Paniek & angst zijn besmettelijker

Paniek & angst zijn besmettelijker

De vierde levensgevaarlijke variant van het killervirus doet z’n intrede in Nederland. Ik heb het over dit artikel . Net als bij de drie voorgaande varianten is het vooral de angst en paniek die veel besmettelijker is dan dat er daadwerkelijk meer mensen dood neervallen. Dat schijnt namelijk nog steeds niet  te gebeuren. 

Nu we het algehele griepseizoen weer bijna uit zijn worden de cijfers -zoals elk jaar- weer steeds gunstiger. Traditiegetrouw zijn er naarmate we verder in de lente komen steeds minder mensen ziek. Dat is niet echt gunstig voor de COVID-marketingcampagne van de overheden. De afgelopen tijd zijn we dan ook vooral doodgegooid met de ellende uit andere werelddelen, omdat men het hier gewoon op geen enkele manier terug kan vinden die golf van dood en verderf. 

Het inwonersaantal van India ligt op 1,36 miljard. Ja je leest het goed: miljard. Dat is ongeveer 80 keer zoveel mensen als in Nederland. De bevolkingsdichtheid ligt bijna net zo dicht als in Nederland. Het is dus enorm logisch dat wanneer je dan alleen cijfers gaat strooien en geen context, je een ontzettend angstig verhaal brengt. Ook het klimaat en leefomstandigheden zijn anders. 6% van de bevolking leeft in extreme armoede, dat zijn rond de 86 miljoen mensen. En dat zijn dan de allerarmsten. Tussen extreme armoede en armoede zit niet heel veel verschil. Enkele honderden miljoenen mensen hebben het in ieder geval niet breed. Dat heeft per definitie invloed op de gezondheid. 

Qua cijfers dit met Nederland vergelijken is natuurlijk waanzin. In India vallen sowieso dagelijks veel meer doden dan in Nederland. Zonder dat daar een virus voor nodig is. Dat krijg je als 80 keer zoveel mensen hebt. Dus marketingtechnisch gezien kun je puur en alleen gekeken naar sterftecijfers al een horror verhaal brengen als je vooral zoveel mogelijk context weglaat. 

De mensen die inmiddels gevaccineerd zijn die gingen er vanuit dat ze dankzij de vaccinatie beschermd zouden zijn. Dat betekent dat deze groep wat minder zal luisteren want hen is immers ook wat meer vrijheid beloofd. Het ongeduld zal dus groter worden. Door het bewustzijn richting ‘extreem gevaarlijke varianten’ en ‘mogelijk minder bescherming door vaccinaties’ te brengen, creëer je dus net voldoende angst om toch de gehoorzaamheid op peil te houden. En zo komen we voorlopig gewoon echt niet uit deze totalitaire houdgreep. 

2020 zal zich herhalen. De zomermaanden zal er wat meer ‘vrijheid’ gegeven worden, omdat je het verhaal gewoon echt niet vol kan houden in zomerse omstandigheden. Er kan alleen op anticipatoire angst ingezet worden: angst voor iets wat nooit komen gaat. Waar je wél daadwerkelijk bang voor moet zijn dat ga ik je nu zeggen. Vorig jaar ging namelijk nog bijna niemand akkoord met mondkapjes en testen op scholen. Inmiddels werkt menig ouder gewoon keihard mee aan deze mishandeling. Hoe ver zullen deze mensen aankomend griepseizoen gaan, als de angst nog diepgewortelder zit en gehoorzaamheid en deugdzaamheid een ware religie is geworden? Zo hard als mensen hun best doen te gehoorzamen, en zo hard als deze mensen de ‘ongehoorzamen’ willen afstraffen, uitsluiten en het liefst opsluiten. ‘Alles voor de God die we overheid noemen’. 

Zoals ik vrijwel elk bericht aangeef: alles aan deze plandemie is psycho-logisch. En niets daadwerkelijk logisch. Er is een extreem gevaarlijke groep gecreëerd in iets meer dan een jaar tijd. Niet de mensen sceptisch zijn en nadenken, de zogenaamde ‘wapoies’. Maar de mensen die geloven in blinde gehoorzaamheid van autoriteit. Het enige echte gevaar door de geschiedenis heen kwam ALTIJD van mensen die ongeacht alles gehoorzaam bleven aan autoriteit. Bibliotheken liggen vol met boeken die dit kunnen bewijzen, en toch zijn we opnieuw op weg naar totalitaire hel. De Orwelliaanse samenleving. We zijn er bijna. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *