Hoe laat is het

Hoe laat is het

Hoe laat is het? 

Het verleden is een illusie. Niet omdat het niet gebeurt is, maar omdat het er niet meer is. Het enige wat er nog is, is het mentale beeld wat je creëert op het moment dat je erover nadenkt. 

De toekomst is nog gekker, je kan er een mentaal beeld van creëren , maar het bestaat nog helemaal niet. Dat beeld is gebaseerd op je fantasie, een creatie van je brein wat niet echt is, en alleen in je hoofd bestaat. 

Zowel het verleden als de toekomst zijn mentale constructies. Het is niet meer echt, wat echt is is nu, en waar je nu aan denkt is dus echt, maar wel alleen in jou hoofd. 

Je moet jezelf dus ook niet al te serieus nemen. Het verleden is iets wat nooit meer verandert kan worden, hoe graag je het ook wilt. Maar wat je wel kan veranderen zijn je gedachten erover, het zijn ten slotte je eigen gedachten. 

De toekomst kun je ook niet veranderen, die is er nog niet dus je kunt er niks mee. Je kunt je er wel op focussen, maar het zal nooit exact gaan zoals je het in je hoofd hebt zitten en als je altijd met je hoofd in de toekomst zit vergeet je nú te leven. 

Het doel van het leven is bestaan. Leven. Je kunt in het verleden leven maar dan kom je nooit vooruit, of je kunt in de toekomst leven maar dan sta je nooit stil. Waarom leef je niet nu?  

Waarom leren we niet om nu te leven? Precies daar waar we nu zijn. “Denk aan je toekomst” wordt je geleerd, maar hoe meer je daar aan denkt, hoe minder je meemaakt van nu. 

Als iemand je vraagt hoe laat het is, is ‘nu’ een raar antwoord maar het is wel de waarheid. Dat tijd niet bestaat is niet waar, zonder tijd kan ruimte en materie niet bestaan. De klok is een creatie, tijd niet. 

Tijd zegt iets over gisteren, en ook iets over morgen, maar de tijd ís nu. Toch leven we meestal niet nu, maar gisteren of morgen. 

Nu is heel belangrijk, omdat nu morgen gisteren is. Als je morgen denkt aan gisteren, dan denk je dus dan pas aan nu, waarom doe je dat niet gewoon nu meteen? Dan kun je morgen ook gewoon aan nu op dat moment denken, dat scheelt je overmorgen weer. 

Gisteren was een les, om het vandaag beter te doen, om datzelfde morgen weer overnieuw te doen, dat is leven. Maar als je les niet leert en altijd gisteren leeft zal vandaag net als gisteren zijn, dus morgen ook. 

Hoe laat is het? Het is nu! Zorg ervoor dat je zo vaak mogelijk aan nu denkt. Nu is echt en de rest is een creatie. Nu is wat er toe doet, de rest is niet meer belangrijk want de rest zit in je, dat vergeet je niet het kost alleen het dubbele van je energie dat steeds op de voorgrond te laten treden. 

Wat vandaag niet komt, komt morgen ook niet als je morgen hetzelfde denkt als vandaag. 

Daarom is het nu tijd…⏳

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *