Het heft uit eigen hand: in gesprek met Zeger Steenis

Het heft uit eigen hand: in gesprek met Zeger Steenis


Nu de officiële ziekte- en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus sterk zijn afgenomen lijkt de ergste paniek uit de samenleving te verdwijnen. Velen pakken de draad weer op, voor zover de overheid dat toelaat: nog steeds houdt men vast aan de anderhalve meter afstand en blijven er scheve verhoudingen tussen sectoren.

Tegengeluiden zoals dat van Maurice de Hond krijgen inmiddels weliswaar een keurig plekje in het publieke debat toegewezen maar in Den Haag trekt men hun eigen plan. Minister de Jonge blijft vastberaden: we zijn pas veilig wanneer er een vaccin is. Tot die tijd wil hij de bevolking voor eigen bestwil in de houdgreep houden en zijn zaken als grondrechten en levensvreugde van ondergeschikt belang.

Los van andere belangen en verdenkingen is de Haagse denkwijze illustratief voor het modeldenken dat de hele wereld heeft gevangen in wetten en regels, procedures en protocollen. In een samenleving bestuurd door politici en juristen, aangedreven door kapitaalkrachtige corporaties, heeft de menselijke maat al lang geleden plaats moeten maken voor bureaucratie waarin vrijheid en spontaniteit worden vermalen. “I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything as if it were a nail.” (Abraham H. Maslow (1966), The Psychology of Science)

Te gast in deze uitzending is Zeger Steenis, voormalig cartografisch tekenaar woonachtig in Turkije, die op het meest ongelukkige moment even terug was in Nederland en hier strandde dankzij de reisbeperkingen. Uit zijn verhaal wordt duidelijk dat, in de wereld van de modeldenkers, de vrije geest op zichzelf is aangewezen.

Kunt en wilt u iets betekenen voor Zeger? Stuur dan een mailtje naar info@eenoorlogreedsverloren.nl en wij brengen u met hem in contact.

Links:
Coronaminister Hugo de Jonge: ‘Het virus is nog niet klaar met ons’
Vertrouw op de eigen kracht van mensen (essay Mr. Hans van Mierlo Stichting)

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Ook te vinden op LBRYSoundCloud en Spotify.

Bron: Een oorlog reeds verloren

Eén gedachte over “ Het heft uit eigen hand: in gesprek met Zeger Steenis

 1. Ik hoop dat deze man niet in een ziekenhuis opgenomen moet worden want dan vrees ik het ergste voor hem.

  Er is nog wel iets heel anders aan de hand, iets wat heel erg verschrikkelijk is!!!!

  En waar ik maar heel erg weinig over hoor wel te verstaan,

  Iets wat mijn beste vriend zijn vader (88 jaar) vorige week is overkomen in een ziekenhuis en wat hem onnodig bijna zijn leven heeft gekost…..

  En iets wat deze man uitstekend uit de doeken doet dus indien er interesse s…..kijk aub en deel dit bericht aub…..ik heb geen feestboek of andere shit…….

  Dit mensen is meer dan crimineel of misdadig……

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=gFeFkmDnU8Y&feature=emb_logo

  Misschien dat beste Sven hier he le maal niets vanaf weet……

  Deze wereld is meer dan ziek, deze wereld begint zich op dit moment zelf te vernietigen….

  Gladiator
  ps
  walgelijk, die vieze koppen van Rutte, de Jonge en die RIVM lul dagelijks te moeten aanschouwen….hoe dom kan een volk zijn!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *