Flaptrollen

Flaptrollen

Op pornoprofielen na is dit de enige reden waarom ik iemand blokkeer op facebook: wanneer men slachtoffertje speelt na uitdagen, en zich beledigt voelt voelt als die terug krijgt wat die geeft. 

Sinds gisteren melde zich iemand op mijn tijdlijn die werkelijk op elk bericht aanvallend en denigrerend commentaar begon te leveren, overduidelijk op de persoon spelend. Dat is geen enkel probleem, want ik kan daar prima mee omgaan, hoe ver mensen ook gaan. Dát aanvallen en beledigen dat zal voor mij nooit een reden zijn iemand te blokkeren. Ik sta mijn verbale mannetje prima. 

Echter, zodra men de discussie verliest en in de aanval op de persoon gaat op denigrerende laatdunkende toon, dan doe ik datzelfde terug. Op dat moment komen mensen vaak met hun mond vol tanden te staan en is er voor hen nog maar één optie: reacties rapporteren. 

Een gerapporteerde reactie kan er voor zorgen dat iemand voor langere tijd de mond gesnoerd wordt door Facebook. Als dat je tactiek is en je dus eigenlijk gewoon een heel zielig klein nietig gefrustreerd watje bent, dan verdien je met de pluim de blokkade. Niet omdat ik iemand de mond wil snoeren of in een echokamer  terecht wil komen, maar omdat ik mijn vrijheid van spreken moet beschermen tegen dit soort gevaarlijke mensen. 

Dit was precies de reden waarom ik de afgelopen tijd steeds minder discussies ben aangegaan op Facebook, omdat dit de consequentie is. Waarschijnlijk heb ik dit keer geluk gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *