Het begin van wijsheid

Het begin van wijsheid

Confucius zei ooit: “het begin van wijsheid, is om dingen bij hun echte naam te noemen”.  Misschien klinkt dat in eerste instantie een beetje vreemd, maar hoe langer je erover nadenkt hoe duidelijker het wordt. 

Laten we beginnen:

Belasting: Roof
Wet: Dreigement
Politicus: Sociopaat 
Politieagent: Ordervolger.
Handhaver: Mislukte ordervolger
Politiekorps: Gang
Arrestatie: Ontvoering
Boete: Afpersingsbiljet
Koning: Slavenmeester
Minister President: hulpje van de slavenmeester
Ambtenaar: Slavenmanager
Grens: Denkbeeldig lijntje
Wettelijk voorschrift: Nep beperking
Stemmen: Smeken 
Licentie: Gestolen natuurrecht, terug te kopen
Oorlog: Massamoord
Vredesmissie: Hulp bij massamoord.
Legaal: Gestolen natuurrecht onder voorwaarde teruggeven.
Kabinet: Caporegime

Enzovoorts…

Taal is een ontzettend belangrijke tool in onze samenleving en de machthebbers maken dan ook gretig gebruik van taal om mensen te misleiden. Zo gebruiken ze zoals ze dat in het engels noemen “legalese”, wat vrij vertaald “wetstaal” heet. Dat is de taal om mensen juridisch te misleiden waardoor we voortdurend instemmen met stilzwijgende en eenzijdige contracten met de overheid, en dat is een uiterst vernuftig machtmiddel waar je een behoorlijke kennis van moet hebben om daar in terug te kunnen vechten. Wat veel beter is om te doen is kijken naar de eufemismen en mythologie die ze verzinnen om slechte immorele zaken beter te doen lijken via woorden te gaan zien voor wat ze zijn. Je hebt dan namelijk met het juridische gedeelte geen zak meer te maken. Het is namelijk allemaal fictie. 

Wanneer mensen de werkelijke betekenissen van woorden zouden inzien, zouden we met z’n allen veel sneller naar een ander bewustzijn kunnen stijgen om vanuit daar een veel mooiere samenleving te creëren in plaats van een samenleving gebaseerd op dwang en geweld door een heersende klasse. Kijk naar de daden en niet naar de woorden. 

De koning is een parasiet die rijkelijk leeft van geld wat geroofd wordt van werkende mensen. De moderne politieagent is een gang member die geen misdaad bestrijdt waar slachtoffers zijn gevallen maar de heersende klasse beschermt en incassobureau voor de Staat speelt door geld af te persen van mensen via boetes voor slachtofferloze overtredingen.  De slavenmeester gebruikt het hulpje van de slavenmeester om te zorgen dat slavenmanagers het volk onder dwang geld afhandig maken waar zij hard voor gewerkt hebben en wie niet meewerkt krijgt te maken met de ordervolgers. 

Dit is hoe het is, en dit is hoe het klinkt als je de waarheid in gaat zien. Wanneer je dingen bij hun ECHTE naam gaat noemen wordt je wijzer. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *