Het niveau op de Nederlandse televisie

Het niveau op de Nederlandse televisie

Dit is dan het niveau waar een hoop mensen s’avonds naar zitten te kijken. 

Een columniste die middels dubbeldenk methodes de waarheid omdraait door te zeggen “dat het heel makkelijk is om te zeggen dat je niet ingeënt wil worden maar wel gewoon weer vrij wilt zijn terwijl je dan een wel potentieel moordenaar zou zijn” 

Een presentatrice die alleen intelligent overkomt als ze de autocue afleest, en verder vooral heel erg goed is in de discussie emotioneel houden ipv feitelijk. 

Dat de cabaretier dan de enige is die het emo-terreur tafereeltje keihard kapot gooit en de hypnose doorbreekt is veelzeggend. 

En dan nog even mijn bescheiden commentaar over de uitspraak van de columniste: 

De basis in dit leven is dat dit leven van jou is. Jij bent dan ook de enige in de wereld die iets over jezelf en je lichaam te zeggen heeft. Niemand anders heeft dat recht, en niemand anders kan dat recht ooit hebben. De publieke ruimte is ook van iedereen. Niemand is eigenaar van de publieke ruimte en tegelijkertijd iedereen. Door je in de publieke ruimte te begeven loop je altijd zekere risico’s, de risico’s die horen bij het leven. Zonder elkaar ergens toe te verplichten en dus door elkaar geheel vrij te laten in wat we met ons lichaam doen, is iedereen vrij om óf de risico’s te nemen die bij het leven horen en je te begeven in de publieke ruimte. Óf je beschermt jezelf tegen de risico’s, en je blijft bij andere mensen uit de buurt. Jij doet namelijk niemand kwaad als jij zelf thuis blijft, jij doet wel iemand kwaad als jij een ander verplicht thuis te blijven omdat jij niet bereid bent de risico’s die bij het leven horen te aanvaarden. Jouw angst en egoisme gaan dan ten koste van de vrijheid van een ander. 

Dus nee, het is niet zo dat het ‘makkelijk is om vrij te willen blijven en niet te willen vaccineren’. Het is de enige juiste optie om mensen die zich in publieke ruimte willen begeven zélf de keus vóór bescherming te laten nemen. Ben je bang, dan neem je een prik en ga je doen wat je wilt doen, of je blijft thuis. Ben je niet bang dan hoor je per direct vrij te zijn in alles wat je doet. Jij bent geen gevaar voor een ander als diegene z’n heilige prik heeft gehad. En degenen die risico’s willen mijden hebben geheel in alle vrijheid de keuze zichzelf te isoleren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *