Emotionele chantage |het nieuwe normaal|

Emotionele chantage |het nieuwe normaal|

Die uitdrukking: “middelvinger naar de zorg” die het “nieuws” vandaag nogal hardnekkig promoot nadat een politieagent dat ook al deed heet: emotionele chantage.

Heel veel mensen die in de zorg werken en vandaag niet hoefde te werken gingen ook gewoon even ‘hun dingetje doen’ vandaag. Dat komt omdat steeds mensen er een beetje klaar mee zijn op deze manier behandeld te worden. Ook mensen die in de zorg werken.

Het perspectief.

Er zijn een aantal zorgmedewerkers in dit land wat het nu drukker als normaal heeft vanwege de omstandigheden. Daarnaast heeft de gehele zorg last van de extra maatregelen die in acht genomen dienen te worden, zoals extra voorzichtig zijn. Dat betekent niet dat de HELE zorg nu op zijn achterste benen loopt. Maar slechts een deel. Toch brengt het mainstream nieuws ons voortdurend het beeld van een “landelijk overbelaste zorg”. En dat klopt dus niet.

Je merkt aan de manier waarop deze artikelen opgesteld worden, samen met de opstokerij vanuit het politiekorps, dat ze vooral inzetten op het creëren van schuldgevoel bij diegenen die gewoon (met een redelijke inachtneming van de regels) naar buiten gaan. Dit is niet gebaseerd op de realiteit maar op de voorgeschreven realiteit. Wees je er bewust van dat er een groot verschil zit tussen die twee.

De bewering ‘dit is een middelvinger naar de zorg’ is een emotionele beschuldiging waarin gepoogd wordt mensen die zich niet op laten sluiten maar wel redelijkerwijs die ‘anderhalvemeter-regel’ naleven weg te zetten als asociale hufters en zelfs criminelen. Hoernalistiek gebaseerd op emotie, niet op rede.

De gewenste gedraging is: “blijf binnen en luister exact naar de autoriteiten. Het “nieuws” brengt je de waarheid dus luister vooral goed naar wat daar gezegd wordt”

Doe zoals je gezegd wordt en je bent ‘goed’. Wijk je af ben je ‘fout’. Dat is het idee. Dat is de voorloper van een systeem wat we het ‘social credit system’ noemen. Bij gewenst gedrag scoor je bonus punten, bij ongewenst gedrag verlies je punten. Het gewenste gedrag wordt bepaald door de overheid en begeleid door de media. Dat gewenste gedrag zullen zij voortdurend inprenten en het ongewenste gedrag zullen ze criminaliseren.

China ging ons allang voor. Je hoeft alleen daar maar naar te kijken om te zien hoe jouw toekomst er in de EU uit komt te zien. Een volledig gecontroleerd leven gebaseerd op de willekeur van wat een overheid voor ogen heeft. Geen enkel vorm van échte moraliteit. Alles op emotionele gronden.

Het zal veel mensen zwaar vallen dit soort analyses te lezen. Ik ben dan een “complotdenker”, dat makkelijke label wat je mensen geeft om niet zelf na te hoeven denken, of te hoeven twijfelen aan de autoriteiten. Het interesseert mij echter geen sodemieter van wat je vindt. Je zal er vanzelf steeds meer achter komen.

Als ik naar buiten ga om mij niet opgesloten hoef te voelen, zoals ik mijn hele leven al doe, dan doe ik dat om dié specifieke reden. Ik zoek daarmee geen mensen of gezelligheid op, ik zoek verbinding met de natuur, de vrijheid van de open lucht. Daar is niets mis mee.

De enige middelvinger die ik opsteek is die naar de handhavers en de politieagenten die ik vandaag weer in volle glorie mensen in het park zag lastig vallen. Mensen die niet eens echt dicht bij elkaar waren maar redelijk hun best deden uit elkaar te zitten, maar wel in “groepsverband”. ‘Groepsverband’, een woord wat ineens een criminele lading heeft gekregen. Je vriendengroep is nu een criminele bende, snap je?

Doel

Emotionele chantage, het criminaliseren van volstrekt normale sociale activiteiten en het uit elkaar drijven van de samenleving. Polarisering. Dat is wat de overheid doet in samenspel met de media.

Het kunnen doorgaan met het in stand houden van draconische maatregelen, de fictieve beeldvorming hoog houden en daarmee een “nieuw normaal” door te kunnen voeren. Totale controle en privileges toekennen op basis van gedrag.

Dat is je toekomst. Laat jij je chanteren of denk jij zelf na?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *