Ik zal niet zwijgen

Ik zal niet zwijgen

Zojuist werd er weer een foto gerapporteerd uit 2012. Een grapje waar meneer Adolf H op stond. Dat mag natuurlijk niet, want ook grapjes zijn verboden in 2020

Toch is het gek, want in 2012 kon je nog plaatsen wat je wou zonder dat er overgevoelige emo-terroristen getriggerd werden de nsb-knop in te drukken. De meest misbruikte knop op social media: het rapporteren.

Nu ben ik niet geblokkeerd, en dat is een geluk. Echter gebeurt het wel vaak dat mensen geblokkeerd worden voor foto’s uit het verleden. Is dat niet gek, dat je toen iets plaatste en dat gewoon mocht, en je jaren later daarvoor ineens geblokkeerd wordt?

Met wetgeving werkt dat ook zo, en dat maakt het ook zo achterlijk. In het begin van het jaar kun je nog buiten lopen zónder dat je er bij na hoeft te denken dat je op moet passen voor andere mensen, en nu krijg je 390 euro boete inclusief een strafblad als je te dichtbij een ander staat. Geen enkele ziekte legitimeert dit, en toch worden mensen witheet als je zegt dat dit nazi-praktijken zijn… want dat zijn het.

Het stoom komt uit de oren als je zegt dat deze maatregelen alle perken te buiten gaan. Want, “waarheid komt van autoriteit”… dat is het mantra. Dat mag jij denken, ga je gang. Maar ik ga daar niet in mee. Ik wantrouw elke vorm van autoriteit omdat de heersende klasse bewezen leugenaars zijn. Stuk voor stuk. En ik weiger ook in lastige tijden te geloven dat dan ineens wel de waarheid gesproken wordt. Dat is niet zo, de leugens worden alleen maar groter.

Als een foto uit 2012 ineens gerapporteerd wordt dan weet je één ding zeker: iemand is bewust opzoek om je de mond te kunnen snoeren. Gelukkig heb ik de meeste ‘kantje boord foto’s’ uit die tijd al gewist. Als je ergens een pandemie uitbraak van heb is het wel overgevoelige getriggerde hatertjes zonder redelijk weerwoord. De NSB-knop is dan het laatste redmiddel. Het zal zo’n zielig mens vast voldoening geven, tijdelijk.

Maar, beste haters… ik heb slecht nieuws dus ga er even rustig bij zitten met een doosje tissues en haal diep adem. Ik heb een website, en die heet www.hetmeestgevaarlijkebijgeloof.nl. Door te pogen mij te laten blokkeren ga je dus helemaal niets bereiken. Sterker nog: het motiveert mij alleen maar.

Op die website kan ik zeggen wat wil, plaatsen wat ik wil en publiceren wat ik wil. Daar is geen NSB-knop. Net als dat die er in het echte leven ook niet is. Ik ga dus gewoon keihard door, en kom altijd weer terug. Je kunt er dus helemaal niets tegen doen. Is dat even een vieze tegenvaller voor je.

Wanneer je volwassen wordt, als dat ooit lukt, moet je je realiseren dat je verder komt met dialoog. Mensen de mond snoeren werkt niet, als je namelijk de verkeerde mensen de mond snoert kan dat zelfs gevaarlijk zijn. En ik praat nu even niet over mijzelf, ik trek dit even de algemeenheid in. Als mensen gevaarlijke gedachtegangen hebben en jij laat hen hun gedachtes niet uitspreken, dan zullen ze gedachtes sneller omzetten in daden. Het mooie aan dialoog is nu juist dat je mensen met foute gedachtes op andere gedachtes kan brengen zodat je veel ellende kan voorkomen.

Tot zover het belang van dialoog en daarmee het belang van vrijheid van spreken. Je snijdt jezelf op de lange termijn gigantisch is de vingers door te denken dat het blokkeren van meningen iets doet aan die mening. Het verandert de mening van die ander niet, het verandert alleen jouw zicht op die mening. Daarnaast is het ook nog altijd de vraag wie er nu eigenlijk het recht heeft te bepalen wat een gewenste mening is en wat niet.

Kortom, je hebt als overgevoelige hater de illusie dat je jezelf kan beschermen in deze wereld tegen de mening van anderen met een ‘rapporteer knop’… maar dat is werkelijk een hele zielige gedachte waarmee je jezelf verlaagd naar een niveau waar de honden geen brood van lusten en zelfs de ratten hun neus voor ophalen.

In het echte leven zul je moeten dealen met het feit dat steeds meer mensen in dit land, in Europa en in de VS tot het inzicht komen dat er teveel niet klopt aan de manieren waarop de machthebbers met volkeren omgaan. Niet perse vanwege Corona, maar vanwege het algehele handelen de afgelopen jaren. Het dwingen van mensen in richtingen die ze niet willen, het pushen van corrupte agenda’s en het ontwikkelen van een hightech politiestaat overal.

De enige NSB knop die er real life is, is die van de autoriteiten. Die kun je anoniem indrukken, maar je slaat daarmee een weg in waar je grootouders zich van zouden omdraaien in hun graf… behalve natuurlijk als je grootouders ook lid van een bepaalde beweging waren.

Ik zal niet zwijgen. En vele met mij ook niet. Je mag er alles van vinden. Je mag me aanspreken. Je mag een discussie aangaan. Allemaal geen probleem. Maar weet goed wat je bent als je stiekem en geniepig mensen de mond probeert te snoeren, een lafaard, een watje, een zielig hoopje ellende. Niets meer dan dat. En weet goed dat je er het tegenovergestelde mee bereikt… dus realiseer je heel goed wat de consequenties kunnen zijn van jouw handelen.

‘The beginning is near’ , en het is niet meer tegen te houden. Mijn advies is dan ook om verder te gaan kijken dan dat wat je verteld wordt door de profeten via de kijkbuis. Je zou wel eens ongelijk kunnen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *