Over viruswaanzin.nl

Over viruswaanzin.nl

Wie zijn wij?

Willem Engel heeft een wetenschappelijke carrière gemaakt als Bio Farmaceutisch wetenschapper nadat hij in 2001 afstudeerde aan de Universiteit van Leiden.[1] In 2008 verliet hij de wetenschapswereld. Sindsdien geeft hij dansles in zijn eigen studio DA Dance Studio in Rotterdam. Mr. Jeroen S. Pols is in 2003 afgestudeerd met een specialisatie in het strafrecht. Sindsdien voert hij voornamelijk bestuursrechtelijke en civielrechtelijke procedures. De afgelopen 17 jaar procedeert hij tegen overheden die het niet zo nauw nemen met wet- en regelgeving. De talrijke procedures rondom de RIEC’s trekken de laatste jaren regelmatig de aandacht. Hierbij ligt de focus van de procedures op de onrechtmatigheid van de integrale aanpak waarbij de samenwerkende overheden op structurele wijze wet- en regelgeving opzij schuiven en burgerrechten schenden.

Wat willen wij?

Wij strijden voor het behoud van een democratische rechtsstaat waarin ook onze kinderen nog de mogelijkheid hebben om zich in vrijheid te ontplooien en een leven te leiden met hun eigen overtuigingen en meningen. Deze vrijheden en grondrechten zijn het afgelopen decennium steeds verder in het gedrang gekomen. De COVID-19-crisis zien wij als een quantum leap in deze zorgwekkende ontwikkeling. Volgens ons is het voeren van juridische procedures tegen overheden een effectief middel in deze strijd. Wij merken dat veel rechters proberen hun werk goed te doen maar helaas blijkt ook de rechtspraak niet ongevoelig voor de toenemende invloed van de overheid. Gelijk hebben betekent niet gelijk krijgen.

Toch is procederen volgens ons nog steeds een effectief middel. Waarom? Onze beleidsmakers verschuilen zich bij gebrek aan kritische vragen vanuit het parlement, toezichthouders en de media steeds weer achter inconsistente en ongemotiveerde stellingen. In de rechtszaal kan dit niet. De overheid zal zich op alle door ons naar voren gebrachte argumenten inhoudelijk dienen te verweren. En dit is in de COVID-19-zaak van groot belang: zelfs als onze vorderingen afgewezen worden, is zij gedwongen om zich voor het eerst inhoudelijk te verantwoorden over het door haar gevoerde beleid. En daarmee leidt deze strijd volgens ons uiteindelijk binnen of buiten de rechtszaal tot een overwinning.

Ga naar de website www.viruswaanzin.nl om daar alles te lezen over de waanzin waar we in beland zijn met z’n allen, en lees wat jij kan doen.

Eén gedachte over “ Over viruswaanzin.nl

  1. ik heb zelf in de DDR gewoond ik ken dit gevoel en de inhoud daarom ben ik Nederlander geworden in het mooiste land en van Europa in dit land was je echt vrij met deze spoedwet zit ik na 55 jaar weer in de DDR het bijna niet te geloven dat de burgers de Politie en het Leger het zijn ook Nederlanders het een gevaarlijk spel wat Rutte en het kartel doen nog even volhouden tot de verkiezing als het nog kan de referenda zijn we al kwijt met een spoedwet zijn de verkiezingen ook kwijt corona is maar om de mensen bang te maken ze moeten bang blijven er was een generaal in 1940 in het Duitse Leger in zij maak ze bang maak ze bang en en blijf dit doen tot wij ons doel hebben bereikt zo zitten wij Nederlanders ineens weer in 1940 dit kunnen wij onze kinderen-klein-kinderen ouders en groot ouders niet aandoen hoe gaat Nederland dan heten ik weet wat ze willen bvb EU waterland aan de Noordzee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *