Idiocratie

Idiocratie

Lees: Zorgen over corona op scholen

Ik denk dat het tijd wordt om 2 minuten stilte te houden voor dat grote verlies wat we de afgelopen maanden om ons heen hebben kunnen aanschouwen…het verlies van het collectief verstand, de opkomst van een  groepspsychose. 

Je moet het een beetje vergelijken met voetbal. De keeper neemt een doeltrap en brengt de bal in het spel. Vervolgens wordt de bal door z’n medespelers rondgespeeld. Heel af en toe kan de tegenstander de bal pakken maar het probleem is dat handen van de tegenstander op hun rug vastgebonden zitten. Er is dus maar weinig bewegingsvrijheid en daardoor is de bal weer snel terug bij de ploeg die hun handen vrij hebben. Er wordt nog wat heen en weer gespeeld waarna er een schot op het doel wordt genomen waar een keeper staat die z’n handen niet kan gebruiken. Er wordt gescoord. 

Alle reguliere media gebruiken steeds dezelfde tactiek. Ze gooien een “zorg” in het spel. Die “zorg” wordt in alle andere media rondgespeeld, waardoor de “zorg” een angst wordt. Mensen die hun verstand hebben bewaard die proberen nog met alle macht die zorg weg te nemen voordat het een angst wordt, maar ze krijgen de kans niet. Met censuur en karaktermoord worden ze neergeslagen. Uiteindelijk is de “zorg” genoeg rondgespeeld en kan er gescoord worden. En elke keer als er gescoord wordt verliest het overgrote deel van de mensen weer een stukje gezond verstand, en komt daar waanzin voor terug. Een nieuwe idiote maatregel is geboren. 

Leraren die niet eens een risicogroep zijn,  omdat de mortaliteit rond de 0.24% is van alle mensen die besmet zouden zijn, die staan doodsangsten uit voor kinderen. De kinderen die zij les moeten geven om hen een zo goed mogelijke toekomst te kunnen bieden. Volledig in de ban van de angst voor een mediagehyped virus. Het verstand volledig verloren en de angst die het overgenomen heeft. Zelfs ouders die bang worden voor hun eigen kinderen. Het is onwerkelijk bizar. R.I.P. beschaving, R.I.P. gezond verstand. Hallo dystopische werkelijkheid. 

Je zou toch eens een klein beetje ziek worden, wat je elk jaar in meer of mindere mate wordt. Nee wat iedereen denkt is dat die dood gaat. Volledig verlies van besef van de realiteit, dat is de grootste ziekte hier. En die leraren, en die ouders, creëren onder invloed van de media een generatie van psychische patiënten. Ze pakken een geestelijk gezonde toekomst af.  Je zult namelijk zien dat deze tijd voor een tsunami aan allerlei psychische stoornissen zal zorgen op termijn. Dat is het al aan het doen, bij volwassen mensen waarvan je zou denken dat zij na kunnen denken. 

Was het maar voetbal. Dan was één dappere club hooligans genoeg geweest om het hele zooitje stil te leggen omdat er vals spel gespeeld wordt. Dan was het no-time afgelopen met de paniek- en angstzaaierij. Dan werd alles binnen de kortste keren weer in normaal perspectief gezet en deden we nog even een goede nabeschouwing om tot de conclusie te komen dat deze idioterie nooit meer zou mogen gebeuren. 

Eén gedachte over “ Idiocratie

  1. Ja, klopt. Ben geboren in een ondernemers gezin. Heb zelf 15 jaar in het onderwijs gewerkt. Heel veel verschil tussen de scholen. Met verbazing gekeken naar al de hoeveelheid niet-functionerende mensen.
    Wat een geldverspilling. Pffft. Maakt niet uit wat je doet, iedereen krijgt toch wel zijn geld. In het begin denk je: Niets van aan trekken. Ik ben hier voor de leerlingen. Maar je ontkomt niet aan al dat geleuter in de pauzes en politieke spelletjes van directies en “collega’s”. Gatver!
    Uiteindelijk ben ik zelf vertrokken nadat ik een nieuwe collega toegeschoven kreeg waar ik zelf geen zeggenschap over heb gehad. Kreeg er een kunstkop van.
    Mijn vriend is zelfstandig ondernemer, werk nu 15 jaar bij hem. Keihard werken, bijna nooit vrij. Maar ik weet nu tenminste weer waar ik mee bezig ben. Wat een zegening!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *