onmogelijk en irreëel.

Dus nee Angela, niemand hoeft zich rot te schamen wanneer ze niet de hele avond hebben zitten kijken naar een eindeloze langspeelplaat van speculatie en nietszeggend nieuws. Er is de hele avond geen enkel feitelijk nieuws naar buiten gebracht wat nog niet bekend was. Er is geschoten en er ligt iemand in het ziekenhuis. Heel erg, maar thats it. Alles wat ze bij bepaalde zenders urenlang hebben lopen herhalen en herhalen, heeft niets van nut bijgedragen. De zenders die er dus geen aandacht aan besteed hebben hebben ook niets gemist. De opmerking dat “dit heel Nederland raakt” is ook niet juist. Hoe erg zulke dingen ook zijn, er zijn genoeg mensen die het treurig aanhoren maar er verder niets mee kunnen. Niet iedereen ziet er het nut van in een hele avond te gaan zitten kijken naar herhalende speculatie. En veel mensen willen ook helemaal niet een hele avond bezig zijn met iets wat ver van hun afstaat. 

Dan ‘de aanslag op de rechtsstaat’. Herhaaldelijk hoor je deze frase, dat ‘de vrije journalistiek’ hiermee om zeep geholpen is. Maar die was al om zeep geholpen. Alle mensen die dit zeggen vanwege deze gebeurtenis, zitten zelf al meer dan anderhalf jaar keiharde karaktermoord te plegen op allerlei mensen die serieuze vragen hebben bij het schandalige beleid wat er wereldwijd gevoerd wordt met betrekking tot corona, en andere grote maatschappelijke kwesties zoals klimaat enz. Miljoenen mensen die te lijden hebben onder al deze feitelijk criminele daden vanuit overheden. Mensen die mond gesnoerd worden, belachelijk gemaakt worden, ‘gewappicifeerd’ worden zodra er terechte kritiek geuit wordt. De rechtspraak die door en door corrupt is en geen recht meer spreekt maar een narratief van de heersende macht in stand houdt. Op alle fronten. Dat kan allemaal maar gewoon, dat vinden ze normaal, maar als mensen dan niet meegaan met de emo-trein van bepaalde figuren wanneer zij vinden dat dat nodig is dan is de wereld te klein. De hypocrisie druipt er overal vanaf. 

Dus hoe erg sommige dingen ook zijn, iedereen heeft het recht daar op een eigen manier mee om te gaan, of niet. Niemand is verplicht zich te gedragen volgens de door jou vastgestelde norm, omdat jij nou eenmaal vindt dat dat zo hoort. Je mag dat vinden, maar laat een ander vrij om daar een eigen keus in te maken. En ga niet doen alsof de mensen die niet met jou meedoen ontzettend slechte en asociale mensen zijn. Want een ander verplichten zich te gedragen zoals jij dat wilt, dat is niet alleen asociaal, maar dictatoriaal en tiranniek.

Eén gedachte over “ Emo-Angela

  1. Wat een nutcase!! Maar helaas staat zo model voor meer dan 95% van de media. Ik kan niet anders dan dit artikel en je andere artikelen volledig onderschrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *