Perceptiemanagement

Perceptiemanagement

Zo’n verhaal past wel goed in dat frame wat ze gebouwd hebben voor tegenstanders van het cöröna beleid. Het ‘gevaarlijke doorgedraaide gekken’ frame.

Wel subliem geschreven dit artikel. Lekker veel gedetailleerde informatie over de relatie tussen twee mensen, met steeds een negatieve verwijzing naar het gedrag van degene die in het gekkenframe moet.

Citaat: “Sandra was iemand die op Facebook pleitte voor legalisering van wiet en van wie bekend is dat ze planten kweekte in haar tuintje bij de rijtjeswoning aan de Zonnebloemstraat in de volkswijk De Riet. Floris had in het verleden wel alcohol gedronken, maar na vervelende ervaringen de drank totaal afgezworen”

Totaal overbodige informatie. Geschreven alsof Sandra hier iets heel ergs doet. Want dat is het beeld wat mensen van wiet hebben. En dan de vergelijking met alcohol. Die twee hebben niets met elkaar te maken. Alcohol is gif, wiet is genezend. Een hele smerige zin die er goed in gaat bij mensen die nooit verder hebben gekeken dan dat wat hem geleerd is.

Citaat: “Sandra had in die tijd van alles op Facebook geplaatst. Over chips die ons met het vaccin zouden worden ingespoten en waarmee de overheid ons kon volgen. En allemaal meer van dat soort complottheorieën. Ze sloeg daar echt he-le-maal in door”, zegt een muziekvriend van Floris, die anoniem wil blijven. In de buurt waar het stel woonde, was bekend dat de twee regelmatig coronadiscussies hadden die zo hoog opliepen dat zich slaande ruzies voordeden.”

Eerst de link de met Facebook. Slim, want volgens ‘journalisten’ van de oude media is alles op Facebook ‘nepnieuws’. Dan gooien ze de gesimplificeerde versie van een complottheorie erin. Iedereen die dat leest schrijft Sandra definitief af als gek. Echter is dit allemaal informatie van iemand die ‘anoniem wil blijven’.

Ook het ‘allemaal meer van dat soort complottheorieën’ wordt zeer strategisch gebruikt. Want meer informatie krijg je niet. De lezer zal hooguit gokken naar nog andere gekke verhalen die mainstream steeds gebruikt worden om kritische discussies onder hetzelfde label te kunnen plakken. ‘Ze sloeg helemaal door’ natuurlijk. Deze zin kan niet ontbreken in een artikel waarin iemand in het gekkenframe geplaatst moet worden.

Wat ook bijzonder is, is dat de buurt exact weet waar de discussies ruzies over gaan tussen twee mensen. Om een voorbeeld te noemen: ik woonde ooit tegenover mensen die ook altijd ruzie hadden. Ik kende ze vooral van ‘hoi’ in het voorbijgaan. De rest van de informatie die wij over hen wisten ging vooral in de buurt rond. Zo zou de vrouw zijn vreemdgegaan en de man aan de alcohol zitten. Dit wist men te vertellen omdat ze hem wekelijks de vele lege flessen in de glasbak zagen gooien. Toen het er helemaal uit de hand gelopen was zijn ze uit elkaar gegaan. Bij toeval kwam ik een tijdje later in gesprek met de broer van de vrouw. Die wist te vertellen dat ze tijdens die relatie in een diep dal terecht gekomen waren samen, omdat na veel proberen er een zoveelste miskraam was geweest. De man zat ook niet aan de drank. Die nam de kisten met lege flessen wekelijks mee vanuit z’n werk, en gooide ze dan vlakbij huis op de terugweg weg in de glasbak. Hij werkte in een restaurant. De ruzies kwamen vooral voort uit de vurige wens voor iets wat niet lukte. Drank en vreemdgaan hadden er niets mee te maken.

Dit artikel is geschreven op basis van informatie van mensen die iets denken te weten over een ander. Ook het woord ‘vermoedelijk’ wordt weer gebruikt. Dit wordt zelfs als basis voor het hele artikel gebruikt. Het enige doel hier is beïnvloeding van de lezer om het frame te versterken. Alles is van horen en zeggen, alsof het feiten zijn.

Dit is hoe ‘journalisten’ tegenwoordig het nieuws brengen. Het zijn pure perceptiemanagers. Helaas lezen mensen de krant niet op de manier zoals ze het zouden moeten lezen, nee, dit lezen zorgt ervoor dat een ander jouw gedachten overneemt en de juiste richting op stuurt. Het heeft niets meer met het brengen van nieuws te maken.

https://www.rtvoost.nl/nieuws/2008768/Almelose-kofferbakdode-vermoedelijk-slachtoffer-van-vaccinatieruzie?fbclid=IwAR1YD9bt97FlQ6NRY3wtDHMJPi7agZmfTWiUpCjW6AYJ_c6EFNcoJ3lzEq0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *