Het vaccin, een utopie: Pierre Capel en Ramon Bril

Het vaccin, een utopie: Pierre Capel en Ramon Bril

(Video onderaan de tekst)

Angst is het werkelijke en grootste gevaar.
Alle maatregelen van de overheid, die ons zo sterk inperken, zijn gebaseerd op een boek uit 1955 dat volledig verkeerd geïnterpreteerd is. Immunologisch klopt er niets van. De schade is echter enorm, ook voor de volksgezondheid. Onze emoties beïnvloeden onze gezondheid, en we doen meerdere generaties aan schade op door de angst voor dit verkoudheidsvirus. Pierre neemt ons mee in een gesprek over immunologie en lopen kans op blijvende wijsheid.

Bron: Café Weltschmerz


Over Pierre Capel

Pierre Capel is emeritus hoogleraar experimentele immunologie aan de Universiteit Utrecht. Hij studeerde biochemie aan de faculteit Wis en Natuurkunde van de Universiteit van Amsterdam en promoveerde op een medisch immunologisch onderwerp.

Naast jarenlange fundamentele en moleculair biologische research binnen het vakgebied van de immunologie, heeft hij ook gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe therapieën en inzichten op het gebied van beenmerg- en niertransplantatie en het ontwikkelen van op antistof gebaseerde immunotherapieën voor kanker. Na zijn emeritaat heeft hij een brug geslagen tussen de “harde” moleculaire wetenschap en de “zachte” sector van de gevoelens.
Deze studie heeft geresulteerd in zijn boek Het emotionele DNA.

klik op de afbeelding voor meer informatie

Hierin wordt de magische wereld van de gevoelens gecombineerd met de moleculaire biologie; een wereld die verbazingwekkend helder blijkt te zijn en ontdaan wordt van bestaande vooroordelen en aangeeft hoe de relatie Mind en Matter echt in elkaar zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *