Het ‘klimaatverbond” en vrijheid

Het ‘klimaatverbond” en vrijheid

Dit soort artikelen lees ik tandenknarsend en vol verbazing over het lef en de toon waarop het geschreven wordt in de ‘we’ vorm en het dwingende ‘moeten’ wat nu weer een figuur van ‘het Klimaatverbond Nederland’ predikt via het staatspropaganda kanaal NOS.

https://amp.nos.nl/artikel/2295688-airco-s-zijn-extra-probleem-bij-halen-afspraken-klimaatakkoord.html?fbclid=IwAR3qRQnmEIkRrsBNz3qqVvh6DwOmgM-a4e53Z9vDHJlNuinp6qaxZ8ocp8o

In het Modern Communistische Nederland is keuzevrijheid straks geen optie meer, we móeten en we zullen, en daar valt verder niet meer op te praten. Op dit moment zijn verschillende klimaatkerken de discussie aan het framen naar enkel en alleen nog de uitkomst in plaats van de mens überhaupt nog de keuze ‘zúllen we wel’ te geven. Er is geen keus meer want de overheid is degene die bepalen hoé jij gaat warmen en koelen, en aan onderstaat citaat te lezen:

“Ook dreigt nog een ander probleem als steeds meer mensen kiezen voor een koelingssysteem in huis, waarschuwt Engels. “Grote onbekende is hoe mensen straks met zo’n airco omgaan. Gebruiken ze de installatie alleen op de hetere dagen als het binnen warmer wordt dan 27 of 28 graden? Of gaat ie ook aan om te voorkomen dat het warmer wordt dan 22 of 23 graden. Dat is een hele grote onbekende gedragscomponent en we weten niet wat dat met de energievraag gaat doen.”

…gaat de overheid dus ook nog eens bepalen wannéér jij gaat koelen. Hier staat namelijk heel duidelijk dat het een probleem is dat mensen zélf kunnen bepalen wanneer ze gebruik maken van het koelsysteem zodra het eenmaal GEDWONGEN hebben moeten (laten) installeren. Meneer Engels gaat er dus vanuit dan mensen te dom zijn om die keuze zelf te maken, ze hebben het alleen wat vriendelijker geformuleerd.

Natuurlijk kun je er dus vanuit gaan dat na alle kostbare GEDWONGEN maatregelen die mensen moeten gaan nemen die de profeten der klimaat ons opleggen, er een systeem ingebouwd zal gaan worden die in de gaten houd wanneer jij je huis gaat koelen (of verwarmen). Want jij als mens bent te dom om verantwoordelijkheid te kunnen dragen dus zullen ze voor de zekerheid waarschijnlijk in een ‘boete-vorm’ wel even de vinger in de klimaatpap houden.

Nu ben ik het er wel mee eens dat men er vanuit gaat dat de meeste Nederlanders te dom zijn om na te denken (wees vooral beledigd) want als mensen hier zo goed waren in nadenken dan was deze hele discussie er nooit geweest.

De discussie had namelijk al die tijd moeten gaan over: hoeveel meer slavernij en minder keuzevrijheid is nog acceptabel in dit land? En hier gaat iedereen volledig aan voorbij tijdens het welles/nietes spelletje wat ze overal spelen over de invloed van de mens op het klimaat en de zogenaamde oplossingen.

Als geen enkele oplossing een werkelijke oplossing is maar vooral een boekhoudkundige truc of een goeie gok op basis van voorspellingen maar wel alle “oplossingen” leiden naar meer afhankelijkheid, minder keuzevrijheid en dus meer slavernij, hoe slim ben je dan om in dat frame van de discussie te blijven leuteren tegen elkaar?

Hebben mensen überhaupt wel door dat er nog zoiets bestaat als NEE zeggen? En als de optie NEE wordt weggehaald, is dan kiezen voor de voor de voor jouw minst slechte ‘JA optie’ dan iets waar jij je bij neerlegt? Want je snapt natuurlijk wel dat dat betekent dat je een slap watje zonder zelfrespect bent toch?

Als de grootste pestkop uit de klas van je kind voor de hele klas bepaald wat ze gaan spelen omdat hij vind dat dat het beste is en iedereen laat dit toe omdat die anders problemen krijgt wat zal jij als ouder doen? Laat je dit gewoon gebeuren en zeg je dan: luister maar gewoon? Of ga je daar wat aan doen?

Waarom doe je op dit moment dan niks aan het feit dat de grootste pestkop uit de klas precies zegt wat jij moet doen…en laat je alles maar gewoon gebeuren…en raak je dieper verstrengelt in deze moderne slavernij.