Fuck deze maatschappij

Fuck deze maatschappij

Veel mensen zitten in de angst dat je straks pas weer aan de maatschappij mag deelnemen nadat je je als proefkonijn hebt laten inenten met een vaccin ontwikkeld door een maffia syndicaat. Mijn vraag is eigenlijk: wil je dat überhaupt, deelnemen aan een maatschappij zoals die geworden is. 

De vrijheden die je in Nederland altijd dacht te hebben ten opzichte van andere landen zijn zo’n beetje vanaf de millenniumwisseling in een stroomversnelling afgepakt. Stapje voor stapje en stukje bij beetje. Altijd was er wel een ‘goede reden’ om weer iets te verbieden of aan banden te leggen. En het grootste probleem hierin was de mens zelf. Want waar de één geen last van heeft, stoort de ander zich aan, en beiden vragen ze de overheid steeds weer om de ander te beperken uit eigen belang. Natuurlijk niet realiserend dat wanneer miljoenen mensen elkaar steeds minder gunnen, een overheid dat spel heel makkelijk uit kan spelen om uiteindelijk als grote winnaar uit de bus te komen. Dat is ook de reden dat ik -ondanks dat er soms best goede redenen kunnen zijn- geen enkele beperking of verplichting ooit toegejuicht heb, maar altijd weer heb gezegd: je graaft hiermee je eigen graf. 

Je leeft in de maatschappij die van relatief vrij naar volledig gestuurd en gecontroleerd is gegaan. Niet door een “pandemie”, want het was al veel langer aan de hand, de ‘pandemie’ was slechts de slagroom op de taart. Het slotstuk. De waarschuwingen de afgelopen jaren om vooral de overheid op afstand te houden in plaats van te gebruiken als een soort tool om al je ongemakken en irritaties in het samenleven met anderen weg te halen, werden compleet in de wind geslagen door veruit de meeste mensen. De Ordervolgers die bijna aanbeden worden door mensen, die stukje bij beetje steeds meer op paramilitaire robots zijn gaan lijken, en de menselijkheid compleet verloren zijn, worden nog steeds verdedigt door de meerderheid. Terwijl zij degenen zijn die werkelijk alles in stand houden, omdat zij de verkeerde partijen en verkeerde belangen verdedigen, ‘in naam der wet’. Mensen zien het niet. 

Wil jij nog wel deel uit maken van deze freakshow van ultieme controledwang door machthebbers. Wil jij wel de hele godganselijke dag overal waar je loopt in de gaten gehouden worden, en politici de rest van jouw leven laten invullen. Want realiseer je even goed, op alle fronten waren ze daar al mee bezig. Je hoeft geen enorm scherpe vooruitziende blik te hebben om te weten waar we naar op weg waren. Deze plandemie is gewoon de turbo op de toch al snelle motor. Je had al weinig bewegingsruimte meer. 

Sommige mensen vinden dit prima, en dat vind ik ook prima, het probleem is alleen dat ze het niet prima vinden dat ik dit allemaal totaal niet prima vind. Ik verafschuw de maatschappij zoals die geworden is. Omdat ik een ander alle vrijheid gun, maar de ander mij dat niet gunt. De ander wil graag dat ik leef zoals zij denken dat het moet, en dat is het allergrootste probleem van deze tijd. Mensen die denken te weten wat goed voor de ander is. Fuck jullie, meer kan ik er niet op zeggen. 

Maar is er een alternatief, dat is steeds weer de vraag. Nee, er is geen alternatief. Een alternatief moet gecreëerd worden, gecreëerd door de mensen die samen met mij ook zeggen: fuck deze maatschappij. En dat is niet omdat we een stel criminelen zijn die liever zonder regels van God los willen kunnen gaan, nee, dat is omdat wij beseffen dat een ander geen enkele zeggenschap over jouw leven zou mogen hebben, ook niet als dat een ‘speciaal clubje gekozen mensen’ is. Do no harm, but take no shit, dat is hoe je verantwoordelijkheid neemt. 

It’s all about the numbers. En ik gok dat als er genoeg mensen samenzweren, er genoeg bereikt kan worden. Ik hoef echt niet persé mee te doen aan al die nepzooi die ze ‘het normale leven noemen’, maar dat deed ik toch al niet zo. Er is wel één ding wat ik zeker weet, vrijheid wordt nooit zomaar terug gegeven. Dus met eindeloos mediteren ga je echt niet redden, al vind ik het ook prima als je dénkt van wel. Ik denk dat je het idee moet omarmen dat je verstoten gaat worden. En als genoeg mensen mensen zich laten verstoten, biedt dat nieuwe kansen. Misschien gaan mensen dan weer eens echt samenwerken. Fuck deze maatschappij. 

Eén gedachte over “ Fuck deze maatschappij

 1. “En als genoeg mensen mensen zich laten verstoten, biedt dat nieuwe kansen. Misschien gaan mensen dan weer eens echt samenwerken. Fuck deze maatschappij. ”

  Beste, JA!, en zo is het en niet anders.
  En zoals gebruikelijk een eenzaam pad terwijl wij trachten all-een te zijn.
  Ik laat me door niemand de mond snoeren, behalve door mijn Zelf als ik daar een meerwaarde in kan vinden voor mijn huidige reis op dit ruimteschip Moeder Aarde.

  En dat is thans niet het geval, en dus doe ik daar niet aan mee want dat is niet toevoegend aan de kwaliteit van Mijn leven.

  Met als gevolg dat vrienden weg blijven.
  Wat mij dan tot de vraag brengt of het wel werkelijke vrienden zijn???

  Ik laat hen hun maskers dragen, en daarmee tonen ze niet hun ware gezicht.
  Ik doe dat wel, dus; take it or leave it.

  Ik tikte in: ” Ben Je Zelf” en kwam op deze site terecht en voel me er meteen thuis.

  Dus dank voor alle inspanningen, je hebt er wederom een bondgenoot bij.

  Stay Human,
  Jos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *