Kale kippen jacht

Kale kippen jacht

In 2019 kreeg ik na jarenlange strijd met grootmachten eindelijk mijn schone lei verklaring. Er zijn namelijk in het verleden schulden op mijn naam gemaakt die het startschot gaven van een diepe ellende van vele jaren. Een criminele fout van de  zorgverzekeraar Zilveren Kruis (destijds Agis) zorgde ervoor dat ik in 2015 na 2,5 jaar bloeden alsnog uit de schuldsanering werd gezet, terwijl ik met 3 jaar klaar zou zijn. Dat zorgde ervoor dat ik opnieuw 2 jaar lang kon vechten tegen overheid en gerechtsdeurwaarders, omdat alle schulden weer opeisbaar werden en je 2 jaar lang niet in een nieuw traject mag stappen. Dus de  intimidatie van politie aan de deur, voortdurend afpakken van geld, dreigen met huisuitzettingen en een constante stroom aan dikke brieven met dure dreigende taal door de brievenbus begon gewoon weer opnieuw. Toen er nieuw traject gestart werd in 2017, duurde alleen de intakeprocedure bij de gemeente al bijna 2 jaar. Naast het gevecht met schuldeisers en overheidsinstanties begon toen ook een strijd tegen de ambtenaren van de gemeente, de mensen die mij zouden moeten ‘helpen’ notabene. De nonchalance, de onwetendheid, de robotische houding, de kleinerende manier van communicatie en ontiegelijke traagheid en tegenwerking was om gek van te worden. Door hen voortdurend het vuur aan de schenen te leggen en steeds weer te herinneren aan de ambtelijke taak en wat die inhoudt, lukte het uiteindelijk om er een saneringskrediet uit te krijgen wat betekende dat alles in één klap opgelost kon worden. Einde ellende, zou je denken…

Na die tijd zijn er nog verschillende criminele haaien langsgekomen om iets te halen wat niet langer bestond. Hoe dit kan is heel simpel, deurwaarders verkopen elkaar de dossiers. Schuldenhandel. Wanneer een schuld moeilijk inbaar is kan de schuldeiser die schuld aan een ander kantoor doorverkopen voor een prijs die lager is dan de schuld, die ander kan dan proberen de schuld alsnog te innen en kan zo winst maken. Ze drijven de prijs op door een aantal keer dure intimiderende brieven door de brievenbus te gooien, omdat ze al bijna niet meer durven aan te bellen, en rijden weer weg in hun dure auto’s. Zo ‘n brief kost je elke keer rond de 120 euro. Ze gokken erop dat je in een schuldsanering komt. In een schuldsanering krijgen zij een percentage van het bedrag, dus lang niet het hele bedrag. Hoe hoger de som is, hoe meer geld ze krijgen. Als ze een maximaal aantal keer geweest zijn en er zit nog geen schot in de zaak, dan verkopen ze de schuld dus door zodat iemand anders dit weer opnieuw kan doen. En zo wordt je onderdeel van een handeltje van mensen die rijkelijk leven van de ellende van een ander. 

Sommige deurwaarders maken het nog bonter. Zo kreeg ik afgelopen vrijdag ineens van “De Schout” gerechtsdeurwaarders uit Hilversum een dagvaarding voor een (door een ander op mijn naam gemaakte) schuld uit 2015.  Dit bedrijf had de schuld overgenomen van Intrum Justitia, die de vordering deed namens een ander, waar ook al een incassobureau tussen had gezeten. Een incassobureau is te vergelijken met een BOA. Die mogen niet zoveel maar mogen wel stoer doen. Nog nooit had ik van dit bedrijf ‘De Schout’ gehoord. Echter Intrum Justitia, of eigenlijk Intrum, is een criminele organisatie die wereldwijd opereert. Hoofdvestiging zit in Zweden en is beursgenoteerd. Intrum was allang op de hoogte gesteld van het feit dat er een regeling liep. Echter heeft dit bedrijf de boel  blijkbaar toch doorverkocht en ondertussen is het bedrag meer dan vertienvoudigd en wordt er gedreigd dit nog hoger op te laten lopen. Van een paar honderd euro is eerst 1454,- euro gemaakt en nadat dit bedrijf de boel opgepakt heeft komt er rente van 5 jaar bij, buitengerechtelijke kosten, de dagvaarding en ‘gemachtigd salaris´  wat een totaal van 2379,- maakt. Echter heeft niemand ooit wat van zich laten horen, dus ten eerste is dit verjaard en ten tweede zit Intrum Justitia in deze fout omdat zij dit dossier doorverkocht hebben terwijl zij op de hoogte zijn gebracht van het feit dat er een traject voor schuldregeling liep. 

Ik schrik allang niet meer van dit soort intimidatie. Ze krijgen ook geen cent, als ik het al zou hebben, wat bij lange na niet het geval is. Zodra je uit een schuldentraject komt begin je weer met helemaal niets en vervallen ook er allerlei andere regelingen. Je blijft dus gewoon op het minimum zitten en moet vervolgens voor grote rekeningen zoals energie, zorg en gemeentebelastingen enz weer betalingsregelingen treffen omdat je geen buffers hebt. En die ga je dus ook niet opbouwen. En zo is er altijd de dreiging dat je weer in die shit terecht komt omdat iedere onverwachte rekening je de das om zou kunnen doen. Betalingsregelingen MOET je nakomen omdat bedrijven de boel rustig in één keer komen opeisen als je een betaling mist. 

En over die betalingsregelingen heb ik ook nog wel wat. Het bedrijf Infomedics regelt betalingsregelingen voor zorgverleners. Zorgverleners die geen gedoe met rekeningen willen die sturen alles naar Infomedics, vervolgens betaald Infomedics de factuur en gaan zij het bedrag bij jou innen. Nu biedt Infomedics heel ‘nobel’ de mogelijkheid tot betalingsregelingen. Dit kan in minimaal 2 termijnen en maximaal 8 termijnen. Echter rekenen zij “servicekosten” per termijn, wat dus betekent dat je uiteindelijk soms 50 euro meer betaald dan de originele rekening, omdat je gedwongen bent een betalingsregeling te nemen, omdat je het oorspronkelijke bedrag niet in één keer kan betalen. Hoe slim is dit bedacht. Je verdienmodel zit in het feit dat je mensen “helpt” die iets niet in één keer kunnen betalen. 

Al deze manieren van geld verdienen over de rug van mensen die heel weinig hebben en net rond kunnen komen noem ik crimineel. Ook al houden deze bedrijven zich aan de wet. De wet is namelijk niet ingericht op rechtvaardigheid of moraliteit, sterker nog de wetten die over schulden gaan stammen nog uit de vorige eeuw. Het hele ambtenarenapparaat wat jou “helpt” met je schulden of op enig andere manier daarbij betrokken is, kost verschrikkelijk veel geld. Mensen met schulden kosten de samenleving jaarlijks 11 miljard euro, en deurwaarders maken daar met liefde gebruik van. Ze weten precies de weg te bewandelen om zoveel mogelijk geld bij uiteindelijk de belastingbetaler weg te halen.

De schuld altijd maar bij de schuldenaren leggen, wat de meeste mensen in al hun kortzichtigheid en onwetendheid doen, is ook verre van reëel. Er zijn veel mensen die in de schulden terecht komen door rekeningen die hen opgelegd worden en niet te voldoen zijn, of fouten vanuit instanties. De meeste schulden komen daarvandaan. Er is maar een klein groepje mensen wat dingen koopt en dat bewust niet betalen, of dingen kopen die ze nooit kunnen betalen. Het is namelijk tegenwoordig bijna onmogelijk om leningen aan te gaan met een minimuminkomen, dus dat oude argument dat mensen stomme dingen doen gaat allang niet meer op. De laatste jaren zijn het vooral de door de overheid opgelegde dwang van belastingen en zorgverzekering enz die de meeste mensen de das omdoen. En vanaf dat punt ontstaat er een domino effect waardoor je buiten je schuld om steeds dieper in de schulden komt. 

Ik kan mensen alleen maar de tip geven: verdedig jezelf. Je gaat tegen een hoop onrecht aanlopen maar je moet al die mensen steeds weer uitleggen wat hun handelen voor ellendeg veroorzaakt. Niemand is compleet immuun voor het leed van een ander. Ook criminelen in stropdas niet. Zit ambtenaren achter de broek aan. Blijf er bovenop zitten en herinner ze steeds weer aan het feit dat ze een eed hebben afgelegd naar eer en geweten te zullen handelen enz. Je kunt die eed terugvinden op deze site (https://www.p-direkt.nl/informatie-rijkspersoneel-2020/rechten-en-regels/integriteit/indiensttreding-en-integriteit/eed-en-belofte). Daarnaast, laat je niet intimideren. Bel juristen op met vragen of stel ze op social media als je er niet uitkomt. Noem de namen van de betrokken bedrijven en instanties. Zoek alles tot aan de bodem uit en laat mensen je helpen. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt en niet je kop in het zand steekt. Dat moet je die criminelen niet gunnen. Hou je rug recht en laat je ze niet de controle over jouw mentale toestand overnemen. Hoe moeilijker jij het hen maakt, hoe lastiger jij voor hen bent, hoe minder makkelijk ze over je heen lopen. Deze mensen zoeken makkelijke slachtoffers, dus  wees geen slachtoffer, maar een doorzetter. Uiteindelijk kom je er altijd weer uit, linksom of rechtsom. Hoe meer mensen hun strijdlust laten zien, hoe eerder er wat zal veranderen. Kale kippen kunnen misschien hun vleugels niet meer gebruiken, maar rennen en terugpikken kunnen ze nog steeds. 

Dus blijf niet tam in je hok zitten, maar pak die controle terug. Uiteindelijk zal je winnen, al is het alleen maar om het feit dat je niet over jezelf heen hebt laten lopen. ~ Wees als water ~ 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *