Ken je die mop, van die agenten die een statement probeerden te maken..?

Ken je die mop, van die agenten die een statement probeerden te maken..?


Onderstaande video is gebaseerd op mening onderbouwd met feiten. 


De politie verliest steeds meer respect wat volkomen logisch is als je kijkt naar hoe agenten zich zowel individueel en als korps gedragen. 

Op elk niveau is er sprake van een ‘gang-mentaliteit’ waarbij waarheidsvinding niet prio-1 is maar het dekken van elkaars gedrag en misstappen. Zo wordt het plegen van ernstige misdaden zoals bijvoorbeeld vervalsen van bewijsmateriaal of liegen op procesverbalen en zelfs liegen in de rechtszaal niet geschuwd. 

De campagne ‘handen af van hulpverleners’ zorgde ervoor dat het grote publiek nu volledig achter de nieuwe wetgeving staat waardoor je sowieso een dag de gevangenis in gaat als je geweld gebruikt tegen een agent, ook al is dat soms volledig terecht. Dat komt omdat ze in die campagne agenten op hetzelfde niveau zetten als ambulancepersoneel of brandweermensen. Dit klopt natuurlijk voor meter.

Mensen met een zogenaamd “geweldsmonopolie” die vaak zélf de agressor zijn omdat zij die macht “legaal” hebben, die zet je op gelijke voet met mensen die puur en alleen hulp verlenen aan andere mensen, iets met appels en peren… Met gezond verstand kun je je niet voorstellen waarom iemand een hulpverlener van de brandweer of ambulance in godsnaam aan zou moeten vallen, met datzelfde gezonde verstand en je ogen wijd open zou je je wél voor kunnen stellen waarom iemand een agent aanvalt, meestal begint de agent namelijk met het gebruik van geweld en het misbruiken van zijn macht. 

Natuurlijk pleiten wij absoluut niet voor geweld, je moet alleen eerst jezelf ergens goed in verdiepen voordat je iets napraat. Er is aan Amerikaans beeldmateriaal op internet tienduizenden filmpjes beschikbaar van onnodig politiegeweld, vele duizenden mensen die onschuldig vermoord zijn door uniformen omdat de uniformen aldaar op een bijna onsterfelijke troon gezet zijn, en dan praten we alleen nog maar over de incidenten die daadwerkelijk gefilmd zijn. Het meeste wordt namelijk NIET gefilmd. 

Aan Nederlands beeldmateriaal is er ook steeds  meer beschikbaar, en dat is zeer verontrustend. Mensen gaan er hier in Nederland vanuit dat de politie altijd gelijk heeft, wat een ontzettend gevaarlijke gedachtegang is omdat wanneer er gefilmd wordt de verhalen van de agenten vaak niet kloppen met de beelden. We hebben daar al eerder filmpjes over geplaatst, de corruptie en gang-mentaliteit reikt tot aan de hoogste officieren van justitie. 

Door aggressors onder ‘hulpverleners’ te scharen (omdat ze dat in sommige gevallen ook nog wel eens doen…hulp verlenen) zijn mensen die “legaal geweld” mogen gebruiken, en gewapend zijn, een machtspositie hebben, veel handlangers hebben die elkaar dekken, kunnen liegen zonder gestraft te worden en geweld gebruiken zonder gestraft te worden,  nu onsterfelijk en worden hun slachtoffers voortaan per definitie gestraft. 

Als jij dus onterecht wordt aangehouden omdat er een vermoeden is, en jij weet oprecht van niks en verzet je verbaal tegen deze beschuldigingen en wil je weg vervolgen, dus je volgt de orders niet op van de agent en werkt niet mee, dan kun je bij het minste fysiek contact (alleen al omdat je tegenwerkt) schuldig zijn aan “geweld tegen een hulpverlener”.  Dat kost je direct een dag cel. Je zou dus maar de verkeerde agent treffen… waar er nogal wat van rondlopen, zo kan je dan in één seconde van slachtoffer in “dader” veranderen. 

Een agent heeft niet altijd gelijk, al wordt ons dat van jongs af aan wel ingeprent,  het is een leugen. Het is een blijft een mens in een “speciaal pak”, die net zo min superkrachten heeft als dat jij dat hebt. Emoties en alle andere menselijke eigenschappen zitten nog steeds in dat mens onder dat pak en dat geeft ook aan dat het dus levensgevaarlijk is om mensen zoveel macht te geven. Noodzakelijke kwaden zijn nog altijd meer kwaad dan noodzaak. 

Om de politie in een beter blaadje te krijgen schieten de real-life tv programma’s ook weer uit de grond als paddestoelen. Politieagenten die gevolgd worden in hun werk, waarbij juist die zaken naar voren gehaald worden waar de politie dan de heldenrol speelt. Je ziet steeds dezelfde personages die ook hun persoonlijke ervaringen steeds delen waardoor je vanzelf sympathie ontwikkeld voor het mens. Werkelijk alles zit erin, emotie, diepgang, “professionaliteit”, spanning, heldendaden, behalve…een groot deel van de werkelijkheid. 

Racisme, etnisch profileren, discriminatie op basis van uiterlijk (in de breedste zin), onnodig geweld, liegen, valse proces verbalen, valse getuigenissen, corruptie en zo verder. Er is altijd een groot verschil tussen dat wat je op tv ziet, en de werkelijkheid. Dat vergeten mensen nogal gauw omdat mensen gehypnotiseerd worden met filters. 

Er worden filters ingeprent waardoor de werkelijkheid gemixt wordt met geromantiseerde fictie. Daardoor ga jij denken dat het om slechts ‘een paar rotte appels gaat’. Laten we je dan uit de droom helpen: zelfs al zouden er maar “een paar rotte appels” zijn, dan nog zijn dat er een paar teveel en zullen zij altijd de andere appels op wat voor manier dan ook besmetten als ze er niet uitgeplukt worden. Macht maakt corrupt, en dat niet alleen, over het algemeen kiezen juist de verkeerde persoonlijkheden posities met macht. Het is veel aannemelijker dat narcistische, sociopathische of zelfs psychopatische persoonlijkheden op posities met macht terecht komen dan persoonlijkheden die geen macht over anderen willen kunnen uitoefenen. 

Nu willen we absoluut niet zeggen dat alle agenten een psychische stoornis hebben, we leggen alleen de feiten neer over menselijk gedrag. Het is erg aannemelijk dat op die posities juist die mensen zitten die je daar niet wilt hebben, en dan met name de topfuncties. En dat blijkt elke keer maar weer. 

Ons advies is dan ook altijd: krijg je met de politie te maken, en is het onterecht, zorg dat je alles filmt en laat vooral niet over je heenlopen. Dat geschreven regels blijkbaar mensen tot goden kunnen verheffen zeg niets, de realiteit is dat jij jezelf moet beschermen en dat we allemaal mensen zijn en er niemand boven een ander staat. Uniform of niet. 

En respect kun je niet afdwingen, dat moet je gaan verdienen. Hypocriete foto’s maken om jezelf veren in je reet te steken haalt eigenlijk zelfs de boodschap onderuit, maar goed veel mensen moeten daar helaas uit eigen ervaring achter komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *