Het snowflake virus

Het snowflake virus
Hoe de politiek-correcte consensus van social media zwakke lafaards van mensen maakt.

Afgelopen dinsdag was ik weer in zo’n bui dat ik dacht “hey laat ik weer eens wat mensen triggeren met een gedachte experiment”. Aangezien de wereld tegenwoordig draait om “gelijkheid” (die allang bestaat in het westen)  en “de witte man” de schuld is van alles (volgens 4.0 feministen) is het dan altijd leuk om daar via humor wat op in te spelen. De mensen die mij kennen op social media en van het lezen van mijn blogs op mijn website die weten inmiddels dat ik juist mijn best doe NIET politiek correct te zijn en ‘de beestjes gewoon bij de naam noem’ omdat die politiek correcte wereld die geschapen wordt zal eindigen in de ondergang van beschaving. Zover durf ik te gaan als ik nadenk over dit onderwerp. 

Laten we eerst even kijken wat er precies gebeurt is, dat zal al veel duidelijk maken. Op dinsdag 10 maart jl.  plaatste ik een bewust sarcastische uitspraak op facebook (Zie afbeelding) waar ik zei: “Het valt mij op dat veel oudere mannen steeds vaker ineens homo worden/zijn. Volgens mij ligt dat aan de vrouwen… groetjes”. 

Wie een beetje gevoel voor humor van een wat dieper niveau heeft (dat niveau waar je heel even wat dieper moet nadenken voor de clou) kan snappen wat hier staat en wat ik er werkelijk mee bedoel. Het is naast een knipoog en een ‘doordenkgrap’ ook een terugspeelbal naar de extreem activistische feministen 4.0 beweging die werkelijk alles in de schoenen van “witte mannen” willen schuiven. Dat is het stukje triggeren wat mensen nodig hebben om niet volledig mee te gaan in die gekte, want je ziet wat daar van komt: Humor wordt doodgemaakt, ook dat is een direct gevolg van deze waanzin. 

Vervolgens ontstaat onder dat bericht onderstaande conversatie (zie afbeelding hieronder; namen en foto’s onherkenbaar gemaakt) waarin een vrouw gewoon lekker volwassen en grappig meedoet omdat ook zij gewoon de humor en clou snapt. Zij doet precies datgene wat mensen horen te doen: niet iets op jezelf betrekken en denken dat het over jou gaat en als een zwak lammetje huilend achter je toetsenbord doen alsof gelijk de hele (witte-mannen)wereld tegen je is, nee deze vrouw snapt de waanzin, denkt na, maakt een tegengrapje en klaar is het.  Dit is een simpel voorbeeld van een normale omgang met elkaar, zo moeilijk is het echt niet. 

Vervolgens reageert een man in datzelfde lijntje met een tevens grappig bedoelde opmerking om even ‘de man’ in de zeik te zetten met: “je hebt ook afvallige oudere mannen, die leveren hun oudere in en nemen 2 jongere”. Waarop ik reageer met (in dezelfde sarcastische strekking van dit verhaal) “dat het door die jonge vrouwen komt dat die mannen zulke klootzakken worden”. Natuurlijk is dit helemaal niet zo, maar dit is nu juist de grap en de strekking van het hele verhaal:  Ik draai expres de hele boel om en probeer door op dezelfde manier te redeneren als dat 4.0 feministen dat doen mensen in te laten zien hoe idioot die manier van redeneren is! 

Die 4.0 feministen (waaronder trouwens ook steeds meer “mannen” zich proberen te scharen om zo “te deugen”) is een overbodige generatie feministen die alles naar het extreme trekken. Je zou het beter kunnen omschrijven als ‘mannenhaters’. De meest onlogische en zelfs onmogelijke manieren van redeneren verzinnen om maar die “witte man” de schuld ergens van te kunnen geven is hun tactiek, en het werkt helaas. Iedere “groep” die zich enigszins “onderdrukt” voelt sluit zich aan bij de wittemannenhatersvereniging (Ik heb daar maar gelijk een woord van gemaakt) en roept vervolgens trots: “ik ben een feminist” wat dus eigenlijk betekent:”ik haat een bepaalde groep om onlogische redenen omdat ik niet met mijn gevoelens om kan gaan” Dat hele woord alleen al ‘witte man’ komt mij eigenlijk de strot uit, maar dat komt vooral omdat ikzelf zo min mogelijk in labels denk en ook niet meedoe aan de hype van het negeren dat er mannetjes en vrouwtjes op deze wereld zijn en dat daar nou eenmaal wat verschilletjes in te vinden zijn. Zo erg is dat helemaal niet dat moeten we juist koesteren. 

Goed, even terugkomend op dat Facebook verhaal… 2 dagen na het plaatsen van de reactie dacht een of andere getriggerd teer zieltje vanachter zijn of haar toetsenbord ineens: hey ik voel me ontzettend beledigd vanwege die opmerking van DonMaarten (“ja mannen zijn klootzakken, komt door vrouwen, jonge vrouwen”)  en vervolgens rapporteert die persoon mijn reactie bij Facebook. Als iets gerapporteerd wordt op Facebook dan blokkeert Facebook direct het account die de gerapporteerde uitspraak of foto plaatste. Dat gaat automatisch en het lijkt erop dat het een robot is die op basis van de gebruikte woorden direct beoordeelt of dat woord op een “zwarte lijst” staat. In dit geval zal dat dus moeten gaan om het woord “klootzakken”. 

De gerapporteerde reactie is “in strijd met de richtlijnen van Facebook” vanwege: “haatdragend taalgebruik”, en “uitingen van minderwaardigheid”.  Nu kan ieder mens met gezond verstand snappen dat we het hier in de verste verte niet hebben over haatdragend taalgebruik. Klootzak is ten eerste een heel normaal woord omdat het ander woord voor scrotum of balzak is. Zo’n “verboden woord” kan het dus per definitie helemaal niet zijn omdat we anders ALLE woorden die naar onze genitaliën  verwijzen moeten gaan verbieden. In deze context scheld ik ook niemand uit, ik gebruik het woord als krachtterm in sarcastische generalisatie. Dan blijft er dus over ‘uitingen van minderwaardigheid’. Dat zal dan dat stukje over vrouwen moeten zijn, dat stukje ‘het is de schuld van jonge vrouwen’ wat dus in deze context een enorme knipoog is op het feit dat die ‘witte man’ overal de schuld van krijg en ik het dus even quasi grappig omdraai. 

Als je iets rapporteert moet je een keuze maken uit een aantal voorgeprogrammeerde redenen waarom je iets rapporteert. Met dat in gedachte en de keuze die diegene gemaakt heeft (haatdragend taalgebruik en uitingen van minderwaardigheid) ga je al snel vermoeden wat voor type mens het is geweest die dit rapporteerde. Het is dat nieuwe post-moderne extreem feministisch type mens (ja, ik labelhier even nadrukkelijk) wat die ideologie uitdraagt vanuit de extreem linkse hoek van de samenleving, een ideologie die vele malen groter is dan dat wij beseffen met z’n allen. De belangrijkste instituten in de westerse landen zijn er inmiddels mee doordrenkt zonder dat we dat echt door  lijken hebben. Een gevaarlijke ontwikkeling die nog niet op z’n hoogtepunt is. 

Terug naar Facebook; Wat je eenmalig kan doen is een ‘herbeoordeling’ aanvragen. Volgens mij wordt er dan wél daadwerkelijk door een mens gekeken naar de gerapporteerde uitspraak omdat hier een aantal uur overheen gaat. Je verwacht natuurlijk dat ieder mens met een dosis gezond verstand vervolgens even goed checkt of deze reactie in deze context eigenlijk wel zo ‘haatdragend’ of ‘minderwaardig uitend’ is als dat dat aanvoelde voor degene die het rapporteerde. Want dat is waar we hier over praten: gevoel, en gevoel is subjectief, gebaseerd op een mening en meningen zijn vrij maar op het net zo postmoderne/extreem linkse  social media is dat dus al een tijdje niet meer zo. 

Als je naar de afbeelding kijkt hieronder dan zie je dus ook dat de straf van het 24 uur blokkeren van mijn account na de herbeoordeling -door waarschijnlijk een mens- zelfs is omgezet in een blokkade van 3 dagen. Vorig jaar (toevallig ook op 12 maart) ben ik in een soortgelijke akkefietje wél in het gelijk gesteld en dit jaar is dat dus niet meer zo. Het “hoger beroep” verlies je dus onrechtmatig en om het nog onrechtvaardiger te maken krijg je er 2 dagen extra blokkade bij. Dan weet je dus gelijk weer wat voor type mensen aan de morele knoppen van de samenleving mogen draaien: alles moet en zal politiek correct. 

Natuurlijk vraag je je nu af: is dit allemaal nou zo’n ramp, het is maar Facebook. Dat zullen dan vooral de mensen zijn die daar weinig gebruik van maken, maar als je even goed je ogen durft open te doen dan zie je datzelfde patroon in ALLES terug wat te maken heeft met de samenleving. Zowel online als offline wordt iedereen gedwongen tot het meedoen met een extreme totalitaire agenda die de vrijheid van meningsuiting wegneemt, pseudo-moraliteit promoot omdat het onder dwang van geweld gebeurt, en een grote inbreuk maakt op de natuurlijke vrijheden die mensen horen te hebben.  

‘Gelijkheid in kansen’ is in Nederland al heel lang een groot goed, iedereen hier kreeg jarenlang dezelfde kansen alleen dat zegt niets over de uitkomst, niet iedereen is hetzelfde en dat is zoals ik al eerder aangaf ook helemaal niet erg. Het verkapt extreem linkse gedachtengoed heeft dat principe in een tijd van pakweg 30 jaar via de universiteiten en andere belangrijke instituten vervormd naar een communistisch principe: ‘gelijkheid in uitkomst’. Dat is extreem gevaarlijke ontwikkeling omdat dat juist een onderdrukkend principe is. Als je iedereen aan de eindstreep gelijk wil trekken zul je dat met geweld moeten doen, en dat is waar de Staat om de hoek komt kijken en handig gebruikt van maakt. 

Als laatste geef ik nog even een perfect voorbeeld van het feit dat je deze idioterie dus ontzettend breed over samenleving verspreid ziet worden. Een tijdje geleden schreef ik een artikel over hoe Arno Wellens vorig jaar bij RTL night werd afgebrand toen hij volledig terecht de rest van de tafel wees op CIJFERS dat het zogenaamde ‘gender pay gab’ in Nederland niet bestaat. De hele sfeer werd direct vijandig toen Wellens volledig onderbouwd en gebruik makend van officiële cijfers alle 4.0 feministen aan die tafel inclusief Humberto Tan glashard vertelde dat hier identiteitspolitiek op basis van uit de context gerukte cijfers gespeeld werd. Oftewel: hij werd aangevallen op het uitspreken van feiten omdat hij de emo-bubbel live op tv even keihard doorprikte. 

‘Dat zouden meer mensen moeten doen’ is mijn reactie daarop, dan houdt dit snowflake virus misschien een keer op te bestaan. We kweken namelijk met deze ideologie een volk van mentaal zwakke slappe volgers die alleen nog maar bezig zijn met hoe de ander hén wel niet kwetst met alles wat men zegt en doet. We gaan ons dus steeds meer concentreren op andermans gedrag en ons gevoel daarbij. Vervolgens wordt er maatschappelijk een soort deugkader gecreëerd waar je in moet passen om recht van spreken te hebben. Pas je daar niet in dan ben je fout, dan deug je niet, dan ben je slecht, asociaal, nationalistisch, egoïstisch, extreem rechts en-nog-heel-veel-zinloze-termen. 

Wat wij nodig hebben in de samenleving is wederzijds respect wat je creëert door open en eerlijk met elkaar te kunnen praten. Social media is een medium waar je ongefilterd je mening de wereld in kan slingeren. Dat moet men ook gewoon ongefilterd kunnen doen, zodat andere mensen daar onderbouwd kritiek op kunnen leveren. Een extreme mening haal je niet weg door mensen te blokkeren. Het mens achter de virtuele identiteit bestaat echt. Dat mens moet je verbaal kunnen corrigeren op controversiële of haatdragende uitspraken zodat er een kans bestaat dat je doordringt en het extreme op termijn veranderd in gematigd of zelfs een totaal andere mening.

 Op dit moment is social media veranderd in een kleuterklas waarin de rapporteer optie misbruikt wordt door lichtgevoelige mensen die niet tegen andere meningen buiten hun bubbel kunnen en die discussies niet kunnen winnen omdat waarschijnlijk hun standpunt gewoon niet zo sterk is, en dan is de snelste wraak die je kan nemen een reactie rapporteren die niet heel ernstig is maar wel enigszins past in het kader “tegen de richtlijnen van Facebook”. Grote kans dat je dan slaagt in je wraak maar je moet jezelf vooral afvragen wat voor wereld je zo helpt te creëren. Mensen die de mond gesnoerd worden kunnen extreme meningen over grenzen tillen die je echt niet wilt. En wat nog veel erger is is mensen de mond snoeren die eigenlijk gewoon de realiteit van de dag benoemen die jij gewoon niet wilt horen. 

Uiteindelijk zal dit soort gedrag leiden naar steeds minder dialoog en steeds meer actie. Actie in de vorm van geweld. Als de mond gesnoerd wordt van mensen die het kwaad bedoelen zullen ze nog kwader worden. Als de mond gesnoerd wordt van mensen die gewoon gelijk hebben zullen dus de mensen die ongelijk hebben oververtegenwoordigd raken. Je hebt niet altijd door of je ongelijk hebt, mensen bijten zich vaak vast in iets wat hoop biedt, dat betekent nog niet dat dat dan ook de juiste weg is. Hitler bood mensen ook ooit heel veel hoop, we weten allemaal wat daarna gebeurt is. Dat geldt voor elk extreem regime wat ooit aan de macht geweest is. Je mag mensen nooit de mond snoeren want uiteindelijk weet je niet wie er bepaald wat wel en niet mag, en wat de gedachte daarachter is. 

Red de samenleving en stop het snowflake virus. Praten is de enige remedie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *