Jij bent niet mijn baas!

Jij bent niet mijn baas!

Jij bent niet mijn baas

Jij bent niet mijn baas. Jij hebt niets over mij zeggen. Jij bepaald mijn leven niet. 

Ik ben niet jouw baas. Ik heb niets over jou te zeggen. Ik bepaal jouw leven niet. 

Dit klinkt ons heel normaal in de oren. Dit is namelijk de waarheid. Jij laat je niet door een ander zeggen hoe jij moet leven, of wel? Doe je dat wel? Ja… dat doe je wel. 

Jij doet wat de politici jou opdragen. Jij doet wat zij opgeschreven hebben. Jij betaald wat zij van jou vragen. Jij gehoorzaamd aan hun eisen. Jij doet wat jou gezegd wordt. 

Hoe noem je iemand die een ander vertelt wat zij moeten doen en wat zij niet mogen doen? … juist een baas. 

Als het staatsonderwijs wat wij allemaal “genoten” hebben je al leert dat gehoorzaam zijn aan “autoriteit” een deugd is, en dat ongehoorzaam zijn publiekelijk veroordeeld en bestraft wordt dan is de mindset van de gemiddelde “volwassene” op je vingers na te tellen. 

Als je als kind heel braaf en netjes altijd gewoon doet wat je gezegd wordt en je geleerd wordt het schandalig en heel erg  te moet vinden als iemand daar tegen “autoriteit” in gaat, dan is het logisch dat je die geloofsovertuiging je hele leven met je meedraagt. 

Hoe vaak horen we ‘vermeende gezagsdragers’ wel niet benadrukken dat “het ondermijnen van gezag zwaar bestraft moet worden en een absolute no-go is”, terwijl ‘gezag’  helemaal niet bestaat maar slecht een frauduleuze constructie op papier is. 

Heb je er wel eens over nagedacht hoe gek het eigenlijk is dat een plastic pasje moet zeggen wie jij bent, alsof jij dat pasje bent, en dat je gestraft kan worden voor het niet kunnen tonen van dat pasje waarop staat wie jij bent, terwijl jij ‘jij’ bent en niet dat pasje. 

Is het niet gek dat als jouw buurman bij de politie zit, dat hij het ene moment iets over jou te zeggen heeft en “gezag” over je heeft en het andere moment ‘gewoon de buurman is’ en dat slechts een kwestie van bepaalde kleding is? 

Kun je hier niet al uit opmaken dat “gezag” iets is wat wij verzinnen en hardnekkig in geloven maar tegelijkertijd bij volle bewustzijn bekeken volslagen idioot is? 

Het is heel lastig om mensen uit te leggen dat datgene waar ze in geloven eigenlijk niet bestaat omdat zij er nou eenmaal in geloven. Waarom ik op zich geen moeite heb met ‘wolkengod geloven’ zoals het christendom of de islam is omdat de meeste van die mensen jou niet raken in jouw persoonlijke vrijheid. Ze hebben wel een hardnekkige mening en er zitten in alle geloven wel wat radicalen maar in het meest gevaarlijke (bij)geloof wat ‘autoriteit’ heet of ‘overheid’ zit het vol met radicalen die niets anders doen dan jou hun wil opleggen, en toch vinden wij dat heel normaal en zelfs eerbaar. 

Moslims of christenen gaan niet stemmen of en hoe  God of Allah over ons gaat heersen. Als jij het niet gelooft, geloof je het niet en veruit de meeste ‘wolken-God-gelovers’ accepteren het gewoon dat jij niet gelooft (al denken bang gemaakte mensen valselijk dat dat anders is). Staatisten echter, (de gelovers in overheid) stemmen moedwillig op hun God overheid en zorgen daardoor voor dat jij mee moet doen met alles wat deze God beveelt. Er wordt geweld gebruikt tegen ongelovigen (de mensen die niet luisteren) en zelfs tegen mensen die wel luisteren maar in benarde situaties gedrukt worden door die God. 

Welk geloof is nu eigenlijk het meest radicaal? Is dat toch niet het geloof wat zegt dat mensen in stropdas bepalen hoe iedereen moet leven en is het niet zo dat zij hun gewapende geloofwaakhonden op niet gewelddadige mensen afsturen als hun geboden niet worden gehoorzaamd? 

Stemmen noemt men ‘een recht’, een deugd. Terwijl stemmen betekent dat jij jouw wil gaat opdringen aan andere mensen via mensen met een denkbeeldige sticker op hun voorhoofd waar  “autoriteit” op staat. Mensen met ‘gezag’ waarvan wij hallucineren dat zij meer rechten hebben dan andere stervelingen en iets te zeggen hebben over het leven van andere stervelingen. Realistisch gezien zijn we toch echt allemaal van hetzelfde stervelingen ras, dus hoe kan het toch zo zijn dat je dit gelooft? 

Het is trouwens niet eens echt JOUW wil wat je een ander op wil dringen. Jij kiest voor degene die de beste keuze opties voor jou heeft. De werkelijke keuze is: ga ik de baas kiezen die mij in mijn situatie  minder afpakt of ga ik de baas kiezen die mij in mijn situatie meer afpakt? De veronderstelling is namelijk dat je denkt ‘iets te krijgen’ van de baas met de ideeën die het beste aansluiten bij jouw situatie, maar de realiteit is dat je nooit ‘iets krijgt’ en als je al ‘iets krijgt’ is ‘dat iets’ iets wat je al eerder afgepakt werd. 

Bijvoorbeeld het actuele  “recht op demonstreren”. Hoezo denk je in godsnaam dat iemand anders jou een recht kan geven of afnemen wat je van nature al hebt…Het recht om NEE te zeggen. Denk je nou echt dat je er dankbaar voor moet zijn en het moet respecteren dat politici je iets geven (wat je al hebt) om je onvrede te kunnen uiten tegen hun, maar dan wel volgens hun regels? Dus ze nemen je een natuurrecht af, het recht op verzet, een ongeschreven natuurrecht, en geven je dat terug door het op te schrijven en er een hele lijst met voorwaarden bij te geven waar je je aan moet houden, want anders trekken ze dat “recht” weer in (terwijl je het recht al hebt). 

Snap jij nog wat je gelooft? Durf jij nog NEE te zeggen? Het enige woordje in deze “samenleving” wat daadwerkelijk macht zou moeten hebben, het woordje NEE, ik wil dit niet.  Als je ja zegt, dan stem je in. Als je nee zegt, dan stem je niet in. Dat is hoe mensen met elkaar zouden moeten omgaan. 

In de meeste gevallen in het dagelijks leven is het zo dat als je nee zegt tegen iemand, diegene dat ook accepteert, hooguit wat schoorvoetend. Als je nee zegt tegen de overheid dan krijg je te maken met geweld en heb je onder dwang geen andere keus dan ja te zeggen. En het ergste van alles is dat meeste mensen dit geweld zullen verdedigen want “dan had je maar moeten luisteren” want hun gods wil is wet. 

Het ergste soort mensen is het soort mensen wat zelf niet door heeft dat ze gevangen zitten en anderen met hun overtuigingen daardoor ook gevangen houden. Levensgevaarlijk. Deze mensen halen namelijk de vrije wil weg van andere mensen. Het recht wat een mens heeft om NEE te zeggen. 

Durf jij nog NEE te zeggen? Durf jij nog te zeggen: jij bent niet mijn baas! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *