Geloof jij het, dan hou je het ook in stand.

Geloof jij het, dan hou je het ook in stand.

Een groot deel van de mensen in dit land, hebben ergens last van zonder dat ze het door hebben. Als je aan een van die mensen vraagt of dezelfde handeling, uitgevoerd door twee verschillende personen, fout is als de één het doet, maar niet fout is als de ander het doet, dan zullen ze in eerste instantie nee zeggen. Deze mensen zullen ook steevast verkondigen dat het gebruik van geweld ten alle tijden ontoelaatbaar is. Toch steunen deze mensen wel degelijk geweld als het van de overheid komt. Dat waar ze last van hebben heet dan ook: het dubbele moraal.

Als het voor jou niet  oke is om onder bedreiging van geweld geld uit de portemonnee van de buurman pakken om daar vervolgens iets voor een ander mee te kopen, dan is het ook niet oké als de overheid dat wel doet, onder bedreiging van geweld. Toch is hier sprake van dezelfde handeling door verschillende personen. Waarom het één geprezen wordt en het ander niet heeft dan ook alles met indoctrinatie te maken. Het is allemaal gebaseerd op geloof, geloof dat een handeling die een ander mens kwaad doet, wel erg is als jij het doet, maar niet erg is als de overheid het doet.

Als jij dit onderscheidt ook maakt, moet je eens bij jezelf nagaan of er niet toevallig een tiran in je schuilt. Een tiran is namelijk iemand die regeert door middel van geweld en onderdrukking. Op dit moment is in ons land, en de landen om ons heen, een regime ontstaan wat exact op die manier regeert. De enige reden dat dit mogelijk is komt door het geloof  van een massa die werkelijk denkt dat het oké is dat een ‘speciaal’ clubje mensen op deze manier beslist voor iedereen. Theoretisch is het zo, dat wanneer iedereen zou besluiten om niet meer te geloven dat er een speciaal clubje mensen is dat dit mag doen, het speciale clubje mensen per direct geen macht meer heeft. 

Een premier is niets meer dan een mens wat een act opvoert, wat kunstmatig in stand gehouden wordt, omdat een massa mensen gelooft dat iemand daadwerkelijk door middel van een functie boven een ander kan staan. Datzelfde geldt voor politieagenten. Een politieagent is niets meer dan een mens wat een act opvoert in een speciaal pak. Het geloof van een massa mensen, dat iemand in zo’n pak ineens wat te zeggen heeft over een mens zonder dat pak, houdt die onzin in stand. Zo simpel is het. 

In de huidige omstandigheden waar we inmiddels een jaar inzitten, is het duidelijk geworden dat een groot deel van de mensheid tirannie en onderdrukking toejuicht. Omdat zij angstig en volgzaam zijn, moeten anderen dat van hen ook zijn. Zijn anderen dat niet, dan steunen zij het regime in alle middelen die ze inzetten. Ook als dat regime daarvoor extreem geweld moet inzetten. Dat maakt al deze mensen tirannen. Dat maakt dat al deze mensen immorele wezens die volgzaamheid verkiezen boven menselijkheid. Dat maakt dat al deze mensen de menselijkheid overboord gegooid hebben. Dat maakt al deze mensen egocentrische hufters. 

De tijd van nuanceren is wel een beetje beetje voorbij inmiddels. Als ik zie dat mensen inmiddels zelfs hun kinderen gewillig laten mishandelen door ze te laten testen, of hen het recht op zuurstof ontnemen door ze een mondkapje op te laten zetten, terwijl kinderen nergens last van hebben en geen enkel risico lopen, dan wil ik helemaal de verbinding niet zoeken met zulke tirannen. Dan wil ik alleen maar zo ver mogelijk uit te buurt blijven van dit soort mensen. Een meerderheid is het in ieder geval niet. Omdat het geloof in de act nog in stand gehouden wordt door teveel mensen lijkt het een meerderheid. Want ook mensen die nog wél nadenken houden de act in stand omdat ze het blijven geloven dat die act echt is. Het is niet echt, het is geloof. 

Dus voordat je nu straks gaat besluiten om de act nog langer in stand te houden, door te denken dat door een andere tiran te kiezen,  er ineens van alles zal veranderen… denk nog even goed na alsjeblieft. De tiran is zit namelijk in de mensen zelf, en zij voeden degene die daar het beste op in kan spelen en gebruik van kan maken. Niet voor niets zitten de meeste psychopaten in de kringen waar de meeste macht te verkrijgen valt. 

Als je werkelijk een veilige samenleving wilt, dan zul je de mens moeten veranderen, door hen zoveel mogelijk vrijheid te geven. Hoe vrijer mensen zijn, hoe meer ze een ander ook de vrijheid gunnen. We hebben geen tiran nodig om onze angsten weg te nemen. We vrijheid nodig om angst niet te laten overheersen. In vrijheid waren namelijk de machten die nu het verhaal bepalen nooit in staat geweest hun verhaal zo dominant aanwezig te laten zijn. In vrijheid had het tegengeluid direct de overhand genomen. De realiteit is namelijk nog steeds dat veruit de meeste mensen geen doden om zich heen hebben zien vallen. De enige reden dat ze denken dat dat overal gebeurt is, is  omdat dat het verhaal is wat de tiran ons vertelde. 

De realiteit liegt niet. Overheden wel. En de tiran komt altijd als beschermer.

Eén gedachte over “ Geloof jij het, dan hou je het ook in stand.

  1. Top geschreven en eens met je.
    Ik doe met (bijna)* alles NIET mee. Vertik het om een mond/neuskapje te dragen. Om gezeik te voorkomen HELAAS wel zo’n uitzonderingskaartje bij me .. (vandaar het woordje “bijna”*) dat moet dan maar. Verder geen vertrouwen in overheid, (waaronder politie, boa’s, rechters) en met alles wat macht heeft en die macht uitoefenen. Stand verschil : daar heb ik vanaf mijn 16e toen ik ging werken al moeite mee gehad. En nog steeds.
    ik ben op de hoogte van hetgeen er werkelijk gaande is.
    Zal me sterk blijven maken voor onze vrijheid en ik hoop dat velen dat ook zullen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *