Medische dictatuur

Medische dictatuur

tekst gaat over dit artikel

Medische dictatuur, wen er maar aan. Velen zeggen nu “wat maakt het uit”. Dat zijn precies de mensen die nog nooit een geschiedenisboek gelezen hebben, en zich op geen enkele manier hebben verdiept in hoe totalitaire regimes ontstaan.

Het gaat niet om de kwaal, het gaat ze om de middelen. Werkelijk elke kwaal kan aan deze middelen gekoppeld worden, en dat gaat ook gebeuren. Medisch, economisch, persoonlijk, op alle fronten gaan de middelen het leven beheersen. Dat is je leven straks, omdat je akkoord gaat.

Dit ene vind je misschien niet erg, maar er gaan dingen komen die jij wel erg vindt. Alleen op dat moment vindt een andere meerderheid het weer niet erg. Dat cirkeltje herhaalt zich oneindig. Je moet vrijheidsbeperkingen altijd erg vinden. Ook al raakt het je niet, of NU niet, eens zal het je wel raken.

Akkoord gaan met de vrijheidsbeperking van de één, is akkoord gaan met de vrijheidsbeperking van jezelf. Als je dit niet snapt, snap je niet wat vrijheid is en bouw je mee aan een totalitaire wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *