Ga zaaien

Ga zaaien

Waar velen van ons mee worstelen, en met ‘ons’ bedoel ik de mensen die zich er bewust van zijn geworden dat dit systeem waar we gedwongen worden in mee te draaien richting een totalitair systeem aan het gaan is en er geen enkele sprake van vrijheid meer is, is de eenzaamheid waarin je terecht komt wanneer je je steeds verder los wurmt van alle programmering die het systeem met zich mee brengt. 

Het is ontzettend moeilijk om je als eenling staande te houden  omgeven door ‘gezagsgetrouwe burgers’ die autoriteit geen moment in twijfel trekken en volledig opgaan in de ‘ratrace’ wat dit systeem is. De een hysterisch  over mode, de ander over voetbal en weer een ander blaat nog steeds over welke politieke partij het dit keer weer “het beste zal doen” zonder er een moment bij stil te staan dat alle problemen juist beginnen bij politiek. Om ziek van te worden…werkelijk waar. 

Voor ons, en natuurlijk ook voor iedereen die misschien nu wel in de beginfase van het bewustwordingsproces zitten heb ik toch enigszins goed nieuws, want grotere veranderingen zijn helemaal niet zo ver weg als het lijkt, je moet alleen een beetje snappen hoe exponentiële groei werkt en jezelf over de drempel van zwijgen heen tillen. 

Het verhaal hieronder gaat je iets vertellen waar je waarschijnlijk niet bij stilstaat maar wat je wel over de drempel kan helpen om niet meer je mond te houden. Ik weet dat vele van ons van binnen schreeuwen maar van buiten nog weinig laten merken aan hun omgeving, de reden is volkomen logisch maar misschien helpt dit je over die angst heen en ga je je eindelijk volledig durven te uiten. Het namelijk niet gezond om dingen op te kroppen dus luister goed… 

In India leefde een koning met een groot verdriet. Hoewel hij de laatste oorlog had gewonnen, was zijn zoon omgekomen in de strijd. Hij sloot zich op in eenzaamheid. Op een dag klopte er een bezoeker aan. Hij had voor de koning een spel ontwikkeld met twee legers, op 64 zwarte en witte vakjes. De koning vond het een prachtig spel, en wilde de avonturier bedanken: hij mocht alles vragen wat hij wilde!

De bezoeker vroeg het volgende: “Ik wil 1 rijstkorrel voor het eerste vakje op het schaakbord, 2 voor de tweede, 4 voor de derde, en het aantal verdubbelt voor ieder vakje tot 64.” “Maar natuurlijk,” zei de koning, “wat een bescheiden vraag!” Een week later klopten verwarde wiskundigen aan bij het kasteel. Het ging namelijk om een totaal van 18.446.744.073.709.551.615 rijstkorrels… Dat is in woorden 18 triljoen 446 biljard 744 biljoen 73 miljard 709 miljoen 551 duizend 615… zóveel dat heel India bedekt zou zijn onder een laag van 30 centimeter rijst. De koning benoemde de avonturier tot zijn hoogste raadgever, want zoveel rijst kon hij met de beste wil niet geven.

Wat met 1 rijstkorrel in vakje 1 begon, eindigde door het aantal rijstkorrels elk opvolgend vakje te verdubbelen tot aan vakje 64, in een onuitspreekbaar getal. Zo groot kan iets dus worden wat met 1 rijstkorrel begon. Dit wil natuurlijk  niet zeggen dat je dit letterlijk moet nemen in de zin dat wanneer je 1 persoon wat verteld dat uiteindelijk de hele wereldbevolking dat te horen krijgt. Het gaat erom hoe snel gezaaide zaadjes zich kunnen verspreiden, maar dat kan dus wel alleen als je ze als de sodemieter gaat zaaien! 

Ik persoonlijk vind dat mensen op social media best goed bezig zijn, alhoewel velen zich nog steeds concentreren op politieke partijen en blijven denken dat er ergens tussen die criminelen een “redder” zit die met z’n toverstafje alles ineens goed tovert, toch zie ik steeds meer mensen die gaan inzien dat er teveel niet klopt en zich gaan realiseren dat dit systeem een masochistische zelfvernietigende hel is die wij als mensheid niet verdienen maar denken er niet buiten te kunnen. 

We kunnen wel degelijk op een totaal  andere manier samenleven maar dan moeten we wel die zaadjes gaan planten. Iets wat je niet uitspreekt bestaat ook niet. Als jij je woorden en je mening voor jezelf houd, dan zal het nooit ontvangen worden door een ander. Elke keer dat je je woorden wegslikt is het een gemiste kans op verandering. 

Als je met een vriend bij de kassa staat en hij wil pinnen en jij legt hem later uit wat hij zichzelf en anderen aandoet door te pinnen i.p.v. contant te betalen, plant je een zaadje in z’n hoofd wat ervoor zorgt dat elke keer dat hij die pinpas gebruikt ergens een signaaltje afgaat in het hoofd dat het verstandiger is om contant te betalen. Of die het nou wil of niet, het zit al in het hoofd. Als diegene later op een verjaardag zit en het onderwerp geld om wat voor reden dan ter sprake komt is de kans groot dat hij verteld wat jij hem vertelde, waardoor er bij meer mensen zaadjes geplant worden enzovoorts. 

Het is een heel simpel voorbeeld, en het hoeft niet zo te gaan, maar de kans is ontzettend groot dat het zaadje bij de persoon in kwestie gaat groeien als je het geplant hebt, want wanneer je niks gezegd had, zou diegene zich er totaal niet van bewust zijn en gewoon onwetend verder leven in staatshypnose.  

Hoe meer mensen zich uitspreken, hoe groter de kans is dat dezelfde mensen van meerdere kanten voeding voor hun zaadje krijgen waardoor het veel harder zal groeien en diegene uiteindelijk ook weer zaadjes bij anderen zal planten. Dit is hoe het werkt, en dat het werkt is een feit want reclame bureaus en politici maken allemaal gebruik van dit principe en beïnvloeden hier in korte tijd massa’s mensen mee. 

Social media alleen is dus niet genoeg meer. Het is nog steeds een uitstekende manier veel mensen te bereiken maar de censuur wordt steeds erger en de inmenging van trollen steeds hardnekkiger. Real-life hebben de meeste mensen een heel wat minder grote mond dan op internet en het draait ook uiteindelijk allemaal om het echte leven. 

Mensen wijzen op hun gedrag en wat dat veroorzaakt is directe confrontatie en kan soms best een ‘bemoei je er niet mee’ opleveren, maar uiteindelijk heb je tóch iets geplant wat de potentie heeft om te groeien. Ontkiemen kan soms even duren maar dat is geen probleem, het gaat erom dat er iets onder het bewustzijn gebracht wordt van mensen wat voor verandering kan zorgen. 

Verandering is dichterbij dan je denkt, je moet er alleen wel wat actie voor ondernemen, vele handen maken licht werk, en dat is geen cliché maar waarheid. Spreek je uit en ga zaaien. 

2 gedachten over “Ga zaaien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *