Het gevaar van bewustzijnsvernauwing

Het gevaar van bewustzijnsvernauwing

Het is ze dan toch gelukt om de rellen van de afgelopen dagen te koppelen aan vreedzame demonstraties. De stok om mee te slaan is gevonden, en daar zijn de autoriteiten maar wat blij mee. De nummers gingen namelijk omhoog, er gingen steeds meer mensen wekelijks hun onvrede uitten op een vredelievende manier zonder één enkel incident, en dat zat de macht en de media nogal dwars. Na de truc van afgelopen zondag hebben ze het dan nu voor elkaar, iedereen die nu nog zijn onvrede uit over de buitenproportionele maatregelen is meteen een agressieve gevaarlijke relschopper.  Missie geslaagd. 

Waar je eerst een wappie genoemd werd zelfs als je pure wetenschap als onderbouwing voor je argumenten gebruikte, ben je nu een terrorist. NOS kijkend nederland en soortgenoten hebben nieuwe stokken gekregen, de oude begonnen namelijk averechts te werken. Je kunt moeilijk de groeiende groep wetenschappers die op allerlei manieren proberen aan te geven dat de maatregelen meer kwaad dan goed doen nog wappies blijven noemen. Het begon een geuzennaam te worden, en dat is iets wat de machthebbers een doorn in het oog was. De avondklok was dan ook geen besluit op basis van gezondheid, de avondklok was een strategisch besluit. Dat zal ik even uitleggen.

Het grootste deel van nederland heeft geen flauw idee dat er nog een wereld is buiten hun eigen bubbel. Een wereld die ‘de straat’ heet, en waar de mensen die wat moeilijker meekomen in de maatschappij hun dingen doen. De een noemt het crimineel, de anders geeft er geen aandacht aan, maar feit is dat je normaal gesproken weinig last heb van die gasten. Ze houden elkaar bezig en bemoeien zich met hun eigen zaken. Dit is geen kleine groep, maar een hele hele grote groep. Veel van die gasten hebben weinig toekomst perspectief. Dat heeft allerlei redenen, maar de grootste reden is dat de overheid en de meeste mensen geen fuck geven om die groep. Dus redden ze zichzelf. Mensen die wat meer aandacht hebben voor de gehele samenleving en wat daar leeft, in plaats van alleen voor zichzelf en hun eigen sociale bubbeltje, die weten wat daar speelt en wat de oorzaken daarvan zijn.  Maar wat is nou het stomste wat je kan doen als overheid in een tijd dat je bijna iedereen al alles afgenomen hebt? De straat sluiten, en dat weten ze donders goed. Zeker voor dat deel van de samenleving was dit de druppel. Ze kunnen elkaar niet meer bezig houden, dus gaan ze de vijand bezig houden, want dat is hoe de overheid en een deel van de samenleving zich opstelt tegen deze groep. 

Al die quasi verontwaardiging van mensen vind ik dus ook bijzonder hypocriet. De een zit nog harder te deugen dan de ander over ‘hoe ontzettend die tegen dit soort geweld is’. Ja duh, wie is er voor geweld dan? Moet ik ook nog melden in mijn verhaal dat ik dit allemaal niet goed keur? Waarschijnlijk wel, want het bewustzijn van de gemiddelde mens is zo ontzettend vernauwd dat ze niet verder kunnen denken dan hun eigen bubbeltje. Als ik namelijk aangeef dat ik snap en begrijp waarom deze rellen zijn uitgebroken, en de oorzaak daarvan ook kan aanwijzen en duiden, dan gaat het gemiddelde aardappelhoofd gelijk met het vingertje wijzen “keur jij dit dan goed!”, joh…wat denk je zelf? Moet ik daar een serieus antwoord op geven of kun je je harses misschien uit de blubber trekken waar je al die jaren al in vastgezogen zit? Er is namelijk meer dan alleen je eigen kringetje. En al het ikke ikke ikke van de afgelopen jaren heeft er voor gezorgd dat er een groep is ontstaan die vrij weinig te verliezen heeft. Wat denk je dat er dan gebeurt op momenten dat een overheid dat stukje wat ze dan nog wel te verliezen hebben van ze afneemt? Juist, wat er nu dus gebeurde. Tel daarbij op dat de frustratie van de afgelopen 10 maanden bij iedereen nogal hoog zit, er al maanden geen enkele uitlaatklep meer voor mensen is, en er ook nog eens geen enkel perspectief geboden wordt,en  je hebt de vlam bij de eerste de beste gelegenheid in de pan. Je gaat mij niet vertellen dat hier niet uiterst grondig over nagedacht is. In strategische zin wel te verstaan.

Om een voor de overheid vervelende andere groep mensen de mond te snoeren die ze eerst de mond niet gesnoerd kregen, de vredelievende betogers die opkomen voor hun leven, hun zaak, hun mentale gezondheid en de vrijheid, moet je met een goed plan komen. Deze nog steeds groeiende groep kreeg te veel voeten aan de grond in nederland, net als in andere delen van de wereld het geval is, en het allerbeste wat je dan kan doen is de ultieme poging wagen om deze groep de mond te snoeren, door ze gelijk te stellen aan gevaar en terreur. Dat spel is fantastisch gespeeld op zondag, en het vuurtje is vervolgens overgewaaid naar de groepen die niets met strijden voor de vrijheid te maken hadden, maar gewoon van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt omdat ze verder toch niets te doen hadden omdat ze dat simpelweg van de overheid niet mochten. 

Er is maar één echte schuldige partij in dit verhaal, die de oorzaak is van alles wat er gebeurt is de afgelopen dagen en maanden: de mensen die in Den Haag samenspannen met alle andere politieke puppets in de wereld om van de gelegenheid gebruik te maken er een nieuw soort wereld van te maken die volledig in het teken staat van controle. Controle over jou. Weet dus wat je te wachten staat, want heel veel groepen mensen gaan dit absoluut niet accepteren. En terecht, want het is ook hun leven, en de wereld draait niet alleen om jou. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *