Pas op: Agent Provocateurs

Pas op: Agent Provocateurs

Ghandi zei ooit: ”Wanneer je geconfronteerd wordt met een tegenstander.  Verover hem met liefde.”

Wat we eerst goed moeten begrijpen is de functie van de politie bij demonstraties en protesten. Nog steeds zien de meeste mensen politie als ‘een vriend’, de ‘goodguys’ die ‘gewoon hun werk doen’, dat is het argument. De politie moet ‘de orde bewaken’. Wat is ‘de orde’: orde is de toestand waarin alles bewust zo is of gaat als bedoeld. De ene orde is de andere orde dus niet. 

Demonstraties zijn oorspronkelijk bedoeld om machthebbers te dwingen tot handelen. Tegenwoordig hebben demonstraties vooral een ‘symbolische betekenis’. “Het recht om te demonstreren” is juridische leuterkoek. Het recht om je te verzetten tegen maatregelen van de machthebber die jou persoonlijk raken heb je van nature, omdat je een mens bent. Dat recht is niet iets wat politici je kunnen geven als ‘privilege’ en dat besef hebben mensen totaal niet meer. 

Het woord demonstreren komt van het Latijnse woord “demonstrare” wat: (aan)tonen betekent. Met een demonstratie toon je dus iets aan. Echter anno 2019 is een demonstratie een symbolisch toneelstuk wat van te voren aangevraagd moet worden om ‘toestemming’ te krijgen, toestemming voor een recht wat je al hebt. Je vraagt dus toestemming aan diegenen waar je tegen demonstreert of je tegen ze mag demonsteren… en ja zo idioot als het hier staat is het dus ook. 

Machthebbers hebben maar één angst, en dat is een volk wat niet meer meewerkt. Laten we even de verhoudingen bekijken tussen overheid/volk: dat is 1 op 34. Voor elke 34 mensen hebben we 1 ambtenaar. Qua politie is dat verschil nog veel groter; dan gaan we naar 1 agent op 283 mensen. Deze cijfers zijn ongeveer maar geven even aan wie er dus eigenlijk de macht bezit en laat ook zien dat het volk dus zwaar in de meerderheid is. 

Een “vreedzaam protest” of een “geweldloze demonstratie” is een tactiek die theoretisch best kan werken, omdat feitelijk de overheid niets kan doen tegen mensen die geen geweld gebruiken, dacht je… daarvoor hebben ze dus een enorme trukendoos klaar staan met verschillende methoden waaronder bijvoorbeeld manipulatie en beïnvloeding om de grip te kunnen krijgen over de situatie. Undercover agenten krijgen opdracht om verkleed als demonstrant van binnenuit het vuurtje op te stoken, dit noemen we ‘agent provocateurs’. 

 Het kan bijvoorbeeld zijn dat undercover agenten beginnen met vernielen en rellen waardoor de vlam in de pan slaat, en de politie daardoor een reden heeft alle onschuldige demonstranten met geweld aan te kunnen pakken. Deze methoden worden overal gebruikt zoals bijvoorbeeld ook bij de gele hesjes in Frankrijk het geval was. De media kon daardoor de gehele beweging afschilderen als relschoppers of “tokkies” terwijl daar gewoon onschuldige hardwerkende mensen voor hun rechten opkwamen. Vergeet niet dat de media een tool is van de macht, en de media niet zoals gedacht wordt een realistisch beeld neerzet van de werkelijkheid. 

Het is ten alle tijden belangrijk om tijdens demonstraties met zoveel mogelijk mensen onophoudelijk te filmen zodat je later kan aantonen dat jouw intenties goed waren, je je aan de regels hebt gehouden en agent provocateurs begonnen met de ongeregeldheden. Dit is puur ter zelfbescherming. Ook is het belangrijk gezichtsbedekkende kleding mee te nemen mocht de politie het toch voor elkaar krijgen de massa op te stoken door te provoceren.  Er zijn namelijk bij demonstraties mobiele surveillance wagens aanwezig die alles opnemen en gebruik maken van gezichtsherkenning camera’s. De techniek is er dus wees niet naïef. 

De politie zal er alles aan doen zoveel mogelijk mensen ter plekke of naderhand te straffen om te ontmoedigen. Hoe meer financiële schade mensen oplopen door bekeuringen en dergelijke hoe eerder mensen terugdeinzen en hoe sneller protesten doodlopen. Ook dit zijn smerige methodes om een menigte van onschuldige bezorgde mensen te straffen voor het opkomen voor zichzelf. Hou er tevens rekening mee dat niet meewerken met de politie gezien kan worden als geweld. 

Het is totaal de omgekeerde wereld maar ook dit is een truc die tot stand kwam door de hegeliaanse dialectische methode toe te passen via  propaganda ‘geweld tegen hulpverleners’ waardoor politieagenten feitelijk onsterfelijk zijn geworden, met dank aan het onwetende volk. De politie is geen hulpverlener maar een dienstverlener die soms hulp verleent. Je verzetten tegen politiegeweld wordt aangemerkt als geweld en zal dus voor een hoge straf zorgen, iets om rekening mee te houden. Toch blijft het een idioot verhaal dat mensen in een uniform onschuldige mensen met geweld mogen benaderen en wanneer onschuldige mensen zich dan verdedigen zij daarvoor gestraft worden. Misschien iets om over na te denken de volgende keer dat we schreeuwen dat politie altijd gelijk heeft, respect verdient en meer bevoegdheden moet krijgen…Niet dus, als je tenminste geen masochist bent. 

De positie van de politie lijkt mij duidelijk. Het is niet je vriend, en ze zullen je niet helpen maar tegenwerken en zelfs uitlokken en provoceren om grip over de situatie te krijgen, hoe lief je bent, hoe vreedzaam je je ook gedraagt, het zal niet uitmaken, dus het is belangrijk dat je je dit van te voren realiseert en je je ogen goed openhoudt en ten alle tijden filmt wat er om je heen gebeurt. De politie is de vijand en dient de Staat, en de demonstrant is het doelwit. Besef dat. 

Bij Het Meest Gevaarlijke Bijgeloof benadrukken we altijd dat “de Staat” en “Autoriteit” slechts verzinsels zijn die alleen maar bestaan omdat mensen geloven dat het bestaat. Niemand staat boven jou, en jij staat boven niemand. Dat wil dus zeggen dat jij dezelfde rechten hebt als ieder ander, van nature, gewoon omdat je een mens bent. Deze informatie over demonstraties is dan ook puur informatief bedoeld. Wanneer onrecht recht wordt, is verzet een plicht. Verzet tegen tirannen is een menselijk natuurrecht en geen privilege die politici je geven, het is ontzettend belangrijk om dat te onthouden. 

Demonstreren en protesten is dus enerzijds erkennen dat je iemand hebt die boven je staat, en dat zou niet zo moeten zijn, dat is geloof. Anderzijds is het wél een manier om iets onder de aandacht te brengen, en dat zal dan ook het hoofddoel moeten zijn. Met demonstreren dwing je namelijk geen verandering af, dat doe je door massaal niet te gehoorzamen en elkaar daar in te steunen. Zolang je gehoorzaamt en braaf luistert, zul je zien dat je de klem om nek je steeds strakker wordt, dat is logisch omdat machthebbers geen enkele vorm van empathie bezitten. Het enige wat dus werkt is stoppen met gehoorzamen, en dat vergt samenwerking. 

Niet gehoorzamen is het sterkste statement wat je kan maken maar werkt alleen in grote getale. Dat is dus wederom iets om over na te denken. Slaven die smeken bij de slavenmeester maar ondertussen wel netjes doen wat er gevraagd wordt van ze krijgen echt niets voor mekaar, die zullen keihard uitgelachen worden… wil je uitgelachen worden of afgewimpeld met loze beloftes? Dan is alleen demonsteren genoeg. Wil je verandering? Stop met gehoorzamen… het is de enige manier. 

Update: bewijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *